Květákové karbanátky
Potřebné ingredience
květák, 1-2 vejce (podle velikosti květáku), sůl, pepř, strouhanka, krupice podle potřeby
Postup přípravy
1
Květák uvaříme do měkka, necháme dobře okapat a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a tolik krupice, aby se daly formovat karbanátky. Dobře promícháme.…
Slaný koláč s květákovou náplní
Potřebné ingredience
230g hladké nebo polohrubé mouky + trochu na poprášení pracovní plochy , špetku soli , 150g studeného másla, nakrájeného na kousky , 1 žloutek z velkého vejce , 2-3 lžíce ledové vody . sůl, pepř, sekanou pažitku a strouhaný muškátový oříšek Na napln:,1 květák, rozebraný na malé růžičky , 100g anglické slaniny nebo uzeného bůčku, nakrájené na kostičky , 3 velká vejce , 280ml smetany ke šlehání , 180g strouhaného sýra (ementál
Postup přípravy
1. Přísady na těsto zpracujte buď v robotu, nebo ručně. Pracujte rychle, aby se těsto nezačalo lepit. Když v něm zůstanou kousíčky másla, nic se neděje. Placku těsta zabalte do…
Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou
Potřebné ingredience
1 velký květák , 6 plátků anglické slaniny , 200g červených paprik naložených v oleji , 200ml zakysané smetany, 180g strouhaného sýra typu čedar nebo gouda , sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
1. Květák rozdělte na růžice a vařte sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice sceďte a rozložte do zapékací formy. Ještě jemně osolte a…