Policejní kroketky
Potřebné ingredience
500g anglická slanina ,2rohlíky,2vejce,1dcl mléka,česnek se solí,sladká paprika (asi půl lžičky),150g strouhaný sýr,hladká mouka.
Postup přípravy
Uděláme tuhé těsto ,tvarujeme kuličky a smažíme v rozpáleném oleji .
Jednoduché na přípravu a jsou dobré .Můžeme podávat k číně .
Bramborové knedlíky s česnekem
Potřebné ingredience
1 kg vařených brambor ve slupce asi 45 dkg hrubé mouky 2 vejce 10 stroužků česneku 10 dkg špeku 3 lžíce majoránky sůl pepř
Postup přípravy
Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a na kostičky nakrájený, lehce orestovaný, špek.
Těsto propracujeme,…
Zapekánky -rychlovka -)
Potřebné ingredience
vařené brambory ve slupce vařená vejce natvrdo syrová vejce sterilizovaný hrášek sterilizované žampióny červená kapie žlutá kapie smetana máslo sůl pepř
Postup přípravy
Zapékací nádobu vymažeme máslem. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a rozložíme na dno nádoby. Osolíme a opeříme. Pak dáme vrstvu hrášku a plátky žampiónů.…
Nákyp šup,šup
Potřebné ingredience
1 větší květák 6 vejec 5 lžíce másla 20 dkg sýru Eidam strouhanka sůl tuk na vymaštění
Postup přípravy
Květák povaříme v páře do poloměkka. Vyndáme, posolíme a nakrájíme na malé kousky.
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky ušleháme dodotuha. Žloutky ušleháme s máslem a…
Vídenský knedlík
Potřebné ingredience
1 chlebíčková veka 4 vejce sůl 1,7 dl mléka 2 lžíce hrubé mouky 2 lžíce strouhanky 5 dkg másla ubrousek na vaření knedlíku
Postup přípravy
Jednu polovinu veky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, aby se veka pěkně rozmočila. Druhou polovinu veky nakrájíme na kostičky a na másle za stálého míchání osmažíme a…
Kyprý knedlík
Potřebné ingredience
toastový chléb cibule šlehačka sůl pepř muškátový oříšek máslo
Postup přípravy
Toastový chléb nakrájíte na menší kostičky, vložíte do mísy. Na pánvi zpěníte na jemno pokrájenou cibulku a zalijete šlehačkou, přidáte sůl, pepř a muškátový oříšek. Nechejte…
Celerové placičky ze sýrem
Potřebné ingredience
200 g celeru, 100 g nastrouhaného sýra, 6 vajec, 1 lžíce mléka, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Celer očistíme, opláchneme a nastrouháme na jemné nudličky. Stejně jemně nastrouháme i sýr ( vhodný je tučnější, např. Moravský bochník). Vejce rozšleháme s mlékem, solí, pepřem a…
Domácí BRAMBOROVÉ KROKETKY
Potřebné ingredience
1kg brambor, 3 vejce, 50g másla, sůl, pepř, mouka, strouhanka.
Postup přípravy
Oloupané brambory uvaříme. Měkké, umíchané na kaši dáme do kastrolu a za stálého míchání na mírném ohni vysušíme. Přidáme žloutky, máslo, sůl, pepř. Dobře zpracujeme na pevné…
Mrkové šátečky
Potřebné ingredience
mouka polohrubá: 300 g Hera: 250 g vejce: 1 prášek do pečiva: 1 mrkev: 150 g marmeláda meruňková: trocha (dle chuti)
Postup přípravy
Mrkev nastrouháme najemno. Ze surovin (kromě vejce a marmelády) zpracujeme těsto a vykrájíme z něj kolečka. Plníme je meruňkovou, případně angreštovou marmeládou a zavineme…
Zelňáčky
Potřebné ingredience
1/2 Kg kysaného zelí 1/2 kg syrových brambor 200 g klobásy 2 celá vejce hladká mouka dle potřeby česnek grilovací koření sůl mletý pepř olej na smažení (sádlo)
Postup přípravy
Kysané zelí necháme odkapat, pokrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme se zelím, přidáme vejce, na kousky pokrájenou klobásku,…