BRAMBOROVÉ NOKY SE SÝROVOU OMÁČKOU
Potřebné ingredience
polotovar noky které Vám chutnají, sýry po 100g jaké máte rádi, žampiony, hrášek v plechu , kari,sůl,pepř, 1cibule,olej, 1 smetanu ke šlehání.
Postup přípravy
NA PÁNVI ZPĚNÍME CIBULI A PŘIDÁME SÝRY KTERÉ NAKRÁJÍME NA MALÉ KOUSKY ČI NASTROUHÁME., VŠE ZAMÍCHÁME A PŘIDÁME ŽAMPIONY,HRÁŠEK A DOCHUTÍME A NAKONEC VŠE ZALIJEME SMETANOU A…
Zapekánky -rychlovka -)
Potřebné ingredience
vařené brambory ve slupce vařená vejce natvrdo syrová vejce sterilizovaný hrášek sterilizované žampióny červená kapie žlutá kapie smetana máslo sůl pepř
Postup přípravy
Zapékací nádobu vymažeme máslem. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a rozložíme na dno nádoby. Osolíme a opeříme. Pak dáme vrstvu hrášku a plátky žampiónů.…
Zeleninové rizoto
Potřebné ingredience
Uvařená rýže, cibule, sterilované žampiony, sterilovaná kukuřice, paprika čerstvá, harmonie chuti
Postup přípravy
Taky se Vám občas stane, že Vám od oběda zůstane rýže... Tak já ji využívám k tomuto rizotku... Na oleji podusím cibuli, přidám žampiony, papriku na kostičky, kukuřici, vmíchám…
Langoše
Potřebné ingredience
1kg hladké mouky 5 dkg droždí 1/2l mléka lžíce octa 3 lžíce zakysané smetany nebo olej sůl
Postup přípravy
Rozdrobíme droždí a postupně smícháme vše dohromady. Necháme kynout minimálně 30 minut. Toto množství stačilo pro 5 dospělých a 3 děti a ještě zbylo dost k snídani :-).
Květákové rychlé placičky smažené
Potřebné ingredience
1středně velký květák,2vejce,100g měkkého salámu nebo párky,150g tvrdého sýra,sůl,pepř,100g hrubé mouky.
Postup přípravy
Květák umyjeme a nastrouháme za syrova(upozorňuji nevařit),přidáme vajíčka,sůl,pepř,nastrouháme na hrubším struhadle salám a sýr promícháme a přisypeme mouku.Vše zpracujeme v míse…
Nákyp šup,šup
Potřebné ingredience
1 větší květák 6 vejec 5 lžíce másla 20 dkg sýru Eidam strouhanka sůl tuk na vymaštění
Postup přípravy
Květák povaříme v páře do poloměkka. Vyndáme, posolíme a nakrájíme na malé kousky.
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky ušleháme dodotuha. Žloutky ušleháme s máslem a…
BRAMBORÁKY A BRAMBORÁČKY DĚLAL MANŽEL +++
Potřebné ingredience
Brambory, majoránka,česnek, sůl,vejce, mléko,hladká mouka , stouhanka,gulášové koření, BRAMBORÁČKY se dělají z půl vařených brambor a půl syrových jinak vše stejné
Postup přípravy
Nastrouháme brambory, přidáme majoránku, česnek,sůl,vejce,mléko,hladká mouka,strouhanka,špetka gulášové koření.Vše zamícháme a děláme bramboráky.
Italské těstoviny
Potřebné ingredience
Italské těstoviny z tvrdé semoliny, parmezán, česnek, cibule, olivový olej, bylinky, tuňák
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme 8minut al dente, zároveň na olivovém oleji mírně osmahneme cibulku a česnek, přidáme tuňáka, bylinky dle chuti (čerstvá petrželka, bazalka,..) a mícháme až se…
Slaný závin
Potřebné ingredience
Listové těsto,krájený salám dle chuti,krájený EIDAM (může být nahrubo nastrouhaný),kyselé okurky,nakládaná kapie,místo kapie můžeme dát čerstvé rajče,sůl ,pepř,dle chuti(grilovací koření),kečup nebo hořčice,lžíce oleje,kmín,hrubá sůl nebo mletá čer.parika,1 vajíčko na potření.
Postup přípravy
Rozválíme si těsto na slabý plát,potřeme slabě olejem a poté kečupem či hořčicí(dle chuti).Prokládáme ve vrstvách sýr,salám,krájenou zeleninu.Okraje necháme ze všech stran volné…
Vídenský knedlík
Potřebné ingredience
1 chlebíčková veka 4 vejce sůl 1,7 dl mléka 2 lžíce hrubé mouky 2 lžíce strouhanky 5 dkg másla ubrousek na vaření knedlíku
Postup přípravy
Jednu polovinu veky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, aby se veka pěkně rozmočila. Druhou polovinu veky nakrájíme na kostičky a na másle za stálého míchání osmažíme a…