Tatarské filé
Potřebné ingredience
50 dkg filé/treska/,tatrská omáčka-menší sklenice,máslo,koření na ryby,sůl
Postup přípravy
Koupené kostky z tresky ,osolím,posypu rybím kořením a naskládám do máslem vymazaného pekáčku.Celé poliji tatraskou a zapeču v troubě.Podávám s americkým bramborem,PZ je to…
Losos s křenovým přelivem
Potřebné ingredience
Porce lososa,hl.mouka,sůl,olej,brusinkový kompot,citron Na přeliv:1 zakysaná smetana,1 malá majolka,citr.šťáva,1 lžička cukru,1 lžička worcestru,sůl,2 lžíce str.čerstvého křenu
Postup přípravy
Porce ryby osolíme,lehce obalíme v hl.mouce a opatrně opečeme na oleji.Mezi tím si připravíme přeliv, tak-že vše smícháme dohromady.Podáváme s vařeným bramborem,rybu přelijeme…
Pirátské rybí filé
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby:60 dkg rybího filé,1 lžíce pikantní hořtice,ml.bílý pepř,1 lžíce sekané zelené petrželky,2 zelené papriky,špet.oregana,olej-2 lžíce,4 dkg másla,sůl,2 lžíce strouhanky,citron
Postup přípravy
Plátky filé osolíme, dáme do vymazaného pekáče.V misce si rozmícháme nakrájené papriky na kousky,posekanou petrželku,oregáno,přimícháme hořtici,rozpuštěné máslo a 1 lžíci oleje…
Pangas pečený v zeleninové obloze
Potřebné ingredience
Na 4 porce:80 dkg pangase,2 pórky,olej,6 rajčat,2 str.česneku,sůl,petrželka,
Postup přípravy
Do pekáčku si dáme olej na něm si trochu opečeme nakrájené cibulky z pórku a opečeme na to položíme rybu rozdělenou na porce a osolenou.Po stranách přidáme oloupaná a na kousky…
Zapečené filé na česneku a slanině
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby asi 70dkg filé/pokud možno bez kosti,4 str.česneku,5 dkg slaniny,sůl,dr.kmín5 dkg másla,zel.petrželka
Postup přípravy
Polorozmražené filé potřeme česnekem utřeným se solí,dáme do připraveného pekáčku v kterém jsme si rozpustily slaninu,okmínujeme,poklademe máslem a pečeme v troubě za mírného…
Pangasius se špenátem
Potřebné ingredience
Pangase 4 porce,sůl,pepř,hl.mouku,1 cibuli, 4 stroužky česnek,5 dkg másla, listový mražený špenát Bonduelle,2 dcl smetany,
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na jemno ,česnek na plátky a orestujeme na másle.přidáme polo rozmrazený špenát a smetanu a povaříme,osolíme podle chuti.Rybu si osolíme,opepříme ,obalíme v hl…
Zapečené rybí filé s bramborami a limetkami
Potřebné ingredience
800g mraž.rybího filé 800g brambor 2 cibule 1 dl smetany na vaření 50g str.eidamu 1 vejce 2 str.česneku 1 lžíce citr.šťávy oliv.olej sůl
Postup přípravy
Brambory si oluopeme nakrájíme na plátky a předvaříme v osolené vodě.Scedíme a necháme okapat.(ne uplně do měkka)Oloupanou pokrájenou cibuli orestujeme na oleji,přidáme na plátky…
Zapečený pangasius v zelenině
Potřebné ingredience
400g pangasiuse/měla jsem mražené kostky/ 500g brambor syrových 100g porku 1/4 menšího celeru 1 mrkev 2 cibule 1 zelenou papriku 3 rajčata asi 100g másla citr.šťávu sůl plátky sýra,nivu
Postup přípravy
Vymažeme máslem pekáček -brambory si očistíme a nakrájíme na plátky, vyložíme na dno pekáčku-osolíme.Na to naskládáme na tenká kolečka nakrájený celer,cibuli,mrkev,pórek…
Zapečený pangasius
Potřebné ingredience
2 pláty pangase,mražená zelenina -směs mrkev,hrášek,kukuřice,1velká cibule,1 bílý jogurt,1 vejce,plátkový sýr-1 balení(10dkg),koření na ryby,olivový olej
Postup přípravy
Zapékací misku vymažeme oliv.olejem na dno dáme nakrájenou cibuli na půlměsíčky,na to vysypeme polo-rozmrazenou zeleninovou směs ,na to rybu posypanou rybím kořením a dáme do…