Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Tvarohové těsto na ovocné knedlíky-rychlovka

Tvarohové těsto na ovocné knedlíky-rychlovka

Potřebné ingredience

500g měkkého tvarohu1,5 hrnku plolohrubé mouky1 žloutekšpetka soli

Postup přípravy

Ze všech přísad vypracujeme těsto,které se nelepí na ruce(podle potřeby můžeme přidat ještě mouku).Ukrajujeme kousky,které naplníme ovocem a vytvarujeme do knedlíků.Knedlíky…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
STAROČESKÁ LEPENICE-příloha i samostané jídlo :-)

STAROČESKÁ LEPENICE-příloha i samostané jídlo :-)

Potřebné ingredience

brambory, kysané zelí, cibule, máslo, sůl a pepř

Postup přípravy

brambory oloupeme a povaříme jako by na kaši, ale né úplně rozvařit, slijeme je a do vařících brambor nakrájíme máslo a metličkou promícháme tak, aby z toho byla hustší kaše s…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Ďobačky s hráškem a těstovinami

Ďobačky s hráškem a těstovinami

Potřebné ingredience

Ďobačky; kapka oliv. oleje; hrášek; lžíce kečupu a uvařené těstoviny

Postup přípravy

Na olej dám ďobačky ( je to již upravené a okořeněné sojové maso - polotovar ) a rychle osmahnu, přidám mražený hrášek a orestuji, přidám kečup a trochu podleju. Podusím a podávám…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
HOUBOVÝ KEČUP

HOUBOVÝ KEČUP

Potřebné ingredience

1kg hub, 075kg cibule, 1ostrý kečup, 1 sladký kečup, 1 rajský protlak malý, sůl, pepř, praprika sladká, česnek, mletý kmín

Postup přípravy

Houby dobře nakrájet a svařit 3min., cibuli nakrájet a osmažit dorůžova, houby přecedit - propláchnout a smíchat s cubulí. Přidat kečupy a protlak osolit, opepřit, přidat sladkou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Francouzký koláč

Francouzký koláč

Potřebné ingredience

listové těsto, 40 dkg šunkového salámu, 30 dkg tvrdého sýra, 2 vejce, cibule, kari, smetana

Postup přípravy

Těsto rozválíme a dáme na plech. Osmažíme cibuli se salámem, dáme na těsto, lehce poprášíme kari, zasypeme srouhaným sýrem a zalijeme směsí vajec rozšlehaných ve smetaně.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Celozrnné těstoviny se zeleninou a žampiony

Celozrnné těstoviny se zeleninou a žampiony

Potřebné ingredience

Celozrnné těstoviny nebo obyčejné; kapka olivového oleje; zelenina mražená - jakou si vyberete; žampiony; troška solčanky nebo vegety; Italské koření na těstoviny; lučina

Postup přípravy

Na olej dáme očišťěné a nakrájené žampoiny a orestujem, přidáme zeleninu znova orestujem a přidáme koření a podlejeme. Podusíme a těsně před doděláním přidáme lučinu a necháme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
ZAPEČENÉ BRAMBORY ZE ŠKOLNÍ JÍDELNY

ZAPEČENÉ BRAMBORY ZE ŠKOLNÍ JÍDELNY

Potřebné ingredience

OLOUPANÉ NEVAŘENÉ BRAMBORY
CIBULE,VAJÍČKO,(MÍSTO CIBULE MŮŽE BÝT POREK)
MLÉKO
SALÁM DIETNÍ
SŮL,MÁSLO
- MŮŽE BÝT I SMETANA A SÝR

Postup přípravy

-BRAMBORY NA DROBNÉ KOSTIČKY ,SALÁM NA KOSTIČKY,CIBULE NADROBNO - A TO VŠE SMÍCHÁME OSOLÍME
- PEKÁČEK VYMAŽEME MÁSLEM ,NANDÁME SMĚS A ZALIJEME VAJÍČKEM ROZKVEDLANÝM V MLÉCE

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBOROVÉ PLACKY****  RYCHLÁ A VÝBORNÁ VEČEŘE :-)

BRAMBOROVÉ PLACKY**** RYCHLÁ A VÝBORNÁ VEČEŘE :-)

Potřebné ingredience

bramb. knedlíky v prášku, anglická slanina, olej

Postup přípravy

angl. slaninu nakrájíme na malé kousky - kostičky, sypkou směs na knedlíky nasypeme do mísy, promícháme se slaninou a dále připravujeme dle návodu na sáčku. Z těsta tvoříme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Americká snídaně

Americká snídaně

Potřebné ingredience

brambory, olej, vejce, sůl, pepř

Postup přípravy

Oloupané brambory nastrouháme na hrubo a důkladně z nich vymačkáme vodu (manžel to dělá v utěrce, já prostě naberu hrst a nad dřezem z ní mačkám :-) ). Na větší pánev dáme trochu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
HALUŠKY SE ZELÍM A UZENÝM - JAK JE DĚLÁM JÁ :-)

HALUŠKY SE ZELÍM A UZENÝM - JAK JE DĚLÁM JÁ :-)

Potřebné ingredience

na halušky - 3 hrnky polohrubé mouky, 1 vejce, 1 a půl hrnku vody, sůl; na zelí - 1 kg kysaného zelí v sáčku, olej, 2 menší nebo 1 větší cibuli, polohr. mouku na poprášení, 3-4 polévkové lžíce cukru krystal; 40 dkg uzenýho - já použila uzenou vepřovou rolku, dá se i anglická.... kdo co má rád

Postup přípravy

Zelí uvaříme klasika - i s nálevem dáme do hrnce, přidáme 3 - 4 pol. lžíce cukru, chvilku dusíme, pak sundáme poklici, aby se nálev vyvařil, asi po 40 minutách (každý zelí je jiný…

Zobrazit více...

Kategorie