Tuňák zapečený s brambory a brokolicí podle Ditky
Potřebné ingredience
2 konzervy tuňáka v tomatu,8 uvařených brambor,1 brokolice,15 dkg Nivy,olivový olej,bylinkové koření
Postup přípravy
Brokolici chvilinku povaříme,brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na silnější plátky,Nivu nastrouháme na hrubém struhadle.
Do nevymazané zapékací mísy poklademe 1/2…
Salát z krabích tyčinek + zeleninka
Potřebné ingredience
Balíček krabích tyčinek,sýr 30%,paprika,okurek,jogurt. Mrkev,rajče.
Postup přípravy
Všechno pokrájíme,mírně posolíme a zalijeme jogurtem. Promíchat. Naservírovat na talířky,doprostřed nastrouhanou mrkvičku a dozdobit rajčetem.
Rybí filet se sýrem a zel.salát
Potřebné ingredience
Filet z Aljašské tresky,plátk.sýr 30%, gril.koření. Na salát: zelí,mrkev,paprika,jogurt.Brokolice,řepa.
Postup přípravy
Rozmrazený filet trošku pomačkat,aby vytekla přebytečná voda,posypat gril.kořením. Na pánvi podusit až začne být měkčí,otočit,položit plátek sýra a dodělat.
Salát : spařit…
Losos zapečený se smetanou
Potřebné ingredience
1losos,1kelímek smetany,citron,česnek,pepř.2 větší cibule na čtvrtky.
Postup přípravy
Lososa nakrájíme na podkovičky ,pokapeme citronovou šťávou a necháme odpočinout.
Nesolíme hned,protože sůl vytahuje vodu a ryba by byla suchá.
Potom rybu potřeme utřeným…
Salát z krabích tyčinek
Potřebné ingredience
1-2balíčky krabích tyčinek-dle počtu jedlíků :-)))
kyselé okurky - asi 2ks
1 menší cibulka
malá plechovka kukuřičky a malá plechovka hrášku
1 tatarka(dietnější verze 1/2bílý jogutr+1/2tatarky)
sůl,pepř na dochucení
Postup přípravy
krabí tyčinky přelijeme převařenou vodou a necháme odležet do měkka
do mísy dáme cibulku+okurky nakrájené na malinké kostičky,pak přidáme kukuřici a hrášek
změklé krabí…
Nákyp z rybího filé-recept z mateřské školky i školní…
Potřebné ingredience
rybí filé 600g,250ml mleka,100g -150g polohr.mouky,3 zloutky a sníh ze 3 bílků,70g rozpušt.másla nebo Hery,sůl,petrzelka-pažitka,strouhanka na vysypani plechu,1 kyprici prasek
Postup přípravy
Smichame mouku,kyprici prasek,mleko,maslo,zloutky,sul,bylinky a vmichame rozmrazene rybi file,pokrajene na kosticky....Nakonec zlehcime snehem z bilku-vznikne huste testicko,mozno…
Rybí filety zapečené s nivou
Potřebné ingredience
rybí filety - nejlépe filety mořské tresky
niva
olej nebo Rama coulinese
hladká mouka
koření na ryby
brambory
Postup přípravy
Rybí filety necháme rozmrazit a pak je vložíme do utěrky (ne papírové), aby vysála z ryb zbytečnou vodu. Poté je na okořeníme. Z jedné strany je položíme do mouky a tou pouze…
Štika se šlehačkou
Potřebné ingredience
štika, smetana nebo šlehačka, citron, cibule, česnek, rajčata, paprika, nebo i jiná zelenina, sůl, vegeta, olej
Postup přípravy
Den předem: vykuchanou štiku vcelku pokapeme citronem, osolíme, posypeme vegetou a naplníme směsí zeleniny s cibulí a česnekem nakrájenými na plátky, navršíme i na štiku.…
File po Finsku
Potřebné ingredience
file4 kousky 1šlehačku, citron.sul, pepř ,1 lžičku masla
Postup přípravy
Do pekáčku nebo zapékaci misky vložíme filé ,které pokapeme citron.štávou ,posolime a opepříme a přidáme 1 lžičku másla a to vše zalijeme 1 šlehačkou a dáme do trouby. Je to brzo…
Chobotnicky (Sepie, Calamare) na cibulce
Potřebné ingredience
500 g chobotnicek (nejlepe uz ocistenych), 3 pol. lzice olivoveho oleje, 750 g cibule, 2 bobkove listy, 3-4 trouzky cesneku, 1 pol. lzice papriky, pepr, sul, 1 citron, 2 pol. lzice petrzelky
Postup přípravy
Nejlepe koupime uz ciste chobotnicky bez vnitrnosti a kuze, ty oplachneme pod tekouci vodou, osusime a nakrajime na male kousky - nudlicky, kolecka.
Oloupeme cibulku a…