Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Sýrový špíz

Sýrový špíz

Potřebné ingredience

Eidam, niva, hermelín, cibule, vše na trojobal.

Postup přípravy

Na špejli střídavě napícháme kostičky sýrů, prokládáme cibulí. Obalíme v trojobalu a osmažíme. Podávat s bramborem nebo hranolkami. Foto usmaženého dodám později.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Langoše

Langoše

Potřebné ingredience

1 kelímek 150 ml bílého jogurtu, 2 kelímky polohrubé mouky, 1 lžíce jedlé sody, špetka soli

Postup přípravy

Udělat těsto a buď rozválet a vykrajovat skleničkou nebo jen tak těsto vytáhnout rukama, smažit v oleji

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Vaječná omeleta

Vaječná omeleta

Potřebné ingredience

kousek másla, 1 pórek, listový špenát, sušená rajčata v oleji, 5 vajec, 200 ml smetany ke šlehání, 10 dkg eidamu, 15 dkg nivy, troška kypřícího prášku

Postup přípravy

Na másle zpěníme pórek, přidáme špenát, trochu opepříme a osolíme. Vejce rozšleháme ve smetaně a trochu osolíme a opepříme.
Do koláčové formy rozprostřeme pečící papír, na něj…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Francouzské brambory

Francouzské brambory

Potřebné ingredience

8 velkých brambor vařených,250 g anglické slaniny,300 g český salám,4 vejce ,1/2 kel. smetany,sůl,pepř,1 cibule,15 dkg cihla,1 ks paprika červená ,1 ks zelená,1 hrášek 180 g

Postup přípravy

Pekáč vymažeme máslem a pokrájené vařené brambory nakrájet na plátky, anglickou a salám na kostičky, poklademe pekáč asi 1/2 brambor a posypeme masem ,posolíme a popepříme,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Potřebné ingredience

3 starší rohlíky - 200 ml mléka - lžička soli - 2 vejce (bílky a žloutky odděleně) - 150 g polohrubé mouky - 50 g rozpuštěného másla - muškátový květ - petrželová nať (i sušená) - bílý pepř

Postup přípravy

rohlíky nakrájíme na kostičky a do rána necháme zaschnout, případně opečeme v troubě nebo nasucho na pánvi. ušlehat bílky se špetkou soli. ve větší míse rozmícháme žloutky, koření…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, sůl, pepř, 2 vejce, 1 menší cuketa, 100 g vysokoprocentní krůtí šunky, 100 g nivy, 100 g eidamu, mléko na zředění, pro dochucení možno přidat pár stroužků česneku

Postup přípravy

V hluboké míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř, žloutky a zředíme mlékem. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Na hrubém struhadle nastrouháme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brokolicový nákyp  , Květákový nákyp

Brokolicový nákyp , Květákový nákyp

Potřebné ingredience

2 brokolice ( nebo 1 květák),sůl,1 lžíce másla,1lžíce hladké mouky,cca 250-300 ml mléka ( podle velikostí brokolice),mletý bílý pepř,200 g tvrdého sýra ( používám červenou cihlu) 4 vajíčka,špetka muškátového oříšku. Máslo na vymazání zapékací misky.

Postup přípravy

Brokolici nakrájíme na růžičky a dáme vařit na zkus. Uvařené nožem nasekáme - děti jí tak líp sní. Z másla, mouky a studeného mléka uvaříme bešamelovou omáčku. Z bílku ušleháme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Sojové maso s kukuřicí a tofu

Sojové maso s kukuřicí a tofu

Potřebné ingredience

Sojové kostky, 1/2 cibule, 1/2 uzeného tofu, 1/2 konzervy kukuřice, kečup, masový bujón, nesolené oříšky, olivový olej, sojová omáčka

Postup přípravy

Kostky uvaříme dle návodu s masovým bujónem nebo si okořeníme podle chuti.Na olivovém oleji zpěníme na proužky nakrájenou cibuli.Uvařené kostky vyndáme, trošku vymačkáme a přidáme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Špenátovo - sýrové omelety

Špenátovo - sýrové omelety

Potřebné ingredience

vejce, mražený špenát, mléko, sýr cihla vcelku, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Do hrníčku si rozťukneme jedno vejce, špetka soli, pepře, přidáme jednu polévkovou lžíci mléka, a rozmražený špenát (asi tolik aby z toho vznikla po zamíchání hustější kašička..…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Květáková směs na kari

Květáková směs na kari

Potřebné ingredience

1 květák, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky kari, 1 lžička drceného kmínu, 2 hrsti mraženého hrášku, sůl, pepř, asi 100ml šlehačky

Postup přípravy

Na oleji orestujeme kari, přidáme růžičky květáku a mícháme, aby se směsí obalily. Přidáme sůl, pepř, kmín, chvíli restujeme. Podlijeme malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou…

Zobrazit více...

Kategorie