Dančí (srnčí nebo jelení) se šípkovou omáčkou
Potřebné ingredience
Dančí maso (srnčí nebo jelení) Mořidlo: na 1 - 1,5 kg masa: 3/4 l vody, 2 PL octa, 6 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, trochu tymniánu,4 zrnka jalovce, 1 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, 1 menší celer Na omáčku: 3 velké mrkve, 3 petržele, 1 celer, 1 cibule, opět koření: bobkový list, nové koření, pepř a tymián, 1/2 l smetany, máslo, 4PL šípkové zavařeniny
Postup přípravy
Připravíme si mořidlo: svaříme vodu a ocet a vše koření, necháme vystydnout a mezi tím odblaníme maso. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Do vychladlého nálevu dáme maso…