Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
LANGOŠE II. - na delší dobu

LANGOŠE II. - na delší dobu

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g hladké mouky 2 celá vejce 2 kostky droždí 1 zakysaná smetana 2 a 1/2 (3) dcl vody sůl

Postup přípravy

Postup:
Zakysanou smetanu smícháme s vodou, droždím vejcem a solí. Tuto směs vlijeme do mouky a klasickým způsobem zpracujeme kynuté těsto. Necháme asi 1 hod.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
LANGOŠE I.

LANGOŠE I.

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g hladké mouky 1 celé vejce 1 sklenka mléka 50 g droždí 4 středně velké, uvařené, nastrouhané brambory sůl

Postup přípravy

Postup:
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme 1/2 hod. nakynout.Pak z něj tvarujeme placky o velikosti pánve a smažíme na tuku po obou stranách.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBORY ZAPEČENÉ S KYSELÝ ZELÍM

BRAMBORY ZAPEČENÉ S KYSELÝ ZELÍM

Potřebné ingredience

Suroviny: brambory uvařené ve slupce, nakrájené na kolečka (asi 1 kg) 1 kysané zelí 300 g anglické slaniny nebo uzeného masa 4 cibule nakrájené na tenká kolečka smetana sůl, drcený kmín

Postup přípravy

Postup:
Do zapékací misky vrstvíme brambory, cibuli, zelí a slaninu až do výšky zapékací misky. Končíme bramborami, které osolíme a posypeme drceným kmínem. Pak…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BROKOLICE ZAPEČENÁ SE ŽAMPIONY

BROKOLICE ZAPEČENÁ SE ŽAMPIONY

Potřebné ingredience

Suroviny: 200 g brokolice 150 g žampionů 2-3 vejce 50 g strouhaného eidamu sůl, kmín

Postup přípravy

Postup:
Brokolici rozebereme na růžičky a chvíli povaříme. Nakrájené žampiony orestujeme na oleji na pánvi. Přidáme najemno nakrájenou brokolici, osolíme a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBORY ZAPEČENĚ SE ZELENINOU V ALOBALU

BRAMBORY ZAPEČENĚ SE ZELENINOU V ALOBALU

Potřebné ingredience

Suroviny: 1,5 kg syrových brambor nakrájených na drobné kostičky 350 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice) cibule a pár kyselých okurek – vše nakrájené na drobné kostičky klobása nakrájená také na kostičky (může a nemusí být pár plátků anglické slaniny rovněž na kostičky) sůl, pepř, olej, alobal

Postup přípravy

Postup:
Všechny nadrobno nakrájené suroviny smícháme ve velké míse, osolíme a mírně opepříme. Alobal nastříháme na půlmetrové kusy, každý uprostřed potřeme lehce…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Plněný hermelín

Plněný hermelín

Potřebné ingredience

Ingredience: Hermelín, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 2 lžice strouhaných ořechů, drcený kmín, sůl.

Postup přípravy

Hermelín rozpůlíme, opatrně vydlabeme. Měkkou část sýra smícháme s máslem, utřeným česnekem, ořechy, ochutíme kmínem a osolíme. Naplníme, spojíme a zabalíme do alobalu. Necháme v…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Nakládané hermelíny

Nakládané hermelíny

Potřebné ingredience

Zkoušela jsem je

Postup přípravy

do spod jsem dala cibuli, oloupaný česnek, naložené papričky, nové koření, celý pepř, bobkový list na to jsem dala nakrájené hermelíny posypané grilovacím kořením a zalila olejem…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Táborské placičky

Táborské placičky

Potřebné ingredience

Tvrdý sýr, salám, vajíčka, trocha solamylu, olej na smažení.

Postup přípravy

Je to super rychlovka a jednodušší verze "smažáku bez smažení" Tvrdý sýr nastrouháme(záleží pro kolik to je lidí) salám také nastrouháme.Přidáme zhruba na 30dkg. salámu a 40dkg.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
PEČENÉ BRAMBORY ANEB CO DŮM DAL

PEČENÉ BRAMBORY ANEB CO DŮM DAL

Potřebné ingredience

Brambory,jakoukoli zeleninu,sýr plátkový,smetanu,šunku,sul,česnek,olej,slaninu ......Dle každého člověka co má doma :-)).

Postup přípravy

Protože jsem dělala pořádek v lednici a našla pár zbytku zeleniny,tak jsem udělala z toho jídlo.Moc nám všem chutnalo.
Brambory jsem po ostrouhání nakrájela na kolečka.Začala…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
ŠKUBÁNKY S MÁKEM-RYCHLOVKA, příprava 10minut !

ŠKUBÁNKY S MÁKEM-RYCHLOVKA, příprava 10minut !

Potřebné ingredience

1kg brambor, 150g hrubé mouky, 120g másla, 100g mletého máku, sůl, moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit do hrnce s osolenou vodou. Když jsou téměř uvařené, ale ještě tuhé, slijeme z nich tolik vody, aby zůstaly do jedné třetiny…

Zobrazit více...

Kategorie