Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
TATARÁK FALŠOS

TATARÁK FALŠOS

Potřebné ingredience

4 uvařené brambory 2 uvařené vejce 1 malá cibule drobně nasekanou 4 stroužky česneku bylinky čerstvé pepř, sůl 4 lžíce kečupu chilli, nebo ostrá omáčka

Postup přípravy

Brambory nastrouháme, když už jsou vychladlé.Přidáme vejce, drobně nasekanou cibulku, můžeme nahradit i jarní a 4 stroužky česneku. Pokud máte doma nějaké čerstvé bylinky, určitě…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pikantní brambory-mačkané

Pikantní brambory-mačkané

Potřebné ingredience

Brambory,bujón,cibule,olej,suchý salám,pepř

Postup přípravy

uvaříme brambory s bujónem, mezi tím si osmažíme cibulku se špetkou pepře a na kostky nakrájeným salámem.Brambory slijeme a osmaženou směs do nich šťouchneme na kaši.Udělala jsem…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brambory po myslivecku

Brambory po myslivecku

Potřebné ingredience

1 kg menších brambor, kůže od slaniny, sůl 80 g sádla 4-6 stroužků česneku petrželka

Postup přípravy

Neloupané brambory nakrájíme na silnější plátky. Plech pomastíme kůží a brambory pečeme dorůžova asi 1/2 hodiny. Na sádle zpěníme prolisovaný česnek a promícháme s bramborami.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené špekáčky s nivou a slaninou

Zapečené špekáčky s nivou a slaninou

Potřebné ingredience

6 špekáčků samozřejmě - víc či mínˇ podle strávníků 100g nivy 2 středně velké cibule( podle chuti) 200g anglické slaniny alobal

Postup přípravy

Z omytých špekáčků odstraníme slupku a podélně je rozkrojíme.
Cibuli olupeme a nakrájíme na měsíčky.
Na jednu polovinu špekáčků položíme cibuli a plátek nivy.
Obě…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brambory s mrkví a cibulí na plechu

Brambory s mrkví a cibulí na plechu

Potřebné ingredience

mrkev, brambory, cibule, olivový olej, kari nebo jiné koření

Postup přípravy

Oloupané suroviny nakrájíme na střední kousky. Na plech položíme pečící papír, polijeme lehce olejem a dáme promíchané suroviny. Posypeme karim (používám kari v mlýnku je trochu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapékané brambory ve slupce aneb co dům dá

Zapékané brambory ve slupce aneb co dům dá

Potřebné ingredience

Nejlépe nové brambory, olej, zelí, slaninu nebo kabanos, klobásku, co kdo rád..., mrkev, kyselé okurky, vejce, zkrátka co dům dá a co máte rádi.

Postup přípravy

Neoloupané brambory umyjeme, nakrájíme na kolečka nebo čtverečky a dáme do pekáče. Na ten nejdříve nalejeme trochu oleje. Opepříme, osolíme, okořeníme dle libosti. Přidáme kyselé…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové suflé s bylinkami

Bramborové suflé s bylinkami

Potřebné ingredience

5 velkých brambor, 1 - 2 lžíce másla, 150 ml mléka, 100 g tvrdého sýra, sůl, pepř, muškátový oříšek, 4 vejce, petrželka, pažitka, libeček, klidně i majoránka, hladká mouka a olej na vymaštění a vysypání zapékací mísy.

Postup přípravy

1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši. Přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a nastrouhaný sýr. Vše promícháme, okořeníme a přidáme nakrájené bylinky.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brokolice zapečená v sýrovém těstíčku

Brokolice zapečená v sýrovém těstíčku

Potřebné ingredience

500 g brokolice, tuk na vymazání a strouhanka nebo sezamová semínka na vysypání zapékací misky
Sýrové těstíčko: 2-3 vejce, 250 ml mléka, 3 lžíce strouhaného sýra, hladká mouka podle potřeby, 1 stroužek česneku, vegeta, pažitka nebo petržel

Postup přípravy

Brokolici krátce povaříme. Zapékací misku vysypeme, na dno položíme vařenou brokolici rozebranou na růžičky a zalijeme sýrovým těstíčkem. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborak na plechu- takhle ho delavam ja

Bramborak na plechu- takhle ho delavam ja

Potřebné ingredience

0,5 kg Brambor, asi 5 str,česnek, trochu majoranky , sul , 4 vajička , salam , 1 menši sklenice kyseleho zeli polohrubou mouku dle porteby

Postup přípravy

Bramborry nastrouchame s česnekem , přidame vajička majoranku sul zeli salam vše promichame s polohrrubou moukou , davam polohrubou moku davam protoze mouka vpije vodu z brambor…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
LANGOŠE

LANGOŠE

Potřebné ingredience

500g hl.mouky,400ml mléka,půl balíčku droždí,lžička cukru,lžička soli,olej na smažení
Na ochucení langošů:kečup,nastrouhaný sýr,česneková směs na potření(česnek,sůl,lžička oleje,voda)

Postup přípravy

Nejprve si uděláme kvásek.Do tepléo mléka přidáme lžičku cukru a půl balíčku droždí,necháme cca 10 minut vzejít.Do velké mísy dáme 1/2kg hladké mouky a lžičku soli,přidáme kvásek…

Zobrazit více...

Kategorie