BEZMASÁ JÍDLA
Zobrazit více...
Jihočeská zelnice a šťouchané brambory na cibulce
Potřebné ingredience
Hlávka zelí, kmín, kelímek smetany ( může být sladká i zakysaná ), ocet, hladká mouka, brambory, cibule, sádlo, nebo olej, sůl.
Postup přípravy
Nakrouhané zelí uvaříme v osolené vodě i s kmínem do poloměkka. Ve smetané rozkvedláme hladkou mouku a tím zelí zahustíme. Povaříme a přidáme ocet podle chuti.
Jako příloha…
BEZMASÁ JÍDLA
Zobrazit více...
Květákové placičky s houbami
Potřebné ingredience
1 květák, 200 g eidamu, 200 g hub, 1 cibule, 4 vejce, strouhanka, kmín, sůl, olej na smažení
Postup přípravy
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a v míse rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Necháme vychladnout.
Na oleji osmažíme kostičky…