Srnčí guláš z pomalého hrnce, který není třeba ani…
Potřebné ingredience
Srnčí maso na guláš nakrájené na větší kostky, 2-3 cibule krájené na hrubší kousky, 3 stroužky česneku, slanina - uzený špek, loupaná rajčata v plechovce, sádlo, sůl, pepř, sladká a pálivá paprika, vývar. Divoké koření: 6 nových koření, 3 bobkové listy, 5 jalovců, 10 kuliček černého pepře.
Postup přípravy
Do odnímatelné nádoby pomalého hrnce (popřípadě do jiného hrnce) dáme sádlo a necháme zahřát (na sporáku). Pak do něj dáme na kostičky nakrájený špek a cibuli a až začne sklovatět…
Svíčková ze srnčího
Potřebné ingredience
Olej,cibule, mrkev, petržel, bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, srnčí maso, já měla hřbet, půl kelímku smetany.
Postup přípravy
Cibuli zpěníme na oleji dozlatova, pak dáme maso, opečeme ze všech stran, osolíme, zasypeme zeleninou, přidáme koření, zalijeme vodou a vaříme do změknutí masa. Maso dáme na talíř…
Daňčí kýta na víně
Potřebné ingredience
Vykostěná kýta z mladého daňka (cca 2+ kg po vykoštění), špek uzený za studena (kološvárská slanina), červené víno (Frankovka, Mordý portugal), tymián, rozmarýn, jalovec, černý pepř, sůl, kořenová zelenina, bobkový list, ostružinový džem, brambory, červená cibule, máslo (olej).
Postup přípravy
Kýtu vykostíme. Nahrubo rozrtíme cca 10 - 12 kuliček jalovce a stejné množství černého pepře a vložíme do hrnce spolu s 2 - 3 snítkami rozmarýnu a kytkou tymiánu. 500 ml červeného…
Pečené srnčí na zelenině
Potřebné ingredience
Srnčí/já měla hřbet/, zeleninu pod svíčkovou, koření na divočinu, česnek, cibule.
Postup přípravy
Maso osolit, posypat kořením, dát do pekáčku. Zasypat cibulí, česnekem a zeleninou, podlít vodou a píct na 150 stupňů až je maso měkké, já pekla skoro 3h. Maso je takové sušší,…
Srnčí guláš
Potřebné ingredience
Cibule, olej, koření na guláš, sůl, srnčí/já měla maso ze zadní nohy/, na zahuštění mouka+voda, česnek, majoránka.
Postup přípravy
Na oleji osmažíme cibuli do zlatova, spíš tmavší, dáme maso na kostky, posypeme kořením, osolíme, chvíli mícháme až se maso zatáhne, dala jsem půlku namačkaného česneku. Zalijeme…
Králík se špenátem
Potřebné ingredience
1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 mrkve, konzerva 2 menší petržele, 4 králičí stehna, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, 200 ml suchého bílého vína, 2 bobkové listy, svazek čerstvého tymiánu\r\nŠpenát: 1 menší cibule, 2-3 stroužky česneku, 400 g mražených špenátových listů, 1 lžíce oleje
Postup přípravy
1. Všechnu čerstvou zeleninu očistíme.\r\n2. Králičí stehna očistíme a špičkou ostrého nože do nich uděláme zářezy, do nichž pak zasuneme klínky mrkve a plátky česneku. Maso…
Skopové výpečky a špenát a bramborový knedlík
Potřebné ingredience
0,8 skopového kousek uzeného bůčku nebo slaniny 3 kusy velké cibule 9 stroužků česneku 9 bobkových listů 15 kuliček nového koření tymián sůl pepř ocet
Postup přípravy
Do pekáče si nakrájíme cibuli. Přidáme na větší kousky nakrájený uzený bůček nebo slaninu.
Skopové maso osolíme a opepříme a dáme na cibuli do hrnce. Přidáme nové koření,…
Kančí hřbet se švestkovou omáčkou
Potřebné ingredience
Kančí hřbet (kotleta) švestková povidla 250g ,máslo 80g, mouka hl., sůl, pepř, kousek celé skořice, půl kávové lžičky ml. zázvoru, kousek citronové kůry, červené víno suché, polévkovou lžíci rumu.
Postup přípravy
Maso upečeme do mněka zvlášť (je-li starší uděláme je v tlakovém hrnci)
Omáčka- z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme vínem a vymícháme do hladka.
Přidáme povidla,…
Jelen:-)
Potřebné ingredience
plátky asi 3cm široké, sůl, koření na steak, olivový oleje, červené víno, balsamiko. čerstvé bylinky - tymián, rozmarýn
Postup přípravy
plátky asi 3cm široké, nasolit, okořenit kořením na steak, naložit do směsi: 3 díly olivového oleje, 1 díl červeného vína, 1 díl balsamika. čerstvé bylinky - tymián, rozmarýn -…
Králík na švestkové omáčce
Potřebné ingredience
králík mrkev, celer, petržel, cibule celý pepř, nové koření, bobkový list sušené švestky 2 lžíce rajského protlaku 3 lžíce povidel 5 lžic perníku 1 citron 1 lžíce cukru olej, špek sůl
Postup přípravy
Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a na oleji opečeme. Vyndáme a ve výpeku opečeme slaninu a kořenovou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a nahrubo…