Kančí hřbet se švestkovou omáčkou
Potřebné ingredience
Kančí hřbet (kotleta) švestková povidla 250g ,máslo 80g, mouka hl., sůl, pepř, kousek celé skořice, půl kávové lžičky ml. zázvoru, kousek citronové kůry, červené víno suché, polévkovou lžíci rumu.
Postup přípravy
Maso upečeme do mněka zvlášť (je-li starší uděláme je v tlakovém hrnci)
Omáčka- z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme vínem a vymícháme do hladka.
Přidáme povidla,…
KANČÍ PEČENĚ NA ZELENINĚ SE SMETANOU- vkládám na…
Potřebné ingredience
Kančí pečeně, sůl, divoké koření ( nebo divočina), mrkev , petržel, cibule 2větší, sádlo,smetana
Postup přípravy
Jelikož jsem nevěděla stáří divočáka a maso jsem předem nenaložila, udělala jsem je v tlakovém hrnci.
Maso osolit hodně posypat divočinou,
Na sádle osmahnout cibuli ,…
KÝTA Z DIVOČÁKA SE ZELÍM - výborné
Potřebné ingredience
2 kg kýty z divočáka,10 bobulek jalovce,100gr mrkve,3 cibule,sůl, pepř,50 g másla,250 ml suchého červ. vína, 3 bobkové listy,1 snítku rozmarýnu (tu jsem neměla),1 ananasový kompot asi 500ml,1,5kg červeného zelí, (může být i nakládané),150 ml zelen.vývaru z kostky, 4 lžíce octa,6 hřebíčků,1 lžíce cukru,špetka majoránky a skořice, Na omáčku 100ml smetany na vaření,2 lžičky solamylu. Usekanou pažitku nebopetržel na ozdobení.
Postup přípravy
2 cibule nakrájíme na drobno , mrkev na kostičky, jalovec trochu rozsekáme.
Maso potřeme solí ,pepřem a jalovcem opečeme ze všech stran na polovině másla(hera).
potom…
DAŇČÍ KÝTA (PLEC) NA LEČU S RÝŽÍ
Potřebné ingredience
Daňčí kýta 500g, sůl, pepř, koření na divočinu, cibule, sklenice zeleninového leča, olej.(kostka bujonu/masoxu),hladká mouka na zahuštění.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky, posolíme a okořeníme. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso.Krátce orestujeme a zalijeme vodou. Dusíme do měka, potom přidáme menší sklenici zeleninového…