Špagetová bábovka
Potřebné ingredience
1 uvařené špagety, kečup, strouhaná niva, buřtíky na kostičky,4vejce
Postup přípravy
Na dno na kolečka klobásku, na to špagety, na ně buřtík a kečup, zase vrstva špaget a vrstva nivy, končíme vrstvou špaget a zalít 4 vejci a zapéct
LITINA ještě jednou-teď s krupičkou
Potřebné ingredience
1/2 l mléka,5 dkg droždí,1/2 kg dětské krupičky,3 větší nastr. vařené brambory,1 hlavička česneku,majoránka,pepř,5 lžic oleje,4 vejce,2 lžičky soli,měkký salám(pokud ho přidám-méně solím).
Postup přípravy
Vše smícháme,necháme vykynout a upečeme na vymazaném a celým mákem vysypaném plechu.Peču zprudka asi na 200 stupňů.
LITINA NEBOLI KYNUTÝ BRAMBORÁK
Potřebné ingredience
4 syrové nastr. brambory,1 vařená nastr. brambora,1/4 - 1/2 l mléka,2-3 dkg droždí,1-2 lžíce rozpuštěného sádla,1 vejce,1 palička česneku,pepř,1 hrstička soli,majoránka,skoro 1/2 kg polohr. mouky.Lze přidat měkký salám nakrájený na kostičky,pak méně solím.
Postup přípravy
Brambory nastrouháme,vše smícháme,necháme v teple vykynout,vylijeme na plech,který vymažeme tukem(já používám sádlo),vysypeme celým mákem a pečeme zprudka asi na 200 stupňů,podle…
Improvizace na téma Francouzské brambory
Potřebné ingredience
brambory, cibule, šunka, plátkový sýr, zakysaná smetana, vajíčka, sůl, grilovací koření
Postup přípravy
Syrové brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a dáme první vrstvu brambor a posolíme. Na ni dáme plátky sýra, šunky a cibuli... Opět šunku…
Hořčice
Potřebné ingredience
80dkg červených rajčat,1,20dkg zelených paprik,1/2kg cibule,6 feferonek(dle chuti),1 deko,2dcl octa,2dcl oleje,16dkg cukru,1 plnotučná hořčice(větší přidat před koncem).
Postup přípravy
Všechno nakrájíme a vaříme asi 3/4 hodiny.Směs rozmixujeme,propasírujeme ,přecedíme a plníme do sklenic.Nezavařujeme.
Vaječné kroketky s bramborovou kaší
Potřebné ingredience
7 vajec uvařených natvrdo, 5 dkg másla, cca 3 polévkové lžíce hladké mouky, 1/4 litru mléka, 2 až 3 lžíce strouhanky, sekaná zelená petrželka, sůl, 10 dkg šunky, klasický trojobal a olej na smažení.
Postup přípravy
vařená vajíčka oloupeme a nakrájíme na malé kousky, na pánvi rozpustíme máslo a přidáme mouku, uděláme jíšku a do ní vlijeme mléko a uvaříme hustou kaši. Vypneme plamen,…
zapékané těstoviny se zelím
Potřebné ingredience
Hlávkové zelí,vegeta,sůl,kmín,olej,slanina a uvařené těstoviny
Postup přípravy
Hlávku zelí nakrájím přidám sůl,vegetu,kmín a olej. Promíchám a dám na plech, který přikryju druhým plechem nebo alobalem zapéct do trouby do měkka.Mezitím si uvařím těstoviny…
Lilek zapečený s mozzarellou
Potřebné ingredience
2 lilky, 2 vejce, mozzarella, parmezán, bazalková pasta, česnek, cibule, hladká mouka, celer, olivový olej, plechovka drcených rajčat
Postup přípravy
Nejdříve připravíme omáčku. Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme doměkka plátky česneku, cibule a celeru. Pak přidáme rajčata a směs asi půl hodiny povaříme. Lilek podélně…
Grilovaná lilková směs
Potřebné ingredience
2 větší lilky, česnek podle chuti, extra panenský olivový olej, čerstvá máta, bazalková pasta, kmín, 2 rajčata, sladká paprika, pažitka, citrónová šťáva
Postup přípravy
Očištěný lilek vcelku ze všech stran grilujeme, dokud není měkký. Po vychladnutí jej oloupeme a nakrájíme na kostky. Na rozpáleném olivovém oleji lehce orestujeme plátky česneku,…
FOFR LANGOŠE
Potřebné ingredience
50 dkg hladké mouky, 1/2 bílého jogurtu nebo zakysané smetany, 1/2lžičky jedlé sody, droždí, 1/4 litru mléka, lžička cukru, špetka soli, olej na smažení, česnek, sýr, kečup, protlak
Postup přípravy
Zaděláme těsto, a aniž bychom ho nechali kynout, tvoříme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji. Hotové langoše potřeme kečupem a posypeme sýrem. Obměna: olej se…