CIZRNA
Potřebné ingredience
1/2 balíčku cizrny,asi 150 g libové anglické slaniny na plátky,sůl,pepř,cibule,zelené bylinky
Postup přípravy
Cizrna je druh luštěniny,která má jemnou oříškovou příchut,i tvar má vlastně jako lískové oříšky a je moc dobrá.Vyzkoušejte tento recept:
Cizrnu přes noc namočíme…
Sojové kostky se zeleninou
Potřebné ingredience
balení sojových kostek, 2 kostky zeleninového bujonu, menší cuketa, půlka červené papriky, 2 mladé cibulky, sůl, pepř, sojová omáčka
Postup přípravy
Sojové kostky uvaříme v bujonu dle návodu, scedíme, vývar ponecháme stranou. Cuketu oloupeme, vydlabeme měkký střed se semínky, nakrájíme na kostky, posolíme a necháme "vypotit".…
Květák s čepicí
Potřebné ingredience
květák,hrášek,mléko,sůl,pepř,3 vejce,struh.sýr,
Postup přípravy
Uvařený květák natrháme na malé růžičky dáme do vymazaného plechu ,osolíme ,opepříme.Posypeme konzerv.hráškem.Uděláme bešamel(jíška s mlékem)Vznikne nám taková bílá omáčka…
Bašta z cukety
Potřebné ingredience
40dkg nahrubo nastrouhané cukety,1sklenka hladké mouky,1sklenka hrubé mouky,1sklenka oleje,1kypřící prášek,20dkg tvrdého sýra na kostičky nakrájeného,20dkg salámu,taky na kostičky a 4vejce,sůl,majoránka,česnek
Postup přípravy
Všechno dobře promícháme,dáme do vymazaného pekáče a pečem,je to skvělý teplý i studený
Kroupy s mrkví a řasou Wakame
Potřebné ingredience
Řasa Wakame, uvařené kroupy velké, 6 velkých mrkví, palmový BIO tuk, cibulka, sojová omáčka TAMARI.
Postup přípravy
Na palmovém oleji orestujeme cibulku, přidáme mastrouhané mrkve a 500g uvařených krup, ještě chvíli restujeme. Zalijeme vodou a přidáme řasu Wakame kvůli votamínům a minerálním…
Plněné žampiony na pórku zapečené se šlehačkou a sýrem
Potřebné ingredience
cca 12 větších žampionů - podle počtu strávníků, 2 až 3 rohlíky, něbo plátky veky,bagety - jakékoliv bílé pečivo (namočit do mléka než si připravíme žampiony), 1 až 2 vajíčka, špek, šunka (nebo i kuřecí maso co zbylo z pečeného kuřete z předchozího dne,nebo kousek uzeného, fantazii se meze nekladou :-)), 1 pórek, cibule, 15 až 20 dkg tvrdého sýra, sůl, bylinková sůl, muškátový květ, pažitka nebo zelená petrželka, 1 smetana ke šlehání.
Postup přípravy
do zapékací mísy dáme na dno pokrájený pórek, žampiony si očistíme, odkrojíme nohy a trochu vydlabeme aby vznikla mistička, takto připravené žampiony naskládáme na pórek, posypeme…
Sýrová rolada
Potřebné ingredience
12 platku sýra,3 kosky mněkého sýra ,kousek salmu okurky a paprika
Postup přípravy
Strašně jednoduché je když si plátky sýra položíte na plech do obdelníku a dáte na chvíli do trouby až se plátky spojí .Dřív jsem to dělala v teplé vodě.MOC PRACNÉ.Mneký sýr…
Bramborovo-kroupové šťouchance s pažitkou
Potřebné ingredience
100 g bio velkých krup, 200 g bio brambor, bio palmový tuk na orestování cibulky a česneku 10 g, 1 cibule, 1 stroužek česneku, čerstvou pažitku, kysané zelí 200 g.
Postup přípravy
kroupy si namočíme na 3 hodiny, poté dáme vařit. Brambory si okrájíme a uvaříme běžným způsobem. Když je vše hotovo, tak kroupy i brambory ušťoucháme a dáme na talíř. Navrch…
BIO jáhly s řasou Wakame
Potřebné ingredience
1 hrnek Bio jáhel, 350 ml BIO sojového mléka, řasa WAKAME, nastrouhané jablko ( nejlépe BIO nebo z domácí zahrádky), BIO rýžový sirup.
Postup přípravy
Jáhly uvaříme v sojovém mléce společně s řasou WAKAME. Řasy dáme asi malinký pláteček jako je prst dlouhý. Vše vaříme asi 20 minut a pak necháme ještě pod peřinou 30 minut dojít.…
GRANADÝRSKÝ POCHOD
Potřebné ingredience
těstoviny množství dle počtu osob
veřené brambory na kostičky tak též
2cibule
sádlo
pokud někdo nevydrží bez masa může párek, anglickou, uzené
Postup přípravy
Uvaříme těstoviny zvlášť to samé i s bramborem, osmažime cibulku třeba i s uzeninou. Smícháme brambory a těstoviny zalijeme cibulkou, osolíme a opepříme dle chuti a podáváme s…