Ještě jednou PANGAS, tentokrát zapečený
Potřebné ingredience
ryba, smetana, cherry rajčata, bílá cibule, citrón, černé olivy, sůl, příp. bylinky a sýr
Postup přípravy
rybu zapékám se smetanou a rajčaty - bílá cibule na proužky, černé olivy - opláchnout a okapat, cherry rajčátka omýt a na půlky, v pekáčku (skleněném) na troše oleje osmahnu rybu…
Pangasius / pangas - výborná bílá rybička s minimem…
Potřebné ingredience
pangas, máslo, bylinky, citrón, bílé víno, meduňka, sůl, petržel, kapari, cherry rajčata, bílá cibule atd., vždy dle receptu a nejlépe podle chuti :-))
Postup přípravy
Vynikající ryba, nejlepší je z makra čerstvá.
jen na másle s čerstvými bylinkami. nejprve zakápnu citrónem, pak posypu petrželkou a přidám kousek česneku a lehounce…
Zapečená ryba (Panganius)
Potřebné ingredience
Rybí filé (nebo nějaká jiná ryba), sůl, pepř, hladká mouka, sladká paprika, chilli, olej, rajčata,
niva (cihla), strouhanka.
Postup přípravy
Zmrazenou rybu jsem dala na chvíli do trouby, aby povolila voda. Pak jsem ji osušila, osolila, opepřila a obalila v mouce smíchané s paprikou a chilli. Na dno pekáčku trochu oleje…
Výborné a voňavé rybí filé s hráškem
Potřebné ingredience
rybí filé (nejlepší jsou mražené kostky z tresky), cibule, česnek, hladká mouka (používám celozrnnou, ale může být i obyčejná), sladká paprika, bazalka (používám sušenou), estragon (sušený), citrónová šťáva, mražený hrášek, kečup, sůl, olej na smažení
Postup přípravy
Opravdu výborné a rychlé jídlo, naše děti to baští od malička :-)
Rybí filé nechat rozmrazit, slít uvolněnou vodu. Potom ho pokapat citrónovou šťávou a lehce osolit…
KAPR NA VÍNĚ
Potřebné ingredience
4 porce kapra, 3dl bílého vína, sůl, pepř, 2 menší cibule, smetana ke šlehání, hrstka nadrobno nakrájené šunky, hrst strouhaného sýra a kousek másla
Postup přípravy
Porce kapra podlijeme vínem, posolíme, popepříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dusíme 15min.Potom kapra vyjmeme a do zbylé šťávy přidáme smetanu, sýr a šunku.Necháme…
OBALOVANÝ KAPR V SÝROVÉM TĚSTÍČKU
Potřebné ingredience
kapr nakrájený na podkovičky, sůl, pepř, citron, šunka, hl.mouka, strouhanka, vejce, strouhaný sýr, olej na smažení
Postup přípravy
Porce osolíme, opepříme, pokapeme po obou stranách citronem a zabalíme do plátků šunky.Po chvilce odležení obalíme v rozšlehaném vejci s moukou, strouhankou a strouhaným sýrem…
Ryba s rýží a kari omáčkou
Potřebné ingredience
Pro 2 osoby: 2 filety (já používám rybu Pangas), smetana, pórek, olej, rýže (já dělám jasmínovou), sůl a kari
Postup přípravy
Rybu opečeme na pánvi z obou stran, přendáme na talíř a uchováme v teple, do výpeku po rybě vhodíme porek nakrájený třeba na kolečka, orestujeme, přidáme kari a zalijeme smetanou,…
luxusní ryba pro návštěvu
Potřebné ingredience
pro dvě osoby:
2 filé
2 lžíce citrónu
sůl
pepř
špenát (500 g)
muškátový oříšek
2 lžíce másla
100 g mrkve
1 mladá cibule
1 lžíce mouky
100 ml masoxu
8 lžic šlehačky
rýžový papír
sojová omáčka
rýže nebo bulghur jako příloha
Postup přípravy
1) na rybu dám pepř a sůl, citron a nastrouhaný muškátový oříšek
2) do nádoby vytřené olejem vložím na vodou změklý rýžový papír (raději dva až tři na jednu porci), na papír…
Treska na zelenině se smetanou
Potřebné ingredience
1 kg filé z Tresky
1 pytlík mražené zeleniny hrášek, kukuřice, mrkev
400ml smetany 12%
400g tvrdého sýra
1 cibule
1/2 másla
brambory
pepř, sůl, česnek, paprika
Postup přípravy
Na dno hlubšího pekáče poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, posypeme zeleninou, posolíme, poklademe plátky másla. Filé z tresky poklademe na zeleninu, okořeníme. Brambory…
Sumeček v sýru
Potřebné ingredience
filety Sumečka ( Pangas ), jakékoliv koření, sýr na strouhání, olivový olej, strouhanka, brambory
Postup přípravy
Filety Sumečka omyjeme, osušíme, dáme koření a následně obalíme v nastrouhaném sýru, ke kterému přidáme trochu strouhanky, aby nám to lépe drželo. Usmažíme na teflonové pánvy, do…