Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Policejní kroketky

Policejní kroketky

Potřebné ingredience

500g anglická slanina ,2rohlíky,2vejce,1dcl mléka,česnek se solí,sladká paprika (asi půl lžičky),150g strouhaný sýr,hladká mouka.

Postup přípravy

Uděláme tuhé těsto ,tvarujeme kuličky a smažíme v rozpáleném oleji .
Jednoduché na přípravu a jsou dobré .Můžeme podávat k číně .

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové knedlíky s česnekem

Bramborové knedlíky s česnekem

Potřebné ingredience

1 kg vařených brambor ve slupce asi 45 dkg hrubé mouky 2 vejce 10 stroužků česneku 10 dkg špeku 3 lžíce majoránky sůl pepř

Postup přípravy

Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a na kostičky nakrájený, lehce orestovaný, špek.
Těsto propracujeme,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapekánky -rychlovka -)

Zapekánky -rychlovka -)

Potřebné ingredience

vařené brambory ve slupce vařená vejce natvrdo syrová vejce sterilizovaný hrášek sterilizované žampióny červená kapie žlutá kapie smetana máslo sůl pepř

Postup přípravy

Zapékací nádobu vymažeme máslem. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a rozložíme na dno nádoby. Osolíme a opeříme. Pak dáme vrstvu hrášku a plátky žampiónů.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Nákyp šup,šup

Nákyp šup,šup

Potřebné ingredience

1 větší květák 6 vejec 5 lžíce másla 20 dkg sýru Eidam strouhanka sůl tuk na vymaštění

Postup přípravy

Květák povaříme v páře do poloměkka. Vyndáme, posolíme a nakrájíme na malé kousky.
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky ušleháme dodotuha. Žloutky ušleháme s máslem a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Vídenský knedlík

Vídenský knedlík

Potřebné ingredience

1 chlebíčková veka 4 vejce sůl 1,7 dl mléka 2 lžíce hrubé mouky 2 lžíce strouhanky 5 dkg másla ubrousek na vaření knedlíku

Postup přípravy

Jednu polovinu veky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, aby se veka pěkně rozmočila. Druhou polovinu veky nakrájíme na kostičky a na másle za stálého míchání osmažíme a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Kyprý  knedlík

Kyprý knedlík

Potřebné ingredience

toastový chléb cibule šlehačka sůl pepř muškátový oříšek máslo

Postup přípravy

Toastový chléb nakrájíte na menší kostičky, vložíte do mísy. Na pánvi zpěníte na jemno pokrájenou cibulku a zalijete šlehačkou, přidáte sůl, pepř a muškátový oříšek. Nechejte…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Celerové placičky ze sýrem

Celerové placičky ze sýrem

Potřebné ingredience

200 g celeru, 100 g nastrouhaného sýra, 6 vajec, 1 lžíce mléka, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Celer očistíme, opláchneme a nastrouháme na jemné nudličky. Stejně jemně nastrouháme i sýr ( vhodný je tučnější, např. Moravský bochník). Vejce rozšleháme s mlékem, solí, pepřem a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Domácí BRAMBOROVÉ KROKETKY

Domácí BRAMBOROVÉ KROKETKY

Potřebné ingredience

1kg brambor, 3 vejce, 50g másla, sůl, pepř, mouka, strouhanka.

Postup přípravy

Oloupané brambory uvaříme. Měkké, umíchané na kaši dáme do kastrolu a za stálého míchání na mírném ohni vysušíme. Přidáme žloutky, máslo, sůl, pepř. Dobře zpracujeme na pevné…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Mrkové šátečky

Mrkové šátečky

Potřebné ingredience

mouka polohrubá: 300 g Hera: 250 g vejce: 1 prášek do pečiva: 1 mrkev: 150 g marmeláda meruňková: trocha (dle chuti)

Postup přípravy

Mrkev nastrouháme najemno. Ze surovin (kromě vejce a marmelády) zpracujeme těsto a vykrájíme z něj ko­leč­ka. Plníme je meruňkovou, případně angreštovou mar­me­ládou a zavineme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zelňáčky

Zelňáčky

Potřebné ingredience

1/2 Kg kysaného zelí 1/2 kg syrových brambor 200 g klobásy 2 celá vejce hladká mouka dle potřeby česnek grilovací koření sůl mletý pepř olej na smažení (sádlo)

Postup přípravy

Kysané zelí necháme odkapat, pokrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme se zelím, přidáme vejce, na kousky pokrájenou klobásku,…

Zobrazit více...

Kategorie