TĚSTOVINY S PÓRKEM
Potřebné ingredience
1 VELKÝ PÓREK,
KONZERVA TUŇÁKU,
KYSANÁ SMETANA,
TĚSTOVINY...
Postup přípravy
DÁME SI VAŘET TĚSTOVINY..
Umytý pórek nakrájíme na větší kousky a dáme na pánvičku, chvíli dusíme, pak přidáme tuňáka (lepší jsou kousky), zamícháme a po chvilce přidáme…
Brambory zapečené se sýrem
Potřebné ingredience
asi 1 kg brambor, tvrdý sýr dle chuti (eidam), kysaná smetana, troška mléka, 3 - 4 vejce, sůl, máslo, strouhanka na vysypání zapékací misky
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do misky dáme polovinu…
Cizrnové karbanátky
Potřebné ingredience
200g suché cizrny (přes noc namočíme a pak cca 20min povaříme v osolené vodě), 2mrkve, cibule, sůl,pepř, majoránka,50g strouhaného aidamu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 vejce, strouhanka, rohlík, mléko
Postup přípravy
Na hrubo rozmixujeme cizrnu, mrkev,cibuli...Přidáme rohlík namáčený předem v mléce, nastouhaný sýr, sůl, pepř, majoránku,hořčici, 2 vejce a zahustíme strouhankou....Tvoříme…
Květákové placičky
Potřebné ingredience
1 malý květák, 3 vejce, 2 polévkové lžíce polohrubé mouky, 1,5-2 dcl mléka, sůl, pepř, olej na smažení
Postup přípravy
Syrový květák nastrouháme. Ze tří bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vymícháme s mlékem a moukou, přidáme nastrouhaný květák, promícháme, osolíme, opepříme a nakonec opatrně…
Brambory "přes bidlo"
Potřebné ingredience
brambory, sůl, kmín, hladká mouka, vejce, cibule, trocha oleje
Postup přípravy
Oloupané, nakrájené brambory, dáme vařit do osolené vody s trochou kmínu. Mezitím si z hladké mouky a vejce uděláme těstíčko, když jsou brambory uvařené do poloměkka, natrháme k…
Jednoduchá brokolice s vejci
Potřebné ingredience
Brokolice, vejce, pepř, sůl, česnek, máslo nebo olej.
Postup přípravy
Brokolici rozebereme na růžičky, přičemž ponecháme delší stonky, uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Odhodíme na cedník a necháme okapat. Na pánví rozpustíme máslo nebo ohřejeme…
RYCHLÉ ZELENINOVÉ RIZOTO SE ŽAMPIONY (možno i jako…
Potřebné ingredience
Rýže, zelenina (používám mraženou Findus s máslovou příchutí, ale je to výborné i z obyčejné), žampiony, cibule a jako koření sůl, koření na Americké brambory a trochu papriky pro barvičku. Množství nechám na Vás podle počtu strávníků.
Postup přípravy
Dejte si vařit rýži. Na pánvi, na tuku si osmahněte cibuli, pak přidejte žampiony nakrájené na plátky. Ochuťte solí a kořením na Americké brambory. Když je to hotové, tak si to…
Špecle
Potřebné ingredience
250g hl. mouky
2vejce+ 1 žloudek
50g másla
sůl
Postup přípravy
Mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce a žludek, sůl a po lžících tolik vody, abychom získali těsto hebké a husté konzistence. Rukou těsto vypracujeme, aby se odlepovalo od mísy.…
Co je to dýně Hokkaido
Potřebné ingredience
Dýně HOKKAIDO - VÝBORNÁ PRO MALÉ DĚTI jde o chuťově výbornou a nutričně velmi cennou drobnou odrůdou dýně, ceněná hlavně makrobiotiky.
Postup přípravy
Má sladkou chuť a je sytá, přitom lehce stravitelná, pokrmům dodává i nádhernou barvu. Velmi pomáhá při detoxikaci organismu a při onemocnění žaludku, slinivky či sleziny. Je…
Krémová polévka z dýně Hokkaido *** i pro malé děti
Potřebné ingredience
1 dýně Hokkaido, 1l vody, bazalka, Solčanka nebo mořská sůl, 1lžíce kvalitního oleje
Postup přípravy
Dýni i se slupkou dobře omyjeme. Ostrým nožem ji rozkrojíme na dvě půlky, odstraníme semena a dýni nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou, vaříme do změknutí…