Paella s tofu
Potřebné ingredience
1 šálek rýže, 1/2 šálku cizrny, 3 šálky vývaru, 1 plechovka loupaných rajčat, 1 cibule, olej, česnek, pepř, bylinky dle chuti čerstvé i sušené (máta, tymián, oregano), tofu
Postup přípravy
1. Na oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata, pepř, bylinky, proslisovaný česnek a prohřejeme.
2. Přidáme rýži, cizrnu a vývar. Dusíme pod…
Spagety s brokolici
Potřebné ingredience
spagety brokolice sul pepr smetana strohany syr nejlepe parmazan cili papricka olivovy olej cesnek
Postup přípravy
Brokolici omyjeme nakrajime na kousky a varime do meka.Uvarime spagety..Na panvi rozehrejem olej pridame cesnek a papricku.Scedime brokolici nechame 3-5 kousku na ozdobeni.Zbytek…
Spenatova dorta
Potřebné ingredience
listove testo spenat v kostkach ricotta 2 vajicka nastrouhany parmazan nastrouhany muskatovy orisek sul pepr muze byt i sunka
Postup přípravy
dame papir na peceni ,listove testo.Spenat nechame 8minut varit scedime pridame vejce muskatovy orisek sul pepr ricotta syr jestli chcete i sunku .Vse rozmixujene a pak dame na…
Pašeráci
Potřebné ingredience
Těsto na křapáče (ficule,bramboráky..),salám,rajče,papriku, plátkový sýr a kečup
Postup přípravy
Na pánev dáme vrstvu těsta na to naskládáme salám,rajče,papriku,sýr a dáme další vrstvu těsta.Pomalu smažíme,potom opatrně otočíme a až je to hotové,potřeme kečupem a papáme.
Fliačky s karamelovou kapustou- zelím
Potřebné ingredience
cestovinka, 1 malá kapusta, 7 lyžíc cukru, maslo
Postup přípravy
ako decko som v školskej jedálni fiačky s kapustou nemohla ani cítiť...tieto robila moja svokra a sú na míle vzdialené tomu neidentifikovateľnému čomusi z jedálne...jednoduché,…
Slovenské strapačky s hlávkovým zelím
Potřebné ingredience
6 zemiakov, 1 vajíčko, polohrubá múka, soľ, 1/2 väčšej alebo 1 menšia kapusta, olej, 1 lyžička mletej rasce
Škubánky s mákem
Potřebné ingredience
Brambory, hrubá mouka, sul, cukr, mák a máslo
Postup přípravy
Oloupane brambory uvarime v osolene vode. Vodu z brambor trochu zcedime a zasypeme hrubou moukou a pod poklickou nechame na mirnem ohni10 min. proparit. Potom brambory…
Květákové karbanátky
Potřebné ingredience
květák, 1-2 vejce (podle velikosti květáku), sůl, pepř, strouhanka, krupice podle potřeby
Postup přípravy
1
Květák uvaříme do měkka, necháme dobře okapat a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a tolik krupice, aby se daly formovat karbanátky. Dobře promícháme.…
Slaný koláč s květákovou náplní
Potřebné ingredience
230g hladké nebo polohrubé mouky + trochu na poprášení pracovní plochy , špetku soli , 150g studeného másla, nakrájeného na kousky , 1 žloutek z velkého vejce , 2-3 lžíce ledové vody . sůl, pepř, sekanou pažitku a strouhaný muškátový oříšek Na napln:,1 květák, rozebraný na malé růžičky , 100g anglické slaniny nebo uzeného bůčku, nakrájené na kostičky , 3 velká vejce , 280ml smetany ke šlehání , 180g strouhaného sýra (ementál
Postup přípravy
1. Přísady na těsto zpracujte buď v robotu, nebo ručně. Pracujte rychle, aby se těsto nezačalo lepit. Když v něm zůstanou kousíčky másla, nic se neděje. Placku těsta zabalte do…
Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou
Potřebné ingredience
1 velký květák , 6 plátků anglické slaniny , 200g červených paprik naložených v oleji , 200ml zakysané smetany, 180g strouhaného sýra typu čedar nebo gouda , sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
1. Květák rozdělte na růžice a vařte sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice sceďte a rozložte do zapékací formy. Ještě jemně osolte a…