Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
cuketa - trochu jinak

cuketa - trochu jinak

Potřebné ingredience

3 středně velké cukety, 3 větší rajčata, 2 cibule, sýr na posypání, nejlepší je parmezán, ale každého volba

Postup přípravy

cuketu nakrájíme na plátky nebo na kostičky, to samé rajčata a cibuli, vyskládáme na plech, já ho ani nevymazávala, přísady pustí hodně šťávy, poté jsem posypala parmezánem a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
SMAŽENÝ SÝR BEZ SMAŽENÍ...NIKDY NEVYTEČE!!!!!!!

SMAŽENÝ SÝR BEZ SMAŽENÍ...NIKDY NEVYTEČE!!!!!!!

Potřebné ingredience

STROUHANÝ SÝR,ŠUNKA, STROUHANKA,VEJCE, OLEJ NA VYMAZÁNÍ

Postup přípravy

KOLIK PORCÍ- TOLIK HRNKŮ A CELÝCH VAJEC. VYMAŽEME SI HRNKY OLEJEM A VYSYPEME STROUHANKOU. NA DNO DÁME STROUHANÝ SÝR, NA TO NA KOSTKY NAKRÁJENOU ŠUNKU. NA VYKLOPÍME CELÉ VEJCE A…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Škvarkové šátečky

Škvarkové šátečky

Potřebné ingredience

50dkghl.mouky,30dkg škvarků,1 vejce,5 dkg droždí,mléko,sůl,kmín

Postup přípravy

Škvarky ohřeji v kastrůlku,droždí nechám vykynout s cukrem v mléce,do mísy dám mouku,vejce,osolím,kmín,přiliji škvarky,mléko s droždím,zaděláme,necháme tak 3/4 hod.kynout.Z…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
RYCHLÉ ZAPEČENÉ BRAMBORY PO KOSTELECKU

RYCHLÉ ZAPEČENÉ BRAMBORY PO KOSTELECKU

Potřebné ingredience

3/4 kg UVAŘENÝCH BRAMBOR 1/2 l MLÉKA 2 VEJCE 30 dkg ŠUNKOVÉHO SALÁMU CIBULE, MÁSLO, SŮL, PEPŘ

Postup přípravy

UVAŘENÉ BRAMBORY OLOUPEME, V MLÉCE ROZŠLEHÁME VAJÍČKA, TROCHU OSOLÍME - POZOR NA PŘESOLENÍ-SALÁM JE SÁM O SOBĚ VĚTŠINOU DOST SLANÝ, PŘIDÁME TROŠKU PEPŘE. NA MÁSLE ZPĚNÍME…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Červená omáčka s tofu (na špagety)

Červená omáčka s tofu (na špagety)

Potřebné ingredience

Konzerva drcených rajčat, tofu (uzené nebo natural), sojová omáčka, cibule, česnek, bazalka, pepř

Postup přípravy

Nejdříve si nahrubo (můžeme i na jemno) nastrouháme tofu, a přidáme do nej 2-3 lžíce sojove omáčky a promícháme.
Poté si rozpálíme olej, spěníme cibulku s česnekem, přidáme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Plněné pečivo

Plněné pečivo

Potřebné ingredience

Použijeme kynuté těsto, nebo listové těsto, nebo bramborové, tvarohové, linecké, v podstatě jakékoliv. Návody na různá těsta najdete v receptu "plněné pečivo" v kategorii "moučníky, poháry". Recept na náplně "na slano": sýrová - 200g nastrohané nivy, 100g šunky pokrájené na kostičky, 6 lýic smetany; všechny suroviny smícháme a použijeme k naplnění šátečků se zelím a uzeným masem - 1 sklenice sterilovaného zelí, 1 cibule, uzené maso nebo klobása. Zelí podusíme i s nálevem, a dochutíme. Nadrobno nakrájené maso nebo klobásu osmahneme na pánvi i s cibulkou a smícháme se zelím. Necháme vychladnout. masová - 300g mletého masa, sůl, pepř, 2 vejce, 1 nakrájená cibule, 4 stroužky česneku pokrájené na plátky, majoránka, tymián, bazalka, 2 lžíce sekaných černých oliv, zelená petrželka. Mleté maso s bylinkami a ostatními přísadami orestujeme na oleji. Cibuli a čenek orestujeme zvlášť a potom přidáme k masu. Když směs vychladne, zamícháme vejce. Další recepty na sladké náplně najdete v návodu: "plněné pečivo" v kategorii "moučníky,poháry".

Postup přípravy

Těsto rozválíme na plát o síle 3 - 4 mm. Spodní hranou formičky z těsta vykrojíme kolečko, které položíme na opačnou stranu formičky se zubatým okrajem a do středu vložíme náplň.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brokolice v těstíčku s česnekem!

Brokolice v těstíčku s česnekem!

Potřebné ingredience

brokolice,sůl,česnek,máslo,olej,hl.mouka,mléko,vejce,nastrouhaný tvrdý sýr (eidam,cihla...)

Postup přípravy

Brokolici si vždy napařím,připravím si hustší těstíčko(palačinkové)- vejce,mléko,hl.mouka,sůl,nastrouhaný sýr(na jemno), brokolici v ní obalím a dám smažit(určitě je to lepší ve…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brambory zapečené se slaninou a špenátem

Brambory zapečené se slaninou a špenátem

Potřebné ingredience

brambory 12 ks česnek 5 stroužků čerstvý špenát 300 g slanina 200 g sýr 150 g smetana ke šlehání 250 g vejce 2 ks podle potřeby: pepř sůl máslo olej

Postup přípravy

Asi 12 středně velkých brambor uvaříme ve slupce téměř doměkka. Necháme trochu vychladnout a oloupeme je.

Špenát důkladně propereme ve studené vodě, listy zbavíme řapíků a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Slovenske "lokše"

Slovenske "lokše"

Potřebné ingredience

Zemiaky,hl.muka,cibula,cesnak,vajce,majoranka,rasca,sol,korenie,bryndza,maslo,pažitka

Postup přípravy

Urobime si cesto ako na zemiakove placky (mozno trošičku hustejšie),Plech vymastime mastou a cesto rozotrieme ,mozeme dat trošku masti aj na vrch.Dame upiect na 200 st ,pečieme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
VÝBORNÉ BRAMBORÁKY

VÝBORNÉ BRAMBORÁKY

Potřebné ingredience

700g oloupaných brambor, 1 vejce, česnek, sůl, 180 g hl.mouky, 100ml mléka, majoránka, mletý pepř, 3 špekáčky, kousek uzené slaniny.

Postup přípravy

Brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli stát a vodu ocedíme. Po té do nich přidáme mléko,mouku,vejce,rozetřený česnek (aspon 6 stroužků) ,majoránku,sůl,pepř a na kostičky…

Zobrazit více...

Kategorie