Rybí paprikáš
Potřebné ingredience
800 g rybího filé, 2 dcl smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 1 lžíce sladké papriky, 2 lžíce másla, pepř, sůl, citronová šťáva
Postup přípravy
Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a krátce osmahneme. Mírně podlejeme a dusíme. Na tento…
Kapr na šlehačce
Potřebné ingredience
1 kapr,
koření na ryby,
trošku sladké papriky,
trošku polohrubé mouky,
šlehačka
Postup přípravy
Očištěného kapra nakrájíme na podkovy, osolíme a můžeme přidat koření na ryby, obalíme v polohrubé mouce, do které jsme vmíchali trochu sladké papriky. Podkovy smažíme na olivovém…
Kapr na černo
Potřebné ingredience
4 porce kapra, 2 lžíce másla, 1/2 celeru, kousek mrkve a petržele, citron, 1 malá cibule, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 2 bobkový list, sůl, lžička cukru, lžíce rybízové zavařeniny, 4 lžíce strouhaného perníku, hrst sušených švestek, lžíce hrozinek, 8 loupaných mandlí, 1/4 l černého piva, krev z kapra.
Postup přípravy
Na polovině másla zpěníme plátky kořenové zeleniny a cibuli, zalijeme pivem, přidáme krev, sůl, citrónovou kůru, koření a zavařeninu. Vaříme asi 1/2 hodiny. Zatím si uděláme z…
Zapečená ryba po italsku na orestovaných bramborech
Potřebné ingredience
600g rybího filé,
citrónová šťáva,
1 cibuli, 400g rajčat,
100g celeru,
100g čerstvých žampionů,
75g strouhaného sýra,
50ml bílého vína, ¨
sůl,
pepř,
bylinky,
6 rajčat,
800g brambor,
100g másla,
100g brokolice,
česnek.
Postup přípravy
Na másle orestujeme cibuli, strouček česneku, přidáme na plátky povařený celer, zblanšírovaná rajčata a čerstvé žampiony.Krátce podusíme s bílým vínem a bylinkami. Směs klademe do…
Rybí haše
Potřebné ingredience
1kg ryb,
1 vejce,
sůl,
pepř,
česnek,
3 ½ dl mléka,
50g strouhanky
Postup přípravy
Vykostěné rybí maso usekáme, přidáme sůl, koření, vejce, mléko a strouhanky tolik, aby haše nebyla příliš hustá. Na pekáči rozpustíme tuk, haši na něj rozetřeme a pečeme ve…
Rybí filé na česneku
Potřebné ingredience
500g zmrazeného rybího filé,
1 citron, sůl,
hladká mouka,
50g másla,
2 stroužky česneku,
2dl suchého bílého vína.
Postup přípravy
Filé omyjeme, pokrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme hodinu v chladu odležet. Poté osušíme a obalíme v mouce. Na rozehřátém másle opékáme z obou stran,…
Smažená ryba s mandlemi
Potřebné ingredience
400g filé z mořské štiky,
citron, sůl,
2 vejce,
hrubá mouka,
1 lžička grilovacího koření,
strouhanka,
olej,
2 lžíce mandlových lupínků.
Postup přípravy
Plátky ryby omyjeme, pokapeme citrónovou šťávou a v chladu necháme hodinu odležet. Pak osolíme, obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných se solí, v prosáté strouhance smíchané s…
Rybí guláš
Potřebné ingredience
600g kapřího masa,
40 g másla,
1 cibule, pfeferonka,
mletá paprika,
kmín,
koření na ryby,
sůl,
1 lžíce hladké mouky,
citrónová šťáva,
3 dl zeleninového bujónu z kostky
Postup přípravy
Očištěné a vykostěné kapří maso nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pfeferonku zbavenou semínek, mletou papriku, kmín,…
Kapr na pivě
Potřebné ingredience
1 kus kapra
200 g másla
250-500 ml piva (lépe silnější)
na obalení hl.mouka
1 lžíce mleté pariky
dle chuti česnek
dle chuti sůl, pepř
Postup přípravy
Odležené porce kapra (stačí 30 min.) osolit, opepřit dle libosti a po té potřít česnekem.
Takto nachystaného kapra obalujeme ve směsi hl.mouky a červ.ml.papriky. Množstvi červ…
Pstruh se zeleninou
Potřebné ingredience
4 ks pstruhů
špetku soli
trochu citronové šťávy
1 ks pórku
2 ks velké mrkve
3 lžíce piniových oříšků
špetku estragonu
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
Postup přípravy
Rybu očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou.
Očištěný pórek a mrkve nakrájíme na jemné nudličky. Přidáme piniové oříšky, estragon, vše…