Co je to dýně Hokkaido
Potřebné ingredience
Dýně HOKKAIDO - VÝBORNÁ PRO MALÉ DĚTI jde o chuťově výbornou a nutričně velmi cennou drobnou odrůdou dýně, ceněná hlavně makrobiotiky.
Postup přípravy
Má sladkou chuť a je sytá, přitom lehce stravitelná, pokrmům dodává i nádhernou barvu. Velmi pomáhá při detoxikaci organismu a při onemocnění žaludku, slinivky či sleziny. Je…
Krémová polévka z dýně Hokkaido *** i pro malé děti
Potřebné ingredience
1 dýně Hokkaido, 1l vody, bazalka, Solčanka nebo mořská sůl, 1lžíce kvalitního oleje
Postup přípravy
Dýni i se slupkou dobře omyjeme. Ostrým nožem ji rozkrojíme na dvě půlky, odstraníme semena a dýni nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou, vaříme do změknutí…
Bio těstovinky s omáčkou z dýně Hokkaido
Potřebné ingredience
Balíček Bio těstovin (Plus) 200 ml smetany ke šlehání, 4 lžíce čerstvě strouhaného parmezánu (Gran Moravia - Plus), 2 lžíce nakrájené petrželky, nebo bazalky, sůl (bylinná sůl - Solčanka)
Omáčka: 800 g nastrouhané dýně, kousek másla, 115 g nadrobno nakrájené bílé cibule nebo šalotky, sůl, špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku
Postup přípravy
V menším hrnci nebo pánvi se silným dnem rozpustíme při nízké teplotě máslo, přidáme cibuli a špetku soli.
Dýni omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semena a nastrouháme. Nasypeme…
Koláč z dýně Hokkaido
Potřebné ingredience
1 až 2 šálky strouhané dýně Hokaido podušené s cukrem a citronovou šťávou, 1 šálek tekutého medu, 1 šálek oleje, 4 vejce, 3 šálky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 sklenka rumu (1 dcl), 1 až 2 lžičky skořice, špetka muškátového květu, 1 šálek spařených hrozinek (nebo spařeného sušeného ovoce) 1 šálek sekaných vlašských ořechů
Postup přípravy
Dýni Hokkaido krátce podusíme s cukrem a citronovou šťávou a necháme vystydnout.
Ušleháme med, olej a vejce.
Pak přimícháme dýni, rum, mouku prosátou práškem do pečiva,…
Dýně Hokkaido s medem a ořechy
Potřebné ingredience
1 porce
100 g až 150 g dýně Hokkaido oloupané, zbavené semen a nakrájené na kousky, kvalitní med v množství dle chuti, hrst oříšků podle libosti - vlašské, piniové, kešu,...
Postup přípravy
Kousky dýně rozhoďte do malé zapékací misky, polijte medem a posypte oříšky. Nechejte zapéct v předehřáté troubě na 160 stupňů Celsia 30-35 minut.
Hotové porce můžete…
Závin (pirožky) s brynzou a dýní Hokkaido
Potřebné ingredience
balíček listového těsta (lépe čerstvé, mražené není ono), 120 g brynzy, 80 g očištěné dýně, 2 stroužky česneku, lžíce sekané petrželky, mléko či vejce na potření, sezamová nebo jiná semínka na ozdobu
Postup přípravy
Dýni nastrouháme na jemno, smícháme s česnekem nakrájeným na plátky. Krátce orestujeme na pánvi, smícháme se strouhanou brynzou a petrželkou. Z listového těsta vyválíme placky…
Dýně Hokkaido s omáčkou
Potřebné ingredience
8 plátků dýně Hokkaido (obsahuje provitamin A, vitamin C, B, bílkoviny, vlákninu, vápník, hořčík a železo.)
4 cibule
1 bobkový list
kmín
sójové mléko
umeocet
kuzu (maizena)
sůl
Postup přípravy
Nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kmín, bobkový list, dýni, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Dýni vytáhneme, do omáčky přilijeme sójové mléko a zahustíme…