Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Paella s tofu

Paella s tofu

Potřebné ingredience

1 šálek rýže, 1/2 šálku cizrny, 3 šálky vývaru, 1 plechovka loupaných rajčat, 1 cibule, olej, česnek, pepř, bylinky dle chuti čerstvé i sušené (máta, tymián, oregano), tofu

Postup přípravy

1. Na oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata, pepř, bylinky, proslisovaný česnek a prohřejeme.

2. Přidáme rýži, cizrnu a vývar. Dusíme pod…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Spagety s brokolici

Spagety s brokolici

Potřebné ingredience

spagety brokolice sul pepr smetana strohany syr nejlepe parmazan cili papricka olivovy olej cesnek

Postup přípravy

Brokolici omyjeme nakrajime na kousky a varime do meka.Uvarime spagety..Na panvi rozehrejem olej pridame cesnek a papricku.Scedime brokolici nechame 3-5 kousku na ozdobeni.Zbytek…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Spenatova dorta

Spenatova dorta

Potřebné ingredience

listove testo spenat v kostkach ricotta 2 vajicka nastrouhany parmazan nastrouhany muskatovy orisek sul pepr muze byt i sunka

Postup přípravy

dame papir na peceni ,listove testo.Spenat nechame 8minut varit scedime pridame vejce muskatovy orisek sul pepr ricotta syr jestli chcete i sunku .Vse rozmixujene a pak dame na…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pašeráci

Pašeráci

Potřebné ingredience

Těsto na křapáče (ficule,bramboráky..),salám,rajče,papriku, plátkový sýr a kečup

Postup přípravy

Na pánev dáme vrstvu těsta na to naskládáme salám,rajče,papriku,sýr a dáme další vrstvu těsta.Pomalu smažíme,potom opatrně otočíme a až je to hotové,potřeme kečupem a papáme.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Fliačky s karamelovou kapustou- zelím

Fliačky s karamelovou kapustou- zelím

Potřebné ingredience

cestovinka, 1 malá kapusta, 7 lyžíc cukru, maslo

Postup přípravy

ako decko som v školskej jedálni fiačky s kapustou nemohla ani cítiť...tieto robila moja svokra a sú na míle vzdialené tomu neidentifikovateľnému čomusi z jedálne...jednoduché,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Slovenské strapačky s hlávkovým zelím

Slovenské strapačky s hlávkovým zelím

Potřebné ingredience

6 zemiakov, 1 vajíčko, polohrubá múka, soľ, 1/2 väčšej alebo 1 menšia kapusta, olej, 1 lyžička mletej rasce

Postup přípravy

v obrázkovom

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Škubánky s mákem

Škubánky s mákem

Potřebné ingredience

Brambory, hrubá mouka, sul, cukr, mák a máslo

Postup přípravy

Oloupane brambory uvarime v osolene vode. Vodu z brambor trochu zcedime a zasypeme hrubou moukou a pod poklickou nechame na mirnem ohni10 min. proparit. Potom brambory…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Potřebné ingredience

květák, 1-2 vejce (podle velikosti květáku), sůl, pepř, strouhanka, krupice podle potřeby

Postup přípravy

1
Květák uvaříme do měkka, necháme dobře okapat a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a tolik krupice, aby se daly formovat karbanátky. Dobře promícháme.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Slaný koláč s květákovou náplní

Slaný koláč s květákovou náplní

Potřebné ingredience

230g hladké nebo polohrubé mouky + trochu na poprášení pracovní plochy , špetku soli , 150g studeného másla, nakrájeného na kousky , 1 žloutek z velkého vejce , 2-3 lžíce ledové vody . sůl, pepř, sekanou pažitku a strouhaný muškátový oříšek Na napln:,1 květák, rozebraný na malé růžičky , 100g anglické slaniny nebo uzeného bůčku, nakrájené na kostičky , 3 velká vejce , 280ml smetany ke šlehání , 180g strouhaného sýra (ementál

Postup přípravy

1. Přísady na těsto zpracujte buď v robotu, nebo ručně. Pracujte rychle, aby se těsto nezačalo lepit. Když v něm zůstanou kousíčky másla, nic se neděje. Placku těsta zabalte do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Potřebné ingredience

1 velký květák , 6 plátků anglické slaniny , 200g červených paprik naložených v oleji , 200ml zakysané smetany, 180g strouhaného sýra typu čedar nebo gouda , sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

1. Květák rozdělte na růžice a vařte sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice sceďte a rozložte do zapékací formy. Ještě jemně osolte a…

Zobrazit více...

Kategorie