Vepřová játra v rajské
Potřebné ingredience
vepřová játra,pepř,hl.mouka,sůl,rajský protlak,cibule,sádlo ,
Postup přípravy
V kastrolu na sádle zesklovatím cibuli,přidám játra opepřené a obalené v hl.mouce.Chvíli smažím pak podleji vodou a přidám protlak,vaříme do měkka,můžem přihustit zákletkou …
HALUŠKY SE ZELÍM A SLANINOU
Potřebné ingredience
Halušky v prášku , kysané zelí ( necelého půl kila ) , 30-40 dkg slaniny , sůl .
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a chvíli škvaříme . Zelí uvaříme do měkka asi půl hodiny ( když je moc kyselé propláchnu ho ) ,. Halušky uvařím podle návodu a pak vše smícháme…
Vynikající toasty
Potřebné ingredience
Jakýkoliv toastový chléb, eidam, niva, šunka, vejce, česnek, kečup
Postup přípravy
Pláky chleba pomažeme tenkou vrstvou kečupu. V misce promícháme nastrouhané sýry, salám, prolisovaný srtoužek česneku, vejce a trochu popepříme. Vzniklou směs namažeme na chleby,…
Cikánské topinky
Potřebné ingredience
veka tavený sýr se šunkou nebo uzeným česnek, křen
Postup přípravy
Veku ( může být i chléb ) osmažíme na malém množství oleje(nejlépe na teflonové pánvi),potřeme česnekem,rozetřeme sýr a posypeme strouhaným křenem.
nádivka
Potřebné ingredience
pečivo,cibule,angl.slanina,salám,bylinky
Postup přípravy
Pečivo na kostičky namočit do vody,jen tak,aby zvlhlo.Na pánvi orestujeme 4-5 cibulí,přidáme anglickou,zbytky salámů,pak pečivo a promícháme.Přidáme asi 5-6 vajec a uděláme jakoby…
ŠIROKÉ NUDLE SE ŽAMPIONY A VÍNEM
Potřebné ingredience
ŠIROKÉ NUDLE; CIBULE; OLIV.OLEJ; ŽAMPIONY; KOŘENÍ NA HOUBY; LUČINA; BÍLÉ VÍNO
Postup přípravy
NA OLIV.OLEJI OSMAHNEME CIBULKU A PŘIDÁME OČIŠTĚNÉ A NAKRÁJENÉ ŽAMPIONY. CHVILKU ORESTUJEME, PŘIDÁME KOŘENÍ A PODLEJEME BÍLÝM VÍNEM, KRÁTCE PODUSÍME A PŘIDÁME LUČINU - MNOŽSTVÍ…
Rychlé bramborové knedlíky
Potřebné ingredience
1kg brambor, 30dkg hrubé mouky, 2 vejce, sůl
Postup přípravy
brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce s vodou, osolíme a dáme vařit. (jako když vaříte brambory jako přílohu). Když jsou brambory uvařené, scedíme je.Necháme…
Jemný houskový knedlík
Potřebné ingredience
8 včerejších housek, nebo rohlíků, sádlo na opečení pečiva, 1/2 l mléka, 2 vejce, sůl asi 100 g hrubé mouky
Postup přípravy
8 včerejších housek nakrájíme na kostky, osmahneme na sádle nebo na oleji. Po vychladnutí vmícháme 1/2 l mléka ve kterém jsme rozšlehali 2 vejce. Osolíme a necháme asi 20 minut…
Vegetariánský "PREJT" ;o)
Potřebné ingredience
Pro 2 osoby: Asi 20dkg pohanky (lámanky), olej, voda, sůl, majoránka, pepř, kmín, vejce, cibule nebo pórek, česnek, kus špeku nebo nějaké uzeniny - být nemusí, ale může..
Postup přípravy
Pohanku propereme v horké vodě, necháme okapat na cedníku, opražíme na troše oleje a zalejeme vodou - asi dva cm nad okraj. Vaříme asi 10 - 15 minut (doměkka). Rozmixujeme na…
BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY - KOULE
Potřebné ingredience
1kg studených uvařených brambor ve slupce/nejlépe den předem ale když nestíhám taky nevadí/,3Odkg hrubé mouky,10 lžic jemné krupice/dětské/,8 lžic mléka,2 vejce, sůl,solamyl
Postup přípravy
vychladlé uvařené brambory ve slupce nastrouhám,přidám ostatní přísady a propracuji těsto,většinou rozdělím na dva stejné díly a z nich uválím válečky,znovu rozdělím na stejné…