Netradiční zapečené brambory
Potřebné ingredience
Vařené brambory ve slupce, salám, lečo (já měla domácí - vlastní výroba), sýr, vajíčka, trochu mléka, sůl a pepř.
Postup přípravy
Oloupané brambory nakrájíme na větší kostky, smícháme s na kostičky nakrájeným salámem, osolíme opepříme a do všeho přimícháme lečo i s trochou štávy. Pak dáme do pekáčku půlku a…
Opečené brambory se sýrem a cibulkou
Potřebné ingredience
1 1/2 kg brambor,
7 lžic oleje,
hrst petrželky či pažitky,
1-2 cibule,
1-2 stroužky česneku,
sůl, pepř,
200 g nastrouhaného tvrdého sýry
Postup přípravy
Brambory omyjeme, zalijeme vařící vodou a ve slupce je vaříme ne zcela do měkka. Oloupeme je, pokrájíme na tlusté plátky. Nasekáme petrželku/pažitku, cibuli a utřeme česnek. Vše…
Špenátové lívanečky
Potřebné ingredience
1/2 špenátu,
50 g másla,
na špičku nože prášku do pečiva,
2 žloutky,
30 g hladké mouky,
sůl, pepř,
koření podle chuti,
2 vejce
Postup přípravy
Špenát povaříme 3-5 minut ve vodě, scedíme, umeleme na masovém strojku. Máslo utřeme se syrovými žloutky, přidáme sůl, koření, špenát a mouku. Dobře promícháme a nakonec přidáme…
Rychlá bramborová roláda
Potřebné ingredience
1 vejce, bramborových knedlíků v prášku, 250 g uzeniny, 1 lžíčka sladké papriky, 1 lžíce petrželky, 100 g Perly, 1 cibule
Postup přípravy
Do odměrky rozklepněte 1 vejce, doplňte vodou podle návodu obalu bramborových knedlíků v prášku a rozšlehejte. Směs vlijte do do bramborového prášku a připravte těsto, které…
Zapečený pórek se šunkou
Potřebné ingredience
1 kg stejně silného pórku, sůl, 15 dkg šunky, 6 lžic jogurtu, 6 lžic zakysané smetany, bílý mletý pepř, 10dkg strouhaného sýra, trochu tuku na vymazání formy.
Postup přípravy
Pórky očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 2 - 3 cm a povaříme v osolené vodě asi 10 min. Poté necháme okapat. Šunku pokrájíme nadrobno, jogurt…
Langoše z jogurtu
Potřebné ingredience
1 lžička jedlé sody, 1 lžička soli, 1 kg hladké mouky, 1 bílý jogurt, 1/2 l mléka, balíček droždí, 4 lžíce oleje
Postup přípravy
Do mouky se udělá důlek, klasicky se udělá kvásek pak se přidá jogurt a všechny přísady. Vše se řádně promíchá a ukládá se ihned v mikrotenovém sáčku (nejlépe rozdělit do dvou a…