Zapečené rybí filé-syté a velmi chutné
Potřebné ingredience
500g rybích filetů,sůl,citron,tekutá Rama,150g cihly,na zálivku-1 kelímek bílého smetanového jogurtu nebo zakys. smetany,2 stroužky česneku,půl lžičky soli,polévková lžíce plnotučné hořčice
Postup přípravy
Rybí filety necháme v ledničce pomalu rozmrznout,nejlépe přes noc.Osolíme je, pokapeme citrónem a necháme chvíli uležet.Mezitím si uděláme zálivku-do jogurtu vmícháme sůl…
Rybí karbanátky
Potřebné ingredience
treska (1 balení zmražených ryb)
2 housky (namočit v mléce)
sůl
koření na ryby
česnek
1 vejce
struhanka
Postup přípravy
Tresku rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou a smícháme s vejcem, houskou - vyždímanou od mléka), sůl, koření, česnek a trochu strouhanky. Z hmoty uděláme placičky, které…
Krabí pomazánka na chlebíčky
Potřebné ingredience
1 krabí tyčinky, 10 dkg sýra na strouhání, citr.šťáva,jogurt( majonéza).
Postup přípravy
Krabí tyčinky posekám,sýr nastrouhám,zakapu citr.šťávou a vmíchám jogurt(majolku )dle potřeby,už nesolím. Namažu na veky a dozdobím jen zeleninou.
Krabí pomazánka
Potřebné ingredience
krabí tyčinky
1 bílý jogurt
1 majonéza
1 citrón
šťáva z jednoho citrónu
Postup přípravy
1. Krabí tyčinky nakrájíme na drobné kousky, vložíme do mísy a ještě rozmačkáme vidličkou.
2. Přidáme bílý jogurt, majonézu, citrónovou šťávu a vše smícháme.
3. Podáváme…
Kristova rybka
Potřebné ingredience
filety s treskovitých rýb / možete nahradiť hociakou inou filetovanou, alebo čerstvou rybkou - nie filém v kocke/, 2 vajíčka, 6-7 lyžic bramborového škrobu / solamyl/, podravka s bylinkami, 2 hlavičky česneku olej, brambory
Postup přípravy
V mise si rozšlaháme 2 vajíčka, do vajíčok pridáme solamyl - až nám vznikne husté cestíčko - solamylu podla potreby. do cestíčka dáme 2 prelisované česneky, hodne bylinkovej…
Losos s bramborovými noky, špenátem a sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby:*Noky hotové, nebo bramborové těsto*smetana, nebo šlehačka*měkký sýr smetanový - asi 4 trojúhelníčky*bazalka*česnek, asi 2 strožky*mražený špenát*vajíčko*mražený losos*vegeta
Postup přípravy
Losos dám do hrnce, zasypu trochou vegety- není nutné a podliju trochou vody- nechám dusit přibližně 10-15min. Mezitím uvařím špenát přesně tak, jak je každý zvyklý- podle chuti (…
Kapr dušený podle babičky
Potřebné ingredience
Kapr, 50 g uzené slaniny, 3 stroužky česneku, zázvor, 50 g oleje, 150 g cibule, 50 g oloupaných vlašských ořechů, 40 g vypeckovaných sušených švestek, 50 g čerstvých hub, 1 dl červeného vína, 1 bobkový list, mletý pepř, 1 hřebíček, 10 dkg strouhanky z chlebové kůrky
Postup přípravy
Porce kapra špikujem slaninou, potřeme česnekem smíchaným se zázvorem, osmažíme na oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, ořechy, švestky, houby, víno, bobk.list, pepř,…
Rybí karbenátky
Potřebné ingredience
Na 1 kg rybího masa :
2 kávové lžičky soli, 1 kávová lžička pepře, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 1 kávová lžička majoránky, špetka kari koření, 10 dkg strouhanky
Na obalování:
2 vejce, 10 dkg hladké mouky, 15 dkg strouhanky
Postup přípravy
Ryby vykucháme a očistíme . Naporcované ryby vkládáme do vařící vody ( na 1l vody 1 polévková lžíce soli), uvedeme znovu do varu, pak je odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme…
Kapr trochu jinak
Potřebné ingredience
Cibule, papriky, klobása, slanina
Postup přípravy
Uvedené ingredience nakrájíme a promícháme. Pro barevný efekt je nejlepší použít papriku v různých barvách.
Lze použít na pstruhy v celku, nebo porce kapra, případně i jiné…
Kapr dle Petra Voka
Potřebné ingredience
plátky z kapra, máslo, špek, česnek, kmín, sůl
Postup přípravy
Na pánvi rozpustíme máslo, lehounce osmahneme špek a česnek. Porce kapra naskládáme do pekáčku a bohatě pokropíme máslovou směsí. Osolíme a upečeme v troubě. Hotové sypeme…