Plněný pstruh
Potřebné ingredience
Pstruhy,
Ang. slanina na platky,
Vejce natvrdo,
Cibulka,
Syr (blatak,eidam,emental jak je libo),
Koreni na ryby.
Troska masla.
Postup přípravy
Pstruhy utreme obrouskama do sucha ,osolime,okorenime.Na pekac dame platky slaninky a na to poklademe pstruhy.Do bricha ryby strcime dve platky slaniny mezi ktere strcime trosku…
ZAPÉKANÉ RYBÍ FILÉ SE ZELENINOU A SMETANOU.
Potřebné ingredience
400gFILÉ Z TRESKY,1MALÁ CIBULE,1PAPRIKA,1RAJČE,PÓREK,SŮL,PEPŘ,VEGETA,GRIL.KOŘENÍ,2VEJCE,SLADKÁ SMETANA,SÝR CIHLA ASI 100g.
Postup přípravy
FILÉ ROZLOŽÍME DO ZAPÉKACÍ MÍSY,OSOLÍME, OPEPŘÍME A POSYPEME GRIL.KOŘENÍM,PŘIDÁME NA PŮL KOLEČKA NAKRÁJENOU CIBULI,RAJČE ,PAPRIKU A PÓREK,JEMNĚ POSYPEME VEGETOU A ZAKRYJEME…
LOSOS V KABÁTĚ Z LÍSTKOVÉHO TĚSTA-jemný pro děti…
Potřebné ingredience
1 střední filet chlazeného lososa, půl lístkového těsta nebo 1 balení lístkového těsta už rozváleného,90g másla, 5lžic hladké mouky, 1 žloutek, 250g žapionů nakrájených na plátky, 1lžíce oleje,sůl, bílý pepř-pro malé děti opatrně,hrst nasekané zelené petrželky, půlka citronu, balzamikový ocet,sůl,lžíci sezamového semínka a rozšlehané vejce na potření.
Postup přípravy
Z lososa odstraníme kůži-jde krásně sloupnout, délku a šířku potřebujeme tak, aby se dal pohodlně zabalit do vyváleného lístkového těsta-podle toho jej odkrojíme, pokapeme z obou…
Zapečená ryba s anglickou slaninou, cibulí a sýrem...
Potřebné ingredience
naporcovná ryba ( treska, file, kapr...dle uvážení),
tvrdý sýr,
anglická slanina,
cibule,
smetana,
2 vejce, sůl, koření na ryby (dle uvážení)
Postup přípravy
Rybu naporcujeme (já mám nejraději tresku či file...)...další postup...viz. obrázkový
NEJLEPŠÍ PEČENÝ KAPR
Potřebné ingredience
Kapr, 3 velké citrony, sůl, vegeta, grilovací koření, celé máslo
Postup přípravy
1.-2. DEN: Rozpůleného kapra ( bez šupin,hlavy ,ocasu atd.) naložíme do lavoru se solí ( soli tam dáme dost). Takto ho tam necháme celkem 2 dny - aby se pořádně ztratila rybí…
krevety
Potřebné ingredience
Prosím jak připravit neloupané mražené krevety?Nikde jsem nenašla postup.díky Iveta
Losos na Vánoce a kdykoliv v roce
Potřebné ingredience
chlazené steaky z lososa (bez kůže a kostí)
máslo
smetana
tymián
sůl
Postup přípravy
Lososa osolíme ze všech stran, posypeme tymiánem. Do zapékací nádoby dám lžíci másla (na 3 kousky masa), lososa, zalijeme smetanou (šlehačkou, nebo klidně i méně tučnou 12%…
Vynikajicí kapr v paprikové krustě
Potřebné ingredience
kapr v celku a ztahnuteho z kuze
sul
maslo
smes na politi kapra:
hrubá mouka
sul
sladká paprika
sladká smetana
Postup přípravy
kapra stahnout a vykuchat ,osolit a upect na maslo v troube a polejvame maslem .az kapr bude mekke ,vyndat a polejt maslem a nalet smes pripravenou z mouky,soli,sladke…
Rybí bagety
Potřebné ingredience
Rybí prsty, malé bagety k dopékání, tatarka, rajče, olej
Postup přípravy
Osmažíme si rybí prsty /na 1 bagetu se vejdou dva/ a dopečeme si bagety v troubě. Rozřízneme, obě strany pomažeme tatarkou, vložíme prstíky /ne ty svoje :-))/, obložíme zeleninou …
Fitety s dušenou zeleninou
Potřebné ingredience
podle osob množství rybích filet, zelenina - pórek, cibule, červená ( i jiná) paprika, sladké zelí. Zeleniny si koneckonců dejte podle libosti a chuti, dál kmín, kousek másla, a pokud chcete i trošku omáčky, pak i smetanu. Příloha - brambory.
Postup přípravy
Lehce posolené a okmínované polorozmrzlé filé opéct a navrh položit zeleninu, kterou jste na kousku másla podusili a vše nechat ještě pod pokličkou spojit. Pokud chcete trošku…