Zapečené rybí filé s lilkem
Potřebné ingredience
1 lilek,3-4 rajčata,rybí filé,brambory,olej(dávám olivový),tvrdý sýr,koření dle chuti-grilovací,gyros,souvlaki,sůl
Postup přípravy
Lilek nakrájíme na kolečka 1cm silná,posolíme a necháme "vypotit",asi po 20-30min vodu slijeme a opláchneme(lilek pouští hořkou šťávu).Mezitím si oloupeme brambory,nakrájíme na…
Rybí filé se zeleninou
Potřebné ingredience
filety z mořské tresky, sůl, koření na ryby, kmín, máslo, mražená zelenina, brambory
Postup přípravy
Filety z obou stran osolíme a vložíme do pečící mísy, ve které již máme máslo. Posypeme kořením na ryby a kmínem. Do mísy k filetám přidáme i zeleninu, kterou lehce osolíme. Mísu…
Mušle Slávky po francouzsku-základní recept - nebojte…
Potřebné ingredience
1 kg slávek (kupujeme v Makru-jsou vždycky čerstvé a výborné),5 cibulek šalotek, láhev dobrého suchého bílého vína,sůl, svazek petrželové natě-část nasekat na drobno, černý pepř,1-2plátky toustového chleba,2 stroužky česneku,80g másla, můžeme použít čtvereček taveného sýru Apetito.
Postup přípravy
Slávky vyndáme z krabice nebo sáčku,dobře propláchneme tekoucí vodou a a kartáčkem zvenku jednu po druhé ještě očistíme-většinou to není třeba, protože jsou super čisté již…
Treska se zeleninkou na másle zapečené ve vajíčku
Potřebné ingredience
5ks mražené Tresky, mraženou zeleninu (jakou máte rádi), 5plátků másla, koření na ryby a trochu podravky, 4 vajíčka.
Postup přípravy
Mraženou tresku si dáme do pekáčku,přidáme mraženou zeleninu,poklademe na to máslo,okořeníme Tresku kořením na ryby a zeleninu jemně podravkou.Dáme péct do trouby na 150° tak na…
Plněný pstruh
Potřebné ingredience
Pstruhy,
Ang. slanina na platky,
Vejce natvrdo,
Cibulka,
Syr (blatak,eidam,emental jak je libo),
Koreni na ryby.
Troska masla.
Postup přípravy
Pstruhy utreme obrouskama do sucha ,osolime,okorenime.Na pekac dame platky slaninky a na to poklademe pstruhy.Do bricha ryby strcime dve platky slaniny mezi ktere strcime trosku…
ZAPÉKANÉ RYBÍ FILÉ SE ZELENINOU A SMETANOU.
Potřebné ingredience
400gFILÉ Z TRESKY,1MALÁ CIBULE,1PAPRIKA,1RAJČE,PÓREK,SŮL,PEPŘ,VEGETA,GRIL.KOŘENÍ,2VEJCE,SLADKÁ SMETANA,SÝR CIHLA ASI 100g.
Postup přípravy
FILÉ ROZLOŽÍME DO ZAPÉKACÍ MÍSY,OSOLÍME, OPEPŘÍME A POSYPEME GRIL.KOŘENÍM,PŘIDÁME NA PŮL KOLEČKA NAKRÁJENOU CIBULI,RAJČE ,PAPRIKU A PÓREK,JEMNĚ POSYPEME VEGETOU A ZAKRYJEME…
LOSOS V KABÁTĚ Z LÍSTKOVÉHO TĚSTA-jemný pro děti…
Potřebné ingredience
1 střední filet chlazeného lososa, půl lístkového těsta nebo 1 balení lístkového těsta už rozváleného,90g másla, 5lžic hladké mouky, 1 žloutek, 250g žapionů nakrájených na plátky, 1lžíce oleje,sůl, bílý pepř-pro malé děti opatrně,hrst nasekané zelené petrželky, půlka citronu, balzamikový ocet,sůl,lžíci sezamového semínka a rozšlehané vejce na potření.
Postup přípravy
Z lososa odstraníme kůži-jde krásně sloupnout, délku a šířku potřebujeme tak, aby se dal pohodlně zabalit do vyváleného lístkového těsta-podle toho jej odkrojíme, pokapeme z obou…
Zapečená ryba s anglickou slaninou, cibulí a sýrem...
Potřebné ingredience
naporcovná ryba ( treska, file, kapr...dle uvážení),
tvrdý sýr,
anglická slanina,
cibule,
smetana,
2 vejce, sůl, koření na ryby (dle uvážení)
Postup přípravy
Rybu naporcujeme (já mám nejraději tresku či file...)...další postup...viz. obrázkový
NEJLEPŠÍ PEČENÝ KAPR
Potřebné ingredience
Kapr, 3 velké citrony, sůl, vegeta, grilovací koření, celé máslo
Postup přípravy
1.-2. DEN: Rozpůleného kapra ( bez šupin,hlavy ,ocasu atd.) naložíme do lavoru se solí ( soli tam dáme dost). Takto ho tam necháme celkem 2 dny - aby se pořádně ztratila rybí…
krevety
Potřebné ingredience
Prosím jak připravit neloupané mražené krevety?Nikde jsem nenašla postup.díky Iveta