Svíčková ze srnčího
Potřebné ingredience
Olej,cibule, mrkev, petržel, bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, srnčí maso, já měla hřbet, půl kelímku smetany.
Postup přípravy
Cibuli zpěníme na oleji dozlatova, pak dáme maso, opečeme ze všech stran, osolíme, zasypeme zeleninou, přidáme koření, zalijeme vodou a vaříme do změknutí masa. Maso dáme na talíř…
Pečené srnčí na zelenině
Potřebné ingredience
Srnčí/já měla hřbet/, zeleninu pod svíčkovou, koření na divočinu, česnek, cibule.
Postup přípravy
Maso osolit, posypat kořením, dát do pekáčku. Zasypat cibulí, česnekem a zeleninou, podlít vodou a píct na 150 stupňů až je maso měkké, já pekla skoro 3h. Maso je takové sušší,…
Srnčí guláš
Potřebné ingredience
Cibule, olej, koření na guláš, sůl, srnčí/já měla maso ze zadní nohy/, na zahuštění mouka+voda, česnek, majoránka.
Postup přípravy
Na oleji osmažíme cibuli do zlatova, spíš tmavší, dáme maso na kostky, posypeme kořením, osolíme, chvíli mícháme až se maso zatáhne, dala jsem půlku namačkaného česneku. Zalijeme…