Schopperl - prstové nudle z bramborového těsta
Potřebné ingredience
Doba přípravy cca 25 minut / doba odpočinku cca 12 hodin / doba pečení cca 40 minut 8 větších brambor 250 g hladké mouky 2 vejce Sůl Muškátový oříšek, strouhaný 250 ml mléka přepuštěné máslo _ Butterschmalz
Postup přípravy
Den předem uvařte brambory ve slupce a nechte přes noc vychladnout. Brambory oloupejte a buď prolisujte lisem na brambory do misky nebo je do misky nastrouhejte na jemném…
Klöße _ bramborový knedlík od babičky
Potřebné ingredience
Doba přípravy cca 30 minut / Doba vaření cca 20 minut 500 g brambor , uvařených až do "rozvaření" 100 g škrobové moučky (pšeničný nebo bramborový škrob) 1 žloutek 1 lžíce másla sůl muškátový oříšek
Postup přípravy
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Necháme trochu vychladnout a prolisujeme lisem. Dochuťte solí, máslem a muškátovým oříškem. Vmícháme vaječný žloutek a škrob. …
Bavorský houskový knedlík od babičky- Semmelknödel
Potřebné ingredience
Doba zpracování: cca 20 minut / Doba vaření: cca 20 minut 6 housek, alespoň 1 den staré 3 lžíce nasekané petrželky _ kdo nemá rád, tak jí dávat nemusí 10 g másla 1 jemně nakrájená cibule 250 ml mléka 3 vejce Sůl a pepř případně strouhanku k lepšímu spojení těsta
Postup přípravy
Housky nakrájejte na tenké plátky. Nakrájenou petrželku a cibuli velmi krátce orestujte na másle, ale nenechte je obarvit, poté přidejte k nakrájené housce.. Zahřejte mléko …
Bramborové "placki z blachi"
Potřebné ingredience
800 - 1000 g oloupaných syrových brambor 1 malá lžička soli 1 malá lžička majoránky 1 velké nebo 2 malá vejce 60 - 80 g hladké špaldové mouky K podávání: cca 400 g škvarků (vybírejte ty masitější z dobrých řeznictví) 1 velká zakysaná smetana (nejmíň 18 % tuku, bez přidaných škrobů) 1 dcl mléka
Postup přípravy
V robotu najemno nastrouháme syrové brambory, přidáme ostatní ingredience na těsto a promícháme. Klademe naběračkou na rozpálené plotýnky (TIP: Já si pořídila speciální, které…
kari rýže s vaječnou omeletou
Potřebné ingredience
350 gr vařené rýže 2 vejce 50 gr hrášku 1 cibule 1 mrkev 2 stroužky česneku 2 lžíce sojové omáčky 1 lžička kari koření 2 lžíce oleje sůl
Postup přípravy
Rozšlehat vejce, udělat omeletu a posekat na menší kousky. Dát bokem. Na téže pánvi na oleji opéct mrkev a cibuli, posolit. Až zesklovatí přidat česnek, kari a míchat. Přidat…
Bramborové knedlíky
Potřebné ingredience
500g brambor, 250g krupičky, 1 vejce, 1/2 lžičky solamylu, 1 zarovnaná lžička soli do těsta, 1 vrchovatá lžička soli do vody na vaření knedlíků
Postup přípravy
Uvařené brambory ještě teplé oloupeme. Nastrouháme 1/2 na jemném struhadle, 1/2 na hrubém struhadle, smícháme s krupicí, vejcem, solamylem, solí a zpracujeme pevné těsto. Utvoříme…
Pečená cuketa s balkánským sýrem
Potřebné ingredience
Cuketa Koření Balkánský sýr
Postup přípravy
Cuketa na kostičky, koření (používám Adžiku), olej a upéct. Po upečení posypat balkánským sýrem a zapéct. U nás podáváme s tatarkou. Dobrou chuť!
Cuketové vafle
Potřebné ingredience
120g jemně strouhané cukety, 100g špaldové mouky, 1 lžička PP, 1 vejce, 30g oleje, 25g jogurtu nebo zakysané smetany
Postup přípravy
Smícháme cuketu, vejce, jogurt, olej, nakonec mouku s PP. Pečeme vafle. Lze podávat nasladko i naslano.
Bramborové kolečkové knedlíky, šišky, placky
Potřebné ingredience
700 g (70 dg) vařených brambor - ne nových 200 g (20 dg) hrubé mouky 100 g (10 dg) dětské krupičky 2 vajíčka sůl
Postup přípravy
Uvařené brambory nastrouháme, v míse do nich uděláme ďůlek, do kterého rozklepneme vajíčka, přidáme mouku, krupičku, sůl. Vše dobře promícháme a vypracujeme těsto. Pokud chceme…
Pesto gorgonzola testoviny
Potřebné ingredience
Bazalkove pesto gorgonzola testoviny parmazan piniove orisky
Postup přípravy
dame varit testoviny na panev cele pesto smichat s nakrajenou gorgonzolou, promichat. smichat s testovinama navrch parmazan a piniove orisky a je hotovo :)