Kynuté placky se zelím
Potřebné ingredience
těsto na kynuté knedlíky, kysané zelí, uzenina (nebo slanina či škvarky), máslo (nebo sádlo)
Postup přípravy
Zbyde-li nám trocha těsta od vaření knedlíků (obyčejných kynutých), přidáme odkapané kysané zelí, uzeninu, necháme ještě chvíli vykynout a vyválíme placku. Z té krájíme tvary,…
Banica, bulharská dobrota
Potřebné ingredience
těsto "kory"(jako náhradu lze použít naše listové vyválené skutečně dotenka), 200g balkánského sýra, olej, 3 vejce, 1 velký bílý jogurt, sůl
Postup přípravy
těsto klademe do pekáčku, který jsme lehce potřeli olejem. Na vrstvu těsta nadrobíme sýr a pocákáme směsí vejce a jogurtu. Tento postup opakujeme až do vypotřebování zásob,…
Sýrové krokety
Potřebné ingredience
50g máslo, adekvátně hladká mouka, asi 100ml mléko, 100g strouhaný sýr, 1 vajíčko, sůl, pepř, (šunka), strouhanka
Postup přípravy
Z asi 50g másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme. Vzniklý bešamel musí být hodně hustý. Neháme vychladnout, přidáme vejce, strouhaný sýr (asi 100g) a případně i…
Studentský biftek
Potřebné ingredience
topinka, česnek, maggi, worchestrová omáčka, hořčice, kolečka cibule, volské oko, kečup
Postup přípravy
topinku potřeme česnekem, pokapeme maggi a worchestrem, potřeme hořčicí, poklademe kolečky cibule, překryjeme volským okem a ozdobíme kečupem.
Dohromady získáme zvláštní…