BEZMASÁ JÍDLA
Zobrazit více...
LANGOŠE Z MIKYŠKY
Potřebné ingredience
400 ml Mikyšky / Kyška/ , 2 kelímky polohrubé mouky, 1lžička soli, 1 lžička jedlé sody, mouka na vál..
Postup přípravy
Mikyšku nalijeme do mísy,rozmícháme s moukou,sodou a solí.Vypracujeme hladké těsto a necháme ho zakryté při pokojové teplotě 2 hod. odležet. Z těsta vytvoříme 12 stejných kousků…
BEZMASÁ JÍDLA
Zobrazit více...
Hrnečkové knedlíky
Potřebné ingredience
4vejce, 6rohlíků ,5dkg másla,1/2l mléka,nasekaná petrželka
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky.Oddělíme žloutky od bílků.Do mléka vmícháme žloutky a nakrájené rohlíky-osolíme,přidáme petrželku.Nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky a…