Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí filé s lilkem

Zapečené rybí filé s lilkem

Potřebné ingredience

1 lilek,3-4 rajčata,rybí filé,brambory,olej(dávám olivový),tvrdý sýr,koření dle chuti-grilovací,gyros,souvlaki,sůl

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na kolečka 1cm silná,posolíme a necháme "vypotit",asi po 20-30min vodu slijeme a opláchneme(lilek pouští hořkou šťávu).Mezitím si oloupeme brambory,nakrájíme na…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filé se zeleninou

Rybí filé se zeleninou

Potřebné ingredience

filety z mořské tresky, sůl, koření na ryby, kmín, máslo, mražená zelenina, brambory

Postup přípravy

Filety z obou stran osolíme a vložíme do pečící mísy, ve které již máme máslo. Posypeme kořením na ryby a kmínem. Do mísy k filetám přidáme i zeleninu, kterou lehce osolíme. Mísu…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Mušle Slávky po francouzsku-základní recept - nebojte se toho !!!!!!!!

Mušle Slávky po francouzsku-základní recept - nebojte…

Potřebné ingredience

1 kg slávek (kupujeme v Makru-jsou vždycky čerstvé a výborné),5 cibulek šalotek, láhev dobrého suchého bílého vína,sůl, svazek petrželové natě-část nasekat na drobno, černý pepř,1-2plátky toustového chleba,2 stroužky česneku,80g másla, můžeme použít čtvereček taveného sýru Apetito.

Postup přípravy

Slávky vyndáme z krabice nebo sáčku,dobře propláchneme tekoucí vodou a a kartáčkem zvenku jednu po druhé ještě očistíme-většinou to není třeba, protože jsou super čisté již…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Treska se zeleninkou na másle zapečené ve vajíčku

Treska se zeleninkou na másle zapečené ve vajíčku

Potřebné ingredience

5ks mražené Tresky, mraženou zeleninu (jakou máte rádi), 5plátků másla, koření na ryby a trochu podravky, 4 vajíčka.

Postup přípravy

Mraženou tresku si dáme do pekáčku,přidáme mraženou zeleninu,poklademe na to máslo,okořeníme Tresku kořením na ryby a zeleninu jemně podravkou.Dáme péct do trouby na 150° tak na…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Plněný pstruh

Plněný pstruh

Potřebné ingredience

Pstruhy,
Ang. slanina na platky,
Vejce natvrdo,
Cibulka,
Syr (blatak,eidam,emental jak je libo),
Koreni na ryby.
Troska masla.

Postup přípravy

Pstruhy utreme obrouskama do sucha ,osolime,okorenime.Na pekac dame platky slaninky a na to poklademe pstruhy.Do bricha ryby strcime dve platky slaniny mezi ktere strcime trosku…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
ZAPÉKANÉ RYBÍ FILÉ SE ZELENINOU A SMETANOU.

ZAPÉKANÉ RYBÍ FILÉ SE ZELENINOU A SMETANOU.

Potřebné ingredience

400gFILÉ Z TRESKY,1MALÁ CIBULE,1PAPRIKA,1RAJČE,PÓREK,SŮL,PEPŘ,VEGETA,GRIL.KOŘENÍ,2VEJCE,SLADKÁ SMETANA,SÝR CIHLA ASI 100g.

Postup přípravy

FILÉ ROZLOŽÍME DO ZAPÉKACÍ MÍSY,OSOLÍME, OPEPŘÍME A POSYPEME GRIL.KOŘENÍM,PŘIDÁME NA PŮL KOLEČKA NAKRÁJENOU CIBULI,RAJČE ,PAPRIKU A PÓREK,JEMNĚ POSYPEME VEGETOU A ZAKRYJEME…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
LOSOS V KABÁTĚ Z LÍSTKOVÉHO TĚSTA-jemný pro děti,skvělý je teplý se salátem,studený jako pohoštění třeba na večírku.

LOSOS V KABÁTĚ Z LÍSTKOVÉHO TĚSTA-jemný pro děti…

Potřebné ingredience

1 střední filet chlazeného lososa, půl lístkového těsta nebo 1 balení lístkového těsta už rozváleného,90g másla, 5lžic hladké mouky, 1 žloutek, 250g žapionů nakrájených na plátky, 1lžíce oleje,sůl, bílý pepř-pro malé děti opatrně,hrst nasekané zelené petrželky, půlka citronu, balzamikový ocet,sůl,lžíci sezamového semínka a rozšlehané vejce na potření.

Postup přípravy

Z lososa odstraníme kůži-jde krásně sloupnout, délku a šířku potřebujeme tak, aby se dal pohodlně zabalit do vyváleného lístkového těsta-podle toho jej odkrojíme, pokapeme z obou…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečená ryba s anglickou slaninou, cibulí a sýrem...

Zapečená ryba s anglickou slaninou, cibulí a sýrem...

Potřebné ingredience

naporcovná ryba ( treska, file, kapr...dle uvážení),
tvrdý sýr,
anglická slanina,
cibule,
smetana,
2 vejce, sůl, koření na ryby (dle uvážení)

Postup přípravy

Rybu naporcujeme (já mám nejraději tresku či file...)...další postup...viz. obrázkový

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
NEJLEPŠÍ PEČENÝ KAPR

NEJLEPŠÍ PEČENÝ KAPR

Potřebné ingredience

Kapr, 3 velké citrony, sůl, vegeta, grilovací koření, celé máslo

Postup přípravy

1.-2. DEN: Rozpůleného kapra ( bez šupin,hlavy ,ocasu atd.) naložíme do lavoru se solí ( soli tam dáme dost). Takto ho tam necháme celkem 2 dny - aby se pořádně ztratila rybí…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
krevety

krevety

Potřebné ingredience

Prosím jak připravit neloupané mražené krevety?Nikde jsem nenašla postup.díky Iveta

Postup přípravy

*

Zobrazit více...

Kategorie