Losos
Potřebné ingredience
Lososvý filet, koření Kotányi česnek + bylinky, citron,olivový olej,brambory
Postup přípravy
Porce lososa omyjeme, osušíme a zakápneme citronem, poté posypeme kořením ( může být různé ). Rozpálíme teflonovou pánev, přidáme 1 lžíci oliv. oleje a lososa z obou stran opečeme…
Ryba po čínsku
Potřebné ingredience
Pro 2 osoby:
2 filátka ( já používám rybu Pangas), 2 lžíce sojové omáčky (já dávám Tamari sojovku ze zdravé výživy), 2 stroužky česneku, kousek zázvoru (může se klidně vynechat, jako v mém případě) olej na smažení, 200 g listové zeleniny (kapusta, zelí, špenát) a jako příloha rýže nebo čínské nudle
Postup přípravy
Tento recept je z časopisu Apetit, já mám tuto úpravu velmi ráda, je to netradiční a přitom velmi chutné:)))
Rybu pokapeme sojovkou a potřeme prolisovaným česnekem a na…
PEČENÉ ROLÁDKY Z PANGASE - sumeček žraločí
Potřebné ingredience
4 menší filety s pangase (cca 200 g jeden),
1 sardelpasta,
200 g filetu z lososa bez kůže,
8 plátků šunky, nejlépe 100% shaved
1 lžička plnotučné hořčice.
Postup přípravy
Rozmražené filety z pangase osušíme, rozřízneme podélně na 8 plátků a potřeme směsí sardelpasty s hořčicí. Z lososího filé nakrájíme 8 stejných špalíčků, které zatočíme do…
Pstruh na bílém víně
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby - 4 ks (200-250g) pstruh, 20g sůl, 120g mrkev, 120g petržel (kořen), 120g houby, 120g pórek, 2g pepř celý, 2 ks bobkový list, citron 50g, 1 svazek petrželka, 2 dl bílé víno, 80g máslo, 2 dl smetana.
Postup přípravy
Pstruh na bílém víně
Z maďarské kuchyně - Rozříznout po délce pstruha a odstranit vnitřnosti. Řádně rybu omýt a zvenku i zevnitř nasolit. Mrkev, petržel, houby a pórek…
Filé na česneku
Potřebné ingredience
800g rybího filé, 6 stroužků česneku, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, mletý kmín, sůl.
Postup přípravy
Filé na česneku
Filé nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme, potřeme utřeným česnekem a poprášíme moukou. Prudce osmahneme po obou stranách v rozpáleném oleji, podlijeme…
Pečená treska s bílou omáčkou
Potřebné ingredience
300-400g tresky (filé), olej na pečení, 1/4 l mléka, 1 lžíce krájené míchané zeleniny (čerstvé kořeninové nebo mražené), 20g másla, 25g mouky, 100g čerstvých žampiónů, 1 lžíce kyselé smetany, mletý býlí pepř, muškátový oříšek, případně strouhaný sýr, žloutek.
Postup přípravy
Pečená treska s bílou omáčkou
Tresku (slabé plátky) osolíme a na tuku pečeme po obou stranách do zlatova. Zároveň si připravíme světlou máslovou jíšku. V mléce povaříme 1…
Zapečené filé
Potřebné ingredience
plátky filet, brambory, hrášek, mrkev, koření na ryby, šlehačku
Postup přípravy
pekáček vymažeme, naskládám brambory na plátky, osolíme, opepříme, poklademe mrkví na kolečka a hráškem, na to dáme osolené filety, šlehačku ušleháme s kořením na ryby do tuha a…
Filé
Potřebné ingredience
300 g filé, 2 lžíce kečupu, cibule, máslo, strouhanka, kari, sůl
Postup přípravy
Filé vložíme do pánve vymazané máslem a vysypané strouhankou (já strouhanku nedávám), posolíme,
poprášíme kari, posypeme nakrájenou cibulí a přelijeme kečupem zředěným…
Výborný losos
Potřebné ingredience
steaky z lososa bez kostí
citron
hl. mouka
rozmarýn
sůl
maličko koření na ryby
máslo
olej
bílé víno
Postup přípravy
Lososa necháme rozmrznout, pokapeme hodně citronem, posolíme, dáme trošku koření na ryby.....do pánve dáme trochu oleje a kus másla a necháme rozpálit. Lososa poprášíme hladkou…
Mořská štika na citroně
Potřebné ingredience
Vykostená stika-stahnuta..Citron,koření červená paprika,sůl....
Postup přípravy
do pekace dame na dno malo oleje na to dame stiky a na stiky dame koreni a sul a poklademe platky citronu-pečeme v troube..:-))
Dobrou chut..