Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
špenátová roláda se salámem a sýrem

špenátová roláda se salámem a sýrem

Potřebné ingredience

listové těsto,špenát,salám,sýr.

Postup přípravy

nejdřív uvaříme špenát a necháme vychladnout.
na vále vyválíme listové těsto,nandáme na listové těsto špenát,salám a sýr a zavineme do rolády.natřeme žloudkem a upečeme.je to…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bio těstovinky s omáčkou z dýně Hokkaido

Bio těstovinky s omáčkou z dýně Hokkaido

Potřebné ingredience

Balíček Bio těstovin (Plus) 200 ml smetany ke šlehání, 4 lžíce čerstvě strouhaného parmezánu (Gran Moravia - Plus), 2 lžíce nakrájené petrželky, nebo bazalky, sůl (bylinná sůl - Solčanka)
Omáčka: 800 g nastrouhané dýně, kousek másla, 115 g nadrobno nakrájené bílé cibule nebo šalotky, sůl, špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku

Postup přípravy

V menším hrnci nebo pánvi se silným dnem rozpustíme při nízké teplotě máslo, přidáme cibuli a špetku soli.
Dýni omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semena a nastrouháme. Nasypeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Koláč z dýně Hokkaido

Koláč z dýně Hokkaido

Potřebné ingredience

1 až 2 šálky strouhané dýně Hokaido podušené s cukrem a citronovou šťávou, 1 šálek tekutého medu, 1 šálek oleje, 4 vejce, 3 šálky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 sklenka rumu (1 dcl), 1 až 2 lžičky skořice, špetka muškátového květu, 1 šálek spařených hrozinek (nebo spařeného sušeného ovoce) 1 šálek sekaných vlašských ořechů

Postup přípravy

Dýni Hokkaido krátce podusíme s cukrem a citronovou šťávou a necháme vystydnout.
Ušleháme med, olej a vejce.
Pak přimícháme dýni, rum, mouku prosátou práškem do pečiva,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Dýně Hokkaido s medem a ořechy

Dýně Hokkaido s medem a ořechy

Potřebné ingredience

1 porce
100 g až 150 g dýně Hokkaido oloupané, zbavené semen a nakrájené na kousky, kvalitní med v množství dle chuti, hrst oříšků podle libosti - vlašské, piniové, kešu,...

Postup přípravy

Kousky dýně rozhoďte do malé zapékací misky, polijte medem a posypte oříšky. Nechejte zapéct v předehřáté troubě na 160 stupňů Celsia 30-35 minut.
Hotové porce můžete…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Závin (pirožky) s brynzou a dýní Hokkaido

Závin (pirožky) s brynzou a dýní Hokkaido

Potřebné ingredience

balíček listového těsta (lépe čerstvé, mražené není ono), 120 g brynzy, 80 g očištěné dýně, 2 stroužky česneku, lžíce sekané petrželky, mléko či vejce na potření, sezamová nebo jiná semínka na ozdobu

Postup přípravy

Dýni nastrouháme na jemno, smícháme s česnekem nakrájeným na plátky. Krátce orestujeme na pánvi, smícháme se strouhanou brynzou a petrželkou. Z listového těsta vyválíme placky…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Jemný špenát

Jemný špenát

Potřebné ingredience

mražený špenát, 1 vejce, 1 středně velkou cibuli, česnek, 1 kelímek smetany, ca hrnek mléka, sůl, pepř, polohrubou mouku, ocet, olej

Postup přípravy

Rozmražený špenát povařit s vodou z romražení, přidat vejce, posmaženou cibulku i s trochou oleje, česnek podle sebe - já dávám 2 stroužky, kelímek smetany a krátce povařit.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Dýně Hokkaido s omáčkou

Dýně Hokkaido s omáčkou

Potřebné ingredience

8 plátků dýně Hokkaido (obsahuje provitamin A, vitamin C, B, bílkoviny, vlákninu, vápník, hořčík a železo.)
4 cibule
1 bobkový list
kmín
sójové mléko
umeocet
kuzu (maizena)
sůl

Postup přípravy

Nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kmín, bobkový list, dýni, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Dýni vytáhneme, do omáčky přilijeme sójové mléko a zahustíme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBOROVÁ KAŠE SE ZELÍM-rychlá a jednoduchá   :-)))

BRAMBOROVÁ KAŠE SE ZELÍM-rychlá a jednoduchá :-)))

Potřebné ingredience

bramborová kaše,kyselé zelí,cibule,olej

Postup přípravy

Uděláme si kasickou bramborovou kaši,zelí uvaříme skoro do měkka,cibulku osmahneme do zlatova na oleji a všechno smícháme,je to výborný,u nás se to jí jen tak,ale stejně tak je k…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečený lilek (cuketa, patizon - co máme) s rajčaty a brambory

Zapečený lilek (cuketa, patizon - co máme) s rajčaty a…

Potřebné ingredience

2 lilky * 4 rajčata * 4 větší brambory * 1 větší cibule * 3 stroužky česneku * 1 balíček parmazánu 40g * 100g eidamu (nastrouhaný nebo nakrájený na menší kousky)* 1 mozzarela 100-125 g nebo eidam * bazalka * oregano * sůl *

Postup přípravy

lilky můžeme a nemusíme oloupat, nakrájíme na 1 cm plátky (nenecháváme předem "vypotit", je to zbytečné), rajčata a brambory na tenčí plátky.
Cibuli na půlkolečka,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
palačinky se šlehačkou a s jahodami

palačinky se šlehačkou a s jahodami

Potřebné ingredience

jako zákusek to bylo výborný

Postup přípravy

trochu mléka, trochu mouky a je to :)

Zobrazit více...

Kategorie