Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Jelení medailonky na šípkové omáčce

Jelení medailonky na šípkové omáčce

Potřebné ingredience

400 g jelení kýty 100 g slaniny s kůží 1 svazek kořenové zeleniny 150 ml rajčatového protlaku 3 lžičky cukru 1 lžička divokého koření 3 ks bobkového listu 1 lžička černého koření sůl 1 větší cibule 1 lžíce šípkového džemu 1-2 lžíce hladké mouky švestkový likér 1 lžíce citrónové šťávy 200-250 ml vývaru nebo červeného vína

Postup přípravy

Cibuli zpěníme na oleji. Přidáme nakrájenou kořennou zeleninu a necháme mírně změknout. Pak přidáme cukr, rajský protlak, divoké koření, šípkový džem. Zalijeme vývarem nebo vínem…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Bažantí směs

Bažantí směs

Potřebné ingredience

1 bažant, 60 g slaniny, 60 g másla, 2 dl červeného vína, cibule, mouka, 80 g žampionů ( mohou být i sušené houby) 1 lžíce rybízové marmelády, worcester, bobkový list, pepř, tymián, sůl

Postup přípravy

Bažanta stáhneme a pečlivě vykostíme. MAso nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme část másla, přidáme na drobné kostičk ynakrájenou slaninu a když zesklovatí vložíme nadrobno…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Pečený divočák s bůčkem

Pečený divočák s bůčkem

Potřebné ingredience

1kg kančího masa - já použila krk, 0,5kg bůčku, 2 větší cibule, 3bobkové listy, cca 6 kuliček nového koření, sůl, slanina,1 lžíce koření divočina, vývar na podlití nebo voda+masox,

Postup přípravy

Zvěřinu nechávám v celku, prošpikuju slaninou, bůček nakráju na pláty asi 1,5 silné ...
CIbulku nakrájím na větší kousky, maso na střídačku pokladu do pekáče tak aby bůček byl…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Potřebné ingredience

jehněčí, kefír (kefírové mléko), česnek, sůl, rozmarýn

Postup přípravy

Jehněčí maso dát do hlubší mísy, zalít kefírem a nechat 1 den v lednici odležet. Maso vyndat z kefíru, opláchnout, potřít česnekem utřeným se solí a posypat rozmarýnem. Péct v…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Poněšický guláš

Poněšický guláš

Potřebné ingredience

50dkg jeleního masa,5 dkg másla,cibule,2 lžíce mleté papriky,pepř,sůl,tymián,drcený kmín,feferonky,hl.mouka na zahuštění

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibulku,zasypeme paprikou,dáme maso,orestujeme.Přidáme drcený kmín,tymián,pepř,feferonku,osolíme,podlijeme.Zahustíme ,povaříme

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
SVÍČKOVÁ ZE ZVĚŘINY

SVÍČKOVÁ ZE ZVĚŘINY

Potřebné ingredience

Maso z divočáka nebo srnky,špek,kořenová zelenina,sůl,celý pepř,bobkový list,nové koření,jalovčinky,ocet,tymián,

Postup přípravy

Maso odblaním,prošpikuji slaninou, a uvařím si mořidlo-asi na kilo masa třičtvrtě l.vody a slabě okyselim octem,přidám koření a povařím ,necháme vychladnout.Maso osolím a dáme do…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí gulášek

Kančí gulášek

Potřebné ingredience

kančí maso, anglická slanina, cibule, zelená paprika, červené víno, jalovec, gulášové koření, chleba, sůl a pepř,

Postup přípravy

Kančí maso,slaninu,cibuli a papriku si nakrájíme na kostičky.
Do hrnce dáme slaninu,když začne pouštět tuk,přidáme cibuli...restujeme....potom přidáme maso,osolíme,opepříme a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Králík na divoko

Králík na divoko

Potřebné ingredience

Ingredience bobkový list 4 kusy česnek 10 stroužků, králičí maso 1 kg nové koření 10 kusů olej 3 lžíce pepř celý 3 kusy, pepř černý 1, špetka sůli, 1 lžička tymián ,zelí hlávkové

Postup přípravy

Postup přípravy
Králíka umyjeme pod tekoucí vodou, osušíme ubrouskem. Cibuli a česnek nakrájíme na hrubo. Králíka osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran v pekáči,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
GULÁŠEK Z JELENA

GULÁŠEK Z JELENA

Potřebné ingredience

zvěřina,3 cibule,česnek,zakys.smetana,hl.mouka,gulášové koření a koření nahrin,máslo,naložené plněné papričky.

Postup přípravy

na másle zpěníme pokrájenou cibuli,přidáme maso,okořeníme,osolíme a dusíme v papiňáku asi hodinku.poté lehce zahustíme moukou,necháme provařit,přidáme 5 stroužků rozmačkaného…

Zobrazit více...

Kategorie