Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Quiche (slaný koláč)

Quiche (slaný koláč)

Potřebné ingredience

Na těsto:250g hladké mouky,125g másla,4 lžíce studené vody,sůl.Náplň:100 ml mléka,150 ml smetany(31%), 4 vejce, 200g sýra(použila jsem goudu),2 jarní cibulky i s natí,100g slaniny(nemusí být),sůl,pepř,bylinky(dala jsem čerstvou petrželku a pažitku).

Postup přípravy

Zaděláme těsto a necháme v lednici 1/2 hodiny odležet.Mezitím si uděláme náplň,všechny přísady smícháme (sýr nastrouhat na hrubo).Těsto vyválíme a dáme do koláčové formy,kraje…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
♥ Sojové nudličky se zeleninou a kari ♥

♥ Sojové nudličky se zeleninou a kari ♥

Potřebné ingredience

sojové nudličky, bujon, mražená lahůdková zelenina, cibule, kari koření, sůl, pepř, olej, koření na kuře nebo jiný typ koření (podle chuti), smetana na vaření 10%-12%, hladká mouka na zatření

Postup přípravy

Sojové nudličky si připravíme dle návodu na sáčku, přidávala jsem zeleninový bujon a koření na kuře. Nevymáčkáváme.
Po vychladnutí nudličky zprudka opékáme na oleji do zlatova,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pohánkové placky so zeleninou

Pohánkové placky so zeleninou

Potřebné ingredience

1/2 hrnčeka pohánky, 1 hrnček vody, 1 mladá cuketa, 1 mrkva, 2 vajcia, 3 - 4 PL špaldovej múky (alebo hladkej), soľ, olej, medvedí cesnak alebo 3 sttrúčiky klasického cesnaku, petržlenová vňať

Postup přípravy

V obrázkoch:

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Obalovaný šmakoun pečený v troubě

Obalovaný šmakoun pečený v troubě

Potřebné ingredience

1 Balení šmakouna natur (2 ks), Knäckebrot, Sezamová a lněná semínka, 1 vejce, popř. trochu mléka

Postup přípravy

Vejce rozšleháme (můžeme rozšlehat i s trochou mléka). Knäckebrot rozdrtíme téměř na prášek a přimícháme semínka. Šmakouna obalíme nejprve ve vejci a poté ve směsi knäckebrotu a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečená brokolice se šmakounem

Zapečená brokolice se šmakounem

Potřebné ingredience

1 brokolice, 2 vejce, 1 ks šmakouna natur (půl balení), 150g sýra, trochu mléka, máslo a mouku (používám tmavou) na vymazání a vysypání pekáčku

Postup přípravy

Brokolici spaříme vroucí vodou. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme moukou. Dno pekáčku vyložíme vyložíme brokolici a nastrouháme šmakouna. Vejce rozšleháme s trochou mléka a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Rizoto z hlívy ústřičné

Rizoto z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience

200 g hlívy ústřičné, 1 svazek jarní cibulky, sušená rajčata (asi 5 ks), cibule, oliv. olej (sádlo), sůl, tvrdý sýr (nemusí být), rýže nebo kuskus

Postup přípravy

Na oliv. oleji (sádle) zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou, osolíme a chvilku podusíme. Pak podlijeme trochou vody a přidáme nakrájenou jarní cibulku a nakrájená…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
***LAHODNÝ DOMÁCÍ JOGURT,BEZ JOGURTOVAČE***

***LAHODNÝ DOMÁCÍ JOGURT,BEZ JOGURTOVAČE***

Potřebné ingredience

2l mléka-nejlépe kravského z automatu,1 neslazená Tatra mléko,1 Salko,1 velký bílý jogurt-alespon 3%.

Postup přípravy

Mléko nalijeme do většího hrnce a za občasného míchání pomalu přivedeme k varu,odstavíme a až teplota klesne na 40°C přidáme ostatní ingredience,které šleháme asi 10 minut…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Špenátové plněné knedlíky

Špenátové plněné knedlíky

Potřebné ingredience

15 dkg aspoň den starých rohlíků nebo toustový chleba, 100 ml mléka, 30 dkg mraženého sekaného špenátu, 15g másla, malá cibule, stroužek česneku, 1 vejce, sůl, pepř, špetka muškátového ořechu, 1-4 lžíce hrubé mouky, mozzarella (třešinky nebo velkou rozkrájet), Gran Moravia (Grana Padano či podobný typ sýru)

Postup přípravy

Na másle zpěnit najemno nakrájenou cibulku i česnek. Podusit špenát a nechat ho okapat, ev. trošku "vyždímat". Když je vlažné lehce promixovat.
Rohlíky nebo veku…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Jarný pohánkový šalát

Jarný pohánkový šalát

Potřebné ingredience

1 malá šálka pohánky, 1 viazanička červenej reďkovky, 1 mladá cibuľka, 2 PL kukurice, 20g slnečnicových semien, olivový olej, soľ, umeocot alebo citrónová šťava, petržlenová vňať

Postup přípravy

Pohánku nemusíme konzumovať len za tepla, tento šalát z nej je veľmi osviežujúci a zároveň veľmi sýty.

POSTUP v obrázkoch:

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Knedlík v Rýžovači

Knedlík v Rýžovači

Potřebné ingredience

330 ml pol. mouky, 330. vlažného mléka plus půl kostky droždí, půl lžičky soli, pažitka, 1 vejce, lžíce oleje, 2 rohlíky

Postup přípravy


udělat kvásek, zadělat, nechat kynout, pak vařit 7 minut v mikrovlnce a chvili ustalit.

Zobrazit více...

Kategorie