Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Filé se zeleninou - rychlé a dobré

Filé se zeleninou - rychlé a dobré

Potřebné ingredience

Filé, mražená zelenina (hrášek, kukuřice, mrkev), cibule, kousek másla, 1 lžíce kečupu, 3 nové koření, kousek masoxu.

Postup přípravy

Na pánvi zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme mraženou zeleninu, kousek másla, 1 lžíci kečupu, 3 nové koření a kousek masoxu. Filé osolíme a přidáme na pánev, necháme pod poklicí…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Manželova rybička

Manželova rybička

Potřebné ingredience

Větší pstruzi, žampiony, cibule, bylinkové máslo, citróny, anglická slanina, sůl, ml. pepř, petržel.

Postup přípravy

Vykuchané a umyté pstruhy uvnitř posolíme, opepříme a naplníme cibulí nakrájenou na kolečka a žampióny nakrájenými na plátky. Pokapeme citrón. šťávou, přidáme bylinkové máslo.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr zapečený v sýrové omáčce

Kapr zapečený v sýrové omáčce

Potřebné ingredience

4 porce kapra, citron, 200 g žampionů, 1 lžíce másla, tuk na smažení, sůl
Omáčka: 1/4 l sladké smetany, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra

Postup přípravy

Nakrájené žampiony podusíme na lžíci másla doměkka. Mírně je osolíme. Porce masa dle možností vykostíme, pokapeme citronem, osolíme, omoučíme, smažíme na oleji dozlatova. Vejce…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb

Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb

Potřebné ingredience

1 kg ryby, 120 g tuku, 150 g cibule, 20 g čerstvé červené papriky, sůl, 150 g čerstvé zelené papriky, 150 g rajčat, pepř, mletá paprika.

Postup přípravy

Z ryby nakrájíme na prst silné porce, osolíme. Na horkém tuku/oleji osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme pepř, zamícháme a vložíme nakrájená rajčata a papriky,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybičková polévka, kterou mají rády i děti

Rybičková polévka, kterou mají rády i děti

Potřebné ingredience

½ - ¾ kg kořenové zeleniny v poměru cca 2 díly petržele na 1 díl celeru a 1 mrkve *** 2 cibule *** 4 PL másla *** ½ kg masa z kapříka nebo jiného rybího masa *** Muškát, sůl, pepř ***(hrst kuskusu nebo spařených jáhel)Smažená houstička (kostičky) nebo krekry ve tvaru rybiček

Postup přípravy

Vánoce vánoce přicházejí .... a nejen teď se tedy může hodit tenhle tip na rybičkovou polévku. Připomíná tu tradiční, ovšem zabere jen chvíli a chutná i dětem. Zvlášt, pokud v ní…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Vánoční kapr - jinak

Vánoční kapr - jinak

Potřebné ingredience

8-12 menších porcí kapra, 3 zelené papriky, 1/2 kg rajčat, 2 větší cibule, 1 citron, hladká mouka(na obalení), 1/2 sáčku sladké papriky, 4 bobkové listy, 6 kuliček névého koření, špetka tymiánu, 8 stroužků česneku, sůl a olej.

Postup přípravy

Osolené porce kapra obalíme v mouce s paprikou a smažíme na rozpálené oleji( na kůrčičku).
Vyndáme a dáme do pekáčku. Do oleje v pánvi, ve které jsem smažili kapra přidáme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Filé po sečuánsku

Filé po sečuánsku

Potřebné ingredience

Marináda: 1 menší pórek , 1 cibule , sklenka bílého dezertního vína, 1 lžička ostré francouzské hořčice, 1 lžička sojové omáčky , špetka zázvoru , citr. šťáva, špetka cukru a špetka glutasolu.

Postup přípravy

Filé nakrájíme na kostky 2x2 cm, zalijem marinádou a necháme 2 hodiny odležet. Potom okapané kostky zprudka opečeme na oleji a necháme znova okapat. Zbylou marinádu zahustíme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos se smetanovou omáčkou

Losos se smetanovou omáčkou

Potřebné ingredience

losos
máslo
olivový olej
rozmarýn
sůl, pepř
smetana
citron

Postup přípravy

Kousky lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronem. Opečeme na ol. oleji s máslem po obou stranách, přidáme rozmarýn (nejlépe čerstvý), lososa vyjmeme, přidáme do výpeku smetanu,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí filé s rajčaty

Zapečené rybí filé s rajčaty

Potřebné ingredience

Filety asi 400g, jedny krájené rajčata-nejlépe Valfruta, půl dcl. bílého vína, 5 stroužků česneku, 5lžic oliv.oleje, sůl, pepř, a hodně pokrájené zelené petrželky, nakonec 2 lžíce parmazánu-nemusí být a nahoru na posypání strouhanka.

Postup přípravy

Do mísy, vložíme rajčata, přidáme víno, rozetřené str.česneku, sůl, pepř, oliv. olej, pokrájenou petrželku a zamícháme. Vznikne marináda, kterou necháme chvíli stát. Do pekáčku…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí filé (s vejci a se sýrem)

Zapečené rybí filé (s vejci a se sýrem)

Potřebné ingredience

400 - 600 g rybího filé (můžou být i kostky), 2 - 3 vejce, trošku mléka, máslo, 1 cibule,2-3 stroužky česneku,sůl,grilovací koření, červená paprika - sladká, pažitka (nemusí být), nebo můžeme nahradit pórkem nebo jarní cibulkou (zelenými výhonky), sýr na strouhání (Eidam)

Postup přípravy

Nakrájíme na jemno 1 cibuli a 2-3 stroužky česneku a zpěníme na másle (nejlépe na teflonové pánvičce).
Po té na pánvičku přidáme rybí filé (já ho nerozmražuji předem a rovnou…

Zobrazit více...

Kategorie