Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Kvasničárna

Kvasničárna

Potřebné ingredience

Vajíčka, cibule, droždí, malý hrneček mléka, 2 droždí na 4 vejce

Postup přípravy

Míchaná vajíčka s dorždím:
klasika - zpěníme cibulku nejlépe na másle do zlatova, přídáme droždí rozmíchané v hrnečku mléka,
necháme ho trochu s cibulkou zpěnit a pak už jen…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ SE SOJOVÉHO MASA

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ SE SOJOVÉHO MASA

Potřebné ingredience

100 g. sojové maso, 3 - 4 brambory, 1 sáček kysané zelí, 2 - 3 cibule, 2 - 3 lžíce oleje + 2 lžíce sladké mleté papriky + 2 lžíce hladké mouky, 4 stroužky česneku, majoránka - nemusí, sůl.

Postup přípravy

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a vmícháme mletou papriku, zasypeme moukou, osmažíme a po zpěnění zalijeme trochou vody. Vše rozmícháme, uvedeme do varu a ještě zalijeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
neco EXTRA pro totalni "ujizdece" na nive

neco EXTRA pro totalni "ujizdece" na nive

Potřebné ingredience

brambory,1/2 - 1 kg cibule,250 g a vice:) nivy,2 dcl mleka,2 vejce,3 lzice strouhanky,olej,tuk a strouhanka na vysypani

Postup přípravy

Brambory nakrajime na silnejsi platky a dame na chvili varit.Oloupanou cibuli nakrajime na kolecka,osmahneme na oleji a kdyz schladne,vmichame nastrouhany syr a strouhanku.Do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
TATARÁK FALŠOS

TATARÁK FALŠOS

Potřebné ingredience

4 uvařené brambory 2 uvařené vejce 1 malá cibule drobně nasekanou 4 stroužky česneku bylinky čerstvé pepř, sůl 4 lžíce kečupu chilli, nebo ostrá omáčka

Postup přípravy

Brambory nastrouháme, když už jsou vychladlé.Přidáme vejce, drobně nasekanou cibulku, můžeme nahradit i jarní a 4 stroužky česneku. Pokud máte doma nějaké čerstvé bylinky, určitě…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pikantní brambory-mačkané

Pikantní brambory-mačkané

Potřebné ingredience

Brambory,bujón,cibule,olej,suchý salám,pepř

Postup přípravy

uvaříme brambory s bujónem, mezi tím si osmažíme cibulku se špetkou pepře a na kostky nakrájeným salámem.Brambory slijeme a osmaženou směs do nich šťouchneme na kaši.Udělala jsem…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brambory po myslivecku

Brambory po myslivecku

Potřebné ingredience

1 kg menších brambor, kůže od slaniny, sůl 80 g sádla 4-6 stroužků česneku petrželka

Postup přípravy

Neloupané brambory nakrájíme na silnější plátky. Plech pomastíme kůží a brambory pečeme dorůžova asi 1/2 hodiny. Na sádle zpěníme prolisovaný česnek a promícháme s bramborami.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené špekáčky s nivou a slaninou

Zapečené špekáčky s nivou a slaninou

Potřebné ingredience

6 špekáčků samozřejmě - víc či mínˇ podle strávníků 100g nivy 2 středně velké cibule( podle chuti) 200g anglické slaniny alobal

Postup přípravy

Z omytých špekáčků odstraníme slupku a podélně je rozkrojíme.
Cibuli olupeme a nakrájíme na měsíčky.
Na jednu polovinu špekáčků položíme cibuli a plátek nivy.
Obě…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brambory s mrkví a cibulí na plechu

Brambory s mrkví a cibulí na plechu

Potřebné ingredience

mrkev, brambory, cibule, olivový olej, kari nebo jiné koření

Postup přípravy

Oloupané suroviny nakrájíme na střední kousky. Na plech položíme pečící papír, polijeme lehce olejem a dáme promíchané suroviny. Posypeme karim (používám kari v mlýnku je trochu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapékané brambory ve slupce aneb co dům dá

Zapékané brambory ve slupce aneb co dům dá

Potřebné ingredience

Nejlépe nové brambory, olej, zelí, slaninu nebo kabanos, klobásku, co kdo rád..., mrkev, kyselé okurky, vejce, zkrátka co dům dá a co máte rádi.

Postup přípravy

Neoloupané brambory umyjeme, nakrájíme na kolečka nebo čtverečky a dáme do pekáče. Na ten nejdříve nalejeme trochu oleje. Opepříme, osolíme, okořeníme dle libosti. Přidáme kyselé…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové suflé s bylinkami

Bramborové suflé s bylinkami

Potřebné ingredience

5 velkých brambor, 1 - 2 lžíce másla, 150 ml mléka, 100 g tvrdého sýra, sůl, pepř, muškátový oříšek, 4 vejce, petrželka, pažitka, libeček, klidně i majoránka, hladká mouka a olej na vymaštění a vysypání zapékací mísy.

Postup přípravy

1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši. Přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a nastrouhaný sýr. Vše promícháme, okořeníme a přidáme nakrájené bylinky.

Zobrazit více...

Kategorie