Zapečené filety na bazalce se smetanou a sýrem
Potřebné ingredience
Filety,bazalka,citron,sůl,kmín,tvrdý sýr (je jedno jaký) já použila Eidam,cibule,červená paprika,smetana.
Postup přípravy
Filety osolíme,pokapeme citronem,posypeme červenou paprikou,na to dáme bazalku,množství záleží na Vás,já nijak nešetřila :-),pokmínujeme a necháme chviličku odležet..nachystáme si…
Pstruh na másle
Potřebné ingredience
1 pstruh na osobu,máslo nebo rama,citron,sůl,olej
Postup přípravy
Máme-li pstruhy zmražené,den předem večer je dáme do lednice pomalu rozmrznout.Ostrým nožem odstraníme hlavu,ocas a ploutvičky.Pstruha podélně rozřízneme na 2 půlky,jedeme podél…
ZAPEČENÁ RYBA
Potřebné ingredience
*100-150 g žampiónů *lžička másla *800 g jakýchkoli ryb nebo filé *sůl *pepř *olej *200 ml zakysané smetany *150 g nastrouhaného tvrdého sýra (výborný je uzený) *2 stroužky česneku *mletá sladká i pálivá paprika
Postup přípravy
Očistěte a nakrájejte na plátky žampióny. Osmahněte je na másle a krátce poduste. Naporcujte ryby. Porce osolte, opepřete a z každé strany 3-4 minuty opečte na oleji, pak je…
Losos s těstovinami a špenátovou omáčkou
Potřebné ingredience
plátek lososa (filet bez kůže), citron, bylinková sůl, bylinky (nejlepší čerstvé či mražené), porce těstovin (vhodné jsou např. široké nudle), špenát (ne protlak, vhodné jsou listy, či špenát sekaný), žampion (lze vynechat), cca 100 ml mléka, trojúhelníček taveného sýra, sýr strouhaný na posypání - množství dle chuti, kousek najemno nakrájené cibule, prolisovaný stroužek česneku.
Postup přípravy
Lososa vložíme na pekáček vyložený papírem na pečení, pokapeme citronem, posypeme solí a bylinkami - dáme péct do trouby (předehřáté), asi na 15 minut. Uvaříme těstoviny.
Treska po švédsku
Potřebné ingredience
800g tresky-lze i filé
4 větší mrkve
2 pórky,lze i cibule
2 kys.smetany
strouhaný sýr
sůl,pepř,olivový olej
petželka
provensálské koření
pažitka
Postup přípravy
Mrkev nastrouháme,pórek nakrájíme-obojí orestujeme na pánvi.Poté dáme do zapékací nádoby vymazané oliv.olejem.Na to dáme tresku,osolíme,opepříme a pečeme v troubě 15minut.
Zapečené rybí file
Potřebné ingredience
file (kostky nebo plátky z tresky)
rajče
porek
hořčice
máslo
kmín, sůl, česnek
Postup přípravy
Trochu povolené file dáme do pekáčku, osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, jen trochu, dáme trochu hořčice, navrch rajče na kolečka, nakrájený porek, kmín, přidáme kousek másla,…
Filé zapékané s hořčicí
Potřebné ingredience
4 ks file , hořčice , máslo , sůl , 6 vajíček , 4 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Na file z jedné strany namažeme máslo a tou stranou je položíme do zapékací misky .Vrchní stranu pomažeme hořčicí , osolíme a pečeme asi 20 min v troubě.Postupně rozklepneme do…
Rybí haše
Potřebné ingredience
1kg ryb, 1 vejce, sůl, pepř, česnek, 3 ½ dl mléka, 50g strouhanky.
Postup přípravy
Vykostěné rybí maso usekáme, přidáme sůl, koření, vejce, mléko a strouhanky tolik, aby haše nebyla příliš hustá. Na pekáči rozpustíme tuk, haši na něj rozetřeme a pečeme ve…
Domácí sushi
Potřebné ingredience
2 hrstě rýže na sushi, 1 avokádo, 1 balení krabích tyčinek, křen Wasabi, sojová omáčka, mořské řasy Nori, rýžový ocet (nebo jablečný), sůl a cukr
Postup přípravy
Na jeden díl rýže tak 2 díly vody, dále do vody přidáme 1 lžičku cukru a 1 lžičku soli a 2 lžíce octa pak necháme vařit do změknutí a vypaření vody.
Připravíme si mořské řasy.…
Zapečené pikantní rybí filé
Potřebné ingredience
4 porce rybího filé, velká cibule, 4 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce hořčice, 6 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, sůl, olej
Příloha: vařené brambory, tatarská omáčka, zeleninový salát
Postup přípravy
Osolené porce rybího filé dáme do pekáčku, "pocákáme" olejem, potřeme kečupem a hořčicí, přidáme nové koření + pepř a navrch hustě zasypeme cibulí nakrájenou na kolečka a dáme do…