Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Slovenské bramborové pirohy

Slovenské bramborové pirohy

Potřebné ingredience

Ingredience na nudlové těsto 100 ml voday 2 ks vejce 400 g polohrubé  - -sůl .kterého rozklepneme vejce a postupně přidáváme vodu. Nejdříve nožem, pak rukama vypracujeme tuhé vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál. Rozdělíme ho na více bochánků a necháme chvíli odpočinout. Z každého bochánku vyválíme placku úzkou jen několik milimetrů a vykrajujeme kolečka náplň je z štouchaných vařených brambor klademe na kolečka těsta doprostřed, přehneme do trojúhelníku a okraje těsta přimáčkneme. Takto nachystané pirohy . kterého rozklepneme vejce a postupně přidáváme vodu. Nejdříve nožem, pak rukama vypracujeme tuhé vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál. Rozdělíme ho na více bochánků a necháme chvíli odpočinout. Z každého bochánku vyválíme placku úzkou jen několik milimetrů a necháme proschnout. Suché ěsto krájíme do vámi požadovaných tvarů. Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je slijeme, necháme vychladnout, rozmačkáme vidličkou, dáme do mísy a smícháme s moukou s trochou vody. Z brambor vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát silný asi 3 mm. Plát těsta rozkrájíme na kolečka .Hotové pirohy pokame rozpuštěným maslem a posipeme pažitkou a můžete hned jíst dobou chuť.................

Postup přípravy

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Domací sýr

Domací sýr

Potřebné ingredience

Na sýr potřebujeme 4 litry čerstvého mléka od kraviček nebo z automatu pár kapek syřidla.

Postup přípravy

převařené mléko, necháte schladnout přidáte 2kapky syřidla určení k syření mléka. Mléko se nechá při pokojové teplotě zkysnout . Nemusí být zkyslé tak, že se odděluje syrovátka,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Šumavský houbovec

Šumavský houbovec

Potřebné ingredience

400 g čerstvých hub 2 cibule 1/4 l 7 ks rohlíků 6 st. česneku 3 vajíčka ze tří bílků jsi ušleháme tuhý sníh Majoránka a sůl podle chuti Sádlo na potření pekáčku

Postup přípravy

Čerstvé houby, pečlivě je očistíme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibulce se solí a kmínem asi tak 10 minut .Česnek očistíme a prolisujeme. Rohlíky pokrájíme na kolečka a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Potřebné ingredience

300 ml mléka , 1vajíčko , 250g hrubé mouky , 250 g polohrubé mouky 1 lžička soli , 1balíček sušeného droždí.

Postup přípravy

Suroviny dáme do domácí pekárny v pořadí jak jsou uvedené, zapneme si program - Těsto - \\r\\nKdyž už je těsto vyhnětené a vykuneté, uděláme si z něj 2 bochánky stejné velikosti,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zelňáky podle mé tchýně jsou opravdu moc dobré

Zelňáky podle mé tchýně jsou opravdu moc dobré

Potřebné ingredience

500g kysané zelí 300g škvarky 300g hladká mouka 200g polohrubé mouky sůl ,pepř a kmín kde chuti

Postup přípravy

Škvary a zelí semeleme na masovém mlýnku .Do mouky přidáme zelí, škvarky, sůl, kmín a to vše zpracujeme na těsto. To pak vyválíme na plát asi 1,5 cm silný, z něj vykrajujeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Jihočeské  drbáky

Jihočeské drbáky

Potřebné ingredience

400 g syrových brambor,400 g vařených brambor ,hrubá mouka dle potřeby sůl ,3 cibule.

Postup přípravy

Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme s cibulí a na cedníku necháme okapat. Přidáme nastrouhané den předem vařené brambory, , osolíme, zahustíme moukou a zpracujeme v husté…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Syřidlo pepsinové LAKTOSIN pro tvorbu domácího tvarohu a sýru

Syřidlo pepsinové LAKTOSIN pro tvorbu domácího tvarohu…

Potřebné ingredience

Tekuté pepsinové syřidlo LAKTOSIN je přírodní syřidlo živočišného původu určené k sýření mléka o síle 1 : 10 000 pro výrobu tvarohu, měkých a bílých sýrů. Složení: voda, vepřová sliznice, kyselina chlorovodíková, benzoan sodný, kyselina sorbová, líh, cukrový kulér, eugenol, thymol Syřidlo se dá snadno dávkovat 5 ml na 100 litrů mléka tj. 17 kapek na 10 litrů (cca 2 kapky na 1l mléka) a má dlouhou trvanlivost. Minimální trvanlivost je 3 měsíce.To však neznamená, že po uplynutí této doby je syřidlo nepoužitelné - pouze se snižuje účinnost a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Potřebnou dávku syřidla zřeďte v poměru cca 1 : 10 s vlažnou vodou a teprve potom nalejte do pasterovaného mléka ohřátého na 23°C. Mléko s přídavkem syřidla míchat 1 minutu, potom v opačném směru do ustálení. Potom nechat mléko srážet v klidu, NERUŠIT! Tekuté sýřidlo je výhodnější zejména pro zpracování menšího množství mléka. 1/2 hodiny před zasýřením doporučujeme přidat do mléka 36% roztok chloridu vápenatého v poměru 2-5 ml na 10 litrů mléka (kávová lžička = cca 3ml)1více na http://jaknato.webpark.cz/html/Labneh.html

BEZMASÁ JÍDLA
Šunkofleky  jak je dělá moje maminka

Šunkofleky jak je dělá moje maminka

Potřebné ingredience

cibule 1 kus olej dle potřeby sůl dle chuti těstoviny 500 g 300 g uzené maso nebo domácí špek vejce 4 kusy

Postup přípravy

Těstoviny vaříme v solené vodě cca 8-11 minut. Mezitím si připravíme v hrnci s olejem, rozehřejeme, nakrájenou cibuli osmažíme a přidáme na kostičky nakrájené uzené nebo špek . a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
špekové knedlíky jak je dělám já s kyselím zelím a cibulkou

špekové knedlíky jak je dělám já s kyselím zelím a…

Potřebné ingredience

6 housek , 150 ml mléka,200g.anglické slaniny,4vejce,sůl,pepř trochu sušené petrželky

Postup přípravy

Housky nakrájíme na kostičky,vložíme do mísy a zalijeme mlékem ja dávám více mléka asi 200ml.
anglickou slaninu nakrajíme na a rozškvaříme na panvi necháme vychladnout a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborak na plechu- takhle ho delavam ja

Bramborak na plechu- takhle ho delavam ja

Potřebné ingredience

0,5 kg Brambor, asi 5 str,česnek, trochu majoranky , sul , 4 vajička , salam , 1 menši sklenice kyseleho zeli polohrubou mouku dle porteby

Postup přípravy

Bramborry nastrouchame s česnekem , přidame vajička majoranku sul zeli salam vše promichame s polohrrubou moukou , davam polohrubou moku davam protoze mouka vpije vodu z brambor…

Zobrazit více...

Kategorie