Zobrazit přihlášovací formulář

Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Jehněčí maso s černými olivami

Jehněčí maso s černými olivami

Potřebné ingredience

750 g jehněčího masa
120 g černých oliv
1/2 feferonky
1 lžíce hladké mouky
4 lžíce panenského oleje
sůl, pepř
1 lžička sušené dobromysli (oregána)
šťáva z 1 citronu

Postup přípravy

Jehněčí maso zbavíme kůže, odblaníme je a nakrájíme na plátky. polovinu černých oliv vypeckujeme a nakrájíme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a nakrájíme ji najemno. V těžkém…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Divoká kachna se zeleninovou omáčkou

Divoká kachna se zeleninovou omáčkou

Potřebné ingredience

divoká kachna, olivový olej, cibule, mrkev, hrášek, sůl, pepř, tmavá jíška

Postup přípravy

Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme osolené a opepřené čvrtky kachny. Kachnu vyjmeme a orestujeme na hrubé kousky nakrájenou cibuli,mrkev a hrášek. Zalijeme troškou vody a pod…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Když nevíte, co z kančího:-)

Když nevíte, co z kančího:-)

Potřebné ingredience

Plecko, kýta, žebra

Postup přípravy

Pokud máte kančí (plecko, kýtu) a nevíte co z ní, nechce se Vám experimentovat a třeba se bojíte, že se Vám to nepovede, udělejte ze zvěřiny to, co děláte z jiného masa - guláš,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí biftečky

Kančí biftečky

Potřebné ingredience

Kančí kýtu (případně kdo má pravou svíčkovou), pepř, grilovací koření, trošku másla, olej

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na plátky, nenaklepáváme - pouze pěstí trochu umačkáme, opepříme, můžeme přidat i trochu grilovacího koření, NESOLÍME (jinak maso ztvrdne)!, poté biftečky vložíme…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Myslivecké řízky

Myslivecké řízky

Potřebné ingredience

Zvěřina – kýta
Vepřové – kýta

Postup přípravy

Maso naklepat, osolit, opepřit, potřít hořčicí a pokládáme cibuli na kolečka.Spíchneme párátkem a obalíme v 3 obalu.

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Můj jelení guláš

Můj jelení guláš

Potřebné ingredience

INGREDIENCE:
600 g zvěřiny (srnčí, jelení, kančí), 150 g slaniny, 2 cibule, lžíce vepřového sádla, 4 stroužky česneku, sůl, ml. pepř, ml. paprika, 150 g čerstvých nebo (25 g sušených předem namočených) hub, 250 g brambor, 2 papriky, 2 rajčata, majoránka, 200 ml červeného vína.

Postup přípravy

Maso nakrájím na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Na rozpáleném sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a za stálého míchání osmažíme.…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Srnčí perkelt

Srnčí perkelt

Potřebné ingredience

700 g srnčího masa,
200 g cibule,
8 cl oleje,
10 g česneku,
20 g červené papriky,
10 g soli,
100 g paprikových lusků,
80 g rajčat,
1 dl červeného vína.

Postup přípravy

Srnčí maso nakrájíme na kostičky, několikrát omyjeme, nakonec přelijeme horkou vodou a necháme okapat. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme prolisovaný…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jelen na pepri

Jelen na pepri

Potřebné ingredience

1.5 kg jeleniho masa, 2 strouzky cesneku, 3 cibule, tymian, rozmaryn, 100 ml brandy nebo vinne brandy, 100 ml olivoveho oleje, 50g speku, 1 lzice raj.protlaku, 1/2 L cerveneho vina,sul,pepr,brusinkovy kompot

Postup přípravy

Maso nakrajime na kostky,cesnek a cibuli na drobno.
Maso,cesnek,cibuli,tymian,rozmaryn,brandy a olivovy olej smichame,prikryjeme a nechame min.12 hodit marinovat v lednicce.…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Lovecky hrnec ala Banana

Lovecky hrnec ala Banana

Potřebné ingredience

500g.zadniho jeleniho masa(slo by nahradit i hovezim),200g.cibule,olej,vyvar,250g.hub500g.brambor,mlety pepr,10ml,kysele smetany,10ml cervene vino,50gr kyselych okurek..

Postup přípravy

Umyte maso nakrajime na kostky a osolime..cibuli nakrajime nadrobno a osmazime na rozpalenem oleji.
Pridame maso orestujeme a podlijeme vyvarem a dusime.K polomekkemu masu…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Preburdin BAŽANT

Preburdin BAŽANT

Potřebné ingredience

bažant, slanina na prošpikování (asi 100-150g), několik zrnek jalovce (12), nového koření (12) a sůl (2 - 3 polévkové lžíce), bobkový list (3 větší), máslo (150-200g), červené víno (100-150ml), příloha - rýže, bramborové pyré

Postup přípravy

Tento recept mi v diskusi "RECEPTY" poradila maminka Iva s nickem PREBURDA.
Dělává ho tak, že bažanta celého, nebo rozčtvrceného (lépe je skutečně celého) prošpikuje lehce…

Zobrazit více...

Kategorie