Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Slaný koláč s květákovou náplní

Slaný koláč s květákovou náplní

Potřebné ingredience

230g hladké nebo polohrubé mouky + trochu na poprášení pracovní plochy , špetku soli , 150g studeného másla, nakrájeného na kousky , 1 žloutek z velkého vejce , 2-3 lžíce ledové vody . sůl, pepř, sekanou pažitku a strouhaný muškátový oříšek Na napln:,1 květák, rozebraný na malé růžičky , 100g anglické slaniny nebo uzeného bůčku, nakrájené na kostičky , 3 velká vejce , 280ml smetany ke šlehání , 180g strouhaného sýra (ementál

Postup přípravy

1. Přísady na těsto zpracujte buď v robotu, nebo ručně. Pracujte rychle, aby se těsto nezačalo lepit. Když v něm zůstanou kousíčky másla, nic se neděje. Placku těsta zabalte do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Potřebné ingredience

1 velký květák , 6 plátků anglické slaniny , 200g červených paprik naložených v oleji , 200ml zakysané smetany, 180g strouhaného sýra typu čedar nebo gouda , sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

1. Květák rozdělte na růžice a vařte sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice sceďte a rozložte do zapékací formy. Ještě jemně osolte a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Špagetová bábovka

Špagetová bábovka

Potřebné ingredience

1 uvařené špagety, kečup, strouhaná niva, buřtíky na kostičky,4vejce

Postup přípravy

Na dno na kolečka klobásku, na to špagety, na ně buřtík a kečup, zase vrstva špaget a vrstva nivy, končíme vrstvou špaget a zalít 4 vejci a zapéct

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
LITINA ještě jednou-teď s krupičkou

LITINA ještě jednou-teď s krupičkou

Potřebné ingredience

1/2 l mléka,5 dkg droždí,1/2 kg dětské krupičky,3 větší nastr. vařené brambory,1 hlavička česneku,majoránka,pepř,5 lžic oleje,4 vejce,2 lžičky soli,měkký salám(pokud ho přidám-méně solím).

Postup přípravy

Vše smícháme,necháme vykynout a upečeme na vymazaném a celým mákem vysypaném plechu.Peču zprudka asi na 200 stupňů.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
LITINA NEBOLI KYNUTÝ BRAMBORÁK

LITINA NEBOLI KYNUTÝ BRAMBORÁK

Potřebné ingredience

4 syrové nastr. brambory,1 vařená nastr. brambora,1/4 - 1/2 l mléka,2-3 dkg droždí,1-2 lžíce rozpuštěného sádla,1 vejce,1 palička česneku,pepř,1 hrstička soli,majoránka,skoro 1/2 kg polohr. mouky.Lze přidat měkký salám nakrájený na kostičky,pak méně solím.

Postup přípravy

Brambory nastrouháme,vše smícháme,necháme v teple vykynout,vylijeme na plech,který vymažeme tukem(já používám sádlo),vysypeme celým mákem a pečeme zprudka asi na 200 stupňů,podle…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Improvizace na téma Francouzské brambory

Improvizace na téma Francouzské brambory

Potřebné ingredience

brambory, cibule, šunka, plátkový sýr, zakysaná smetana, vajíčka, sůl, grilovací koření

Postup přípravy

Syrové brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a dáme první vrstvu brambor a posolíme. Na ni dáme plátky sýra, šunky a cibuli... Opět šunku…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Hořčice

Hořčice

Potřebné ingredience

80dkg červených rajčat,1,20dkg zelených paprik,1/2kg cibule,6 feferonek(dle chuti),1 deko,2dcl octa,2dcl oleje,16dkg cukru,1 plnotučná hořčice(větší přidat před koncem).

Postup přípravy

Všechno nakrájíme a vaříme asi 3/4 hodiny.Směs rozmixujeme,propasírujeme ,přecedíme a plníme do sklenic.Nezavařujeme.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Vaječné kroketky s bramborovou kaší

Vaječné kroketky s bramborovou kaší

Potřebné ingredience

7 vajec uvařených natvrdo, 5 dkg másla, cca 3 polévkové lžíce hladké mouky, 1/4 litru mléka, 2 až 3 lžíce strouhanky, sekaná zelená petrželka, sůl, 10 dkg šunky, klasický trojobal a olej na smažení.

Postup přípravy

vařená vajíčka oloupeme a nakrájíme na malé kousky, na pánvi rozpustíme máslo a přidáme mouku, uděláme jíšku a do ní vlijeme mléko a uvaříme hustou kaši. Vypneme plamen,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
zapékané těstoviny se zelím

zapékané těstoviny se zelím

Potřebné ingredience

Hlávkové zelí,vegeta,sůl,kmín,olej,slanina a uvařené těstoviny

Postup přípravy

Hlávku zelí nakrájím přidám sůl,vegetu,kmín a olej. Promíchám a dám na plech, který přikryju druhým plechem nebo alobalem zapéct do trouby do měkka.Mezitím si uvařím těstoviny…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Lilek zapečený s mozzarellou

Lilek zapečený s mozzarellou

Potřebné ingredience

2 lilky, 2 vejce, mozzarella, parmezán, bazalková pasta, česnek, cibule, hladká mouka, celer, olivový olej, plechovka drcených rajčat

Postup přípravy

Nejdříve připravíme omáčku. Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme doměkka plátky česneku, cibule a celeru. Pak přidáme rajčata a směs asi půl hodiny povaříme. Lilek podélně…

Zobrazit více...

Kategorie