Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly
Potřebné ingredience
pro 4 osoby : • 25 dkg gorgonzoly (u nás stála 350 Kč/kg) • 2 dcl smetany • těstoviny (já používám Panzani)
Postup přípravy
Do vařící, pořádně osolené vody dáme vařit těstoviny a mezitím si připravíme omáčku.
Do nepřilnavého hrnce rozdrobíme Gorgonzolu, kterou zalijeme smetanou a za stálého míchání…
Placičky ze zbylé bramborové kaše
Potřebné ingredience
Bramborová kaše, zelené bylinky, sůl, hrubá mouka
Postup přípravy
PODÁVÁME JAKO PŘÍLOHU K MASŮM ČI ZELENINĚ (viz níže)
Vychlazenou bramborovou kaši smícháme s hrubou moukou, zelenými bylinkami (pokud máme) a dle chuti dosolíme a můžeme i…
Pečená hlíva ústřičná
Potřebné ingredience
500 g čerstvé hlívy ústřičné, 2 paličky česneku (jednotlivé stroužky neloupat, jen omýt), 1-2 cibule na půlměsíčky, olivový olej, máslo, bylinky (pokud možno čerstvé - např. majoránky, tymián, rozmarýn, šalvěj petrželka, libeček apod.), sůl a mletý pepř (z mlýnku - jiný nepoužívám)
Postup přípravy
Kdo máte rád hlívu, určitě vyzkoušejte tuto málo známou úpravu zdravé hlívy ústřičné.
Málo práce a efekt dokonalý !!! :-)
Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a…
Rohlíkové minipizzy - ze starých rohlíků !!!
Potřebné ingredience
Starší rohlíky, kečup, česnek, strouhaný tvrdý sýr.
U nás se dělá 1 talíř pro 1 osobu :)).
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na asi centimetrová kolečka a naskládáme na talíř, který se může vkládat do mikrovlnky. Do misky dáme kečup (asi tak půl balení na 3 talíře krájených rohlíků),…