Losos na Vánoce a kdykoliv v roce
Potřebné ingredience
chlazené steaky z lososa (bez kůže a kostí)
máslo
smetana
tymián
sůl
Postup přípravy
Lososa osolíme ze všech stran, posypeme tymiánem. Do zapékací nádoby dám lžíci másla (na 3 kousky masa), lososa, zalijeme smetanou (šlehačkou, nebo klidně i méně tučnou 12%…
Vynikajicí kapr v paprikové krustě
Potřebné ingredience
kapr v celku a ztahnuteho z kuze
sul
maslo
smes na politi kapra:
hrubá mouka
sul
sladká paprika
sladká smetana
Postup přípravy
kapra stahnout a vykuchat ,osolit a upect na maslo v troube a polejvame maslem .az kapr bude mekke ,vyndat a polejt maslem a nalet smes pripravenou z mouky,soli,sladke…
Rybí bagety
Potřebné ingredience
Rybí prsty, malé bagety k dopékání, tatarka, rajče, olej
Postup přípravy
Osmažíme si rybí prsty /na 1 bagetu se vejdou dva/ a dopečeme si bagety v troubě. Rozřízneme, obě strany pomažeme tatarkou, vložíme prstíky /ne ty svoje :-))/, obložíme zeleninou …
Fitety s dušenou zeleninou
Potřebné ingredience
podle osob množství rybích filet, zelenina - pórek, cibule, červená ( i jiná) paprika, sladké zelí. Zeleniny si koneckonců dejte podle libosti a chuti, dál kmín, kousek másla, a pokud chcete i trošku omáčky, pak i smetanu. Příloha - brambory.
Postup přípravy
Lehce posolené a okmínované polorozmrzlé filé opéct a navrh položit zeleninu, kterou jste na kousku másla podusili a vše nechat ještě pod pokličkou spojit. Pokud chcete trošku…
RED SNAPER - chňapal obecný
Potřebné ingredience
2 rybky
sůl, pepř čtyř barev
víno
olivový olej
Postup přípravy
Rybu omyjeme ,osolíme,opepříme.Na dno pekáčku cáknem olej a položíme rybky.
Pečeme zprudka v předem vyhřáté troubě.I když ryba vypadá jako okrasná není-je to mořská ryba a…
LABUŽNICKÉ FILÉ
Potřebné ingredience
400g filé,1lžice hořčice,2str.česneku,gril.koření,1lžička magi,1lžička vorčestru,100g strouh.sýra,3 lžice oleje,súl
Postup přípravy
Mírně rozmražené filé nakrájet na plátky,osolit je potřít směsí připravenou z hořčice,utřeného česneku,vorčestru,magi,gril.koř.,necháme 10 min.odležet a poté osmahnout z jedné…
ZAPEČENÉ FILÉ
Potřebné ingredience
filé, žampiony, tvrdý sýr, kečup, máslo, koření na ryby, kmín drcený
Postup přípravy
na másle a trošce oleje z obou stran rychle a lehce osmahneme filé, které jsme si předtím osolili, dochutili kořeníčkem na ryby a posypali drceným kmínem (používám, protože syn…
PANGACIUS V TĚSTÍČKU
Potřebné ingredience
PANGACIUS podle počtu porcí (něco jako filé, takový bílý řízek :-)), cibule, sůl, pepř, sádlo nebo olej
TĚSTÍČKO: jakýkoliv tvrdý sýr, olivový olej, trocha strouhanky, citron, smetana a česnek
Postup přípravy
rybu posolíme a opepříme s obou stran, vložíme do zapékací misky, kde máme již na jemno nakrájenou cibulku a kousky sádla.
Do misky nastrouháme sýr, lisovaný česnek,…
Pstruh na másle, sypaný mandlemi
Potřebné ingredience
pstruh (1 kus na osobu), máslo, sůl, citrónová šťáva, koření na ryby, mandle (lupínky, nebo nasekané)
Postup přípravy
Vykuchaného pstruha pokapat citrónovou šťávou, lehce osolit a vnitřek vyplnit plátky másla.
Dno pekáčku pomazat máslem, ryby rozložit, posypat je kořením na ryby a navrch dát…
Zapečený pangasius se zeleninou dietní,ale výborné!
Potřebné ingredience
Pangasius 3 plátky, 2 rajčata, 2 zelené kapie, 1 červená cibule, 1 bílá cibule, pórek, olivový olej, 1 smetana, 2 vejce, 15dkg tvrdého sýra, 10 brambor, koření na rybu, citrón, bazalka, sůl, pepř.
Postup přípravy
Rybu naložíme do citrónu. Mezitím si uvaříme brambory ve slupce a nakrájíme zeleninu na kolečka. Uvařené brambory oloupeme a vrstvíme do pekáčku vymazeného olivovým olejem. Na dno…