Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBOROVÉ NOKY SE SÝROVOU OMÁČKOU

BRAMBOROVÉ NOKY SE SÝROVOU OMÁČKOU

Potřebné ingredience

polotovar noky které Vám chutnají, sýry po 100g jaké máte rádi, žampiony, hrášek v plechu , kari,sůl,pepř, 1cibule,olej, 1 smetanu ke šlehání.

Postup přípravy

NA PÁNVI ZPĚNÍME CIBULI A PŘIDÁME SÝRY KTERÉ NAKRÁJÍME NA MALÉ KOUSKY ČI NASTROUHÁME., VŠE ZAMÍCHÁME A PŘIDÁME ŽAMPIONY,HRÁŠEK A DOCHUTÍME A NAKONEC VŠE ZALIJEME SMETANOU A…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapekánky -rychlovka -)

Zapekánky -rychlovka -)

Potřebné ingredience

vařené brambory ve slupce vařená vejce natvrdo syrová vejce sterilizovaný hrášek sterilizované žampióny červená kapie žlutá kapie smetana máslo sůl pepř

Postup přípravy

Zapékací nádobu vymažeme máslem. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a rozložíme na dno nádoby. Osolíme a opeříme. Pak dáme vrstvu hrášku a plátky žampiónů.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Potřebné ingredience

Uvařená rýže, cibule, sterilované žampiony, sterilovaná kukuřice, paprika čerstvá, harmonie chuti

Postup přípravy

Taky se Vám občas stane, že Vám od oběda zůstane rýže... Tak já ji využívám k tomuto rizotku... Na oleji podusím cibuli, přidám žampiony, papriku na kostičky, kukuřici, vmíchám…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Langoše

Langoše

Potřebné ingredience

1kg hladké mouky 5 dkg droždí 1/2l mléka lžíce octa 3 lžíce zakysané smetany nebo olej sůl

Postup přípravy

Rozdrobíme droždí a postupně smícháme vše dohromady. Necháme kynout minimálně 30 minut. Toto množství stačilo pro 5 dospělých a 3 děti a ještě zbylo dost k snídani :-).

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Květákové rychlé placičky smažené

Květákové rychlé placičky smažené

Potřebné ingredience

1středně velký květák,2vejce,100g měkkého salámu nebo párky,150g tvrdého sýra,sůl,pepř,100g hrubé mouky.

Postup přípravy

Květák umyjeme a nastrouháme za syrova(upozorňuji nevařit),přidáme vajíčka,sůl,pepř,nastrouháme na hrubším struhadle salám a sýr promícháme a přisypeme mouku.Vše zpracujeme v míse…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Nákyp šup,šup

Nákyp šup,šup

Potřebné ingredience

1 větší květák 6 vejec 5 lžíce másla 20 dkg sýru Eidam strouhanka sůl tuk na vymaštění

Postup přípravy

Květák povaříme v páře do poloměkka. Vyndáme, posolíme a nakrájíme na malé kousky.
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky ušleháme dodotuha. Žloutky ušleháme s máslem a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBORÁKY A  BRAMBORÁČKY  DĚLAL MANŽEL +++

BRAMBORÁKY A BRAMBORÁČKY DĚLAL MANŽEL +++

Potřebné ingredience

Brambory, majoránka,česnek, sůl,vejce, mléko,hladká mouka , stouhanka,gulášové koření, BRAMBORÁČKY se dělají z půl vařených brambor a půl syrových jinak vše stejné

Postup přípravy

Nastrouháme brambory, přidáme majoránku, česnek,sůl,vejce,mléko,hladká mouka,strouhanka,špetka gulášové koření.Vše zamícháme a děláme bramboráky.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Italské těstoviny

Italské těstoviny

Potřebné ingredience

Italské těstoviny z tvrdé semoliny, parmezán, česnek, cibule, olivový olej, bylinky, tuňák

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme 8minut al dente, zároveň na olivovém oleji mírně osmahneme cibulku a česnek, přidáme tuňáka, bylinky dle chuti (čerstvá petrželka, bazalka,..) a mícháme až se…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Slaný závin

Slaný závin

Potřebné ingredience

Listové těsto,krájený salám dle chuti,krájený EIDAM (může být nahrubo nastrouhaný),kyselé okurky,nakládaná kapie,místo kapie můžeme dát čerstvé rajče,sůl ,pepř,dle chuti(grilovací koření),kečup nebo hořčice,lžíce oleje,kmín,hrubá sůl nebo mletá čer.parika,1 vajíčko na potření.

Postup přípravy

Rozválíme si těsto na slabý plát,potřeme slabě olejem a poté kečupem či hořčicí(dle chuti).Prokládáme ve vrstvách sýr,salám,krájenou zeleninu.Okraje necháme ze všech stran volné…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Vídenský knedlík

Vídenský knedlík

Potřebné ingredience

1 chlebíčková veka 4 vejce sůl 1,7 dl mléka 2 lžíce hrubé mouky 2 lžíce strouhanky 5 dkg másla ubrousek na vaření knedlíku

Postup přípravy

Jednu polovinu veky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, aby se veka pěkně rozmočila. Druhou polovinu veky nakrájíme na kostičky a na másle za stálého míchání osmažíme a…

Zobrazit více...

Kategorie