Pangas na grilu
Potřebné ingredience
Ryba/jakákoliv/,citron,pažitka nebo bazalka,petržílka,sůl,olej
Postup přípravy
Do misky kápnu 3 lžíce oleje,vymačknu citron a přidám špětku soli a bylinky.Rybu v nálevu obalím a šoupnu na gril,mám domácí tefal ale půjde na jakémkoliv.Je to mnamka,kupuju si v…
Ohnivý kapr
Potřebné ingredience
polovina kapra,
6 stroužků česneku
lžička kari,sladká paprika
1/2lžičky pepře,sůl
5dkg másla
5 dkg žampionů
lžíce oleje,petržel.
Postup přípravy
Česnek utřeme se solí,kořením,na drobno pokrájenou natí a máslem.Kašičkou potřeme kapra a na 1 hod. dáme uležet do lednice.Plátky žampionů osmahneme na oleji a spolu s kaprem…
Losos se smetanovo-povidlovou omáčkou
Potřebné ingredience
4 filety lososa, citr. šťáva, olivový olej, 1 stroužek česneku, koření- italské bylinky, špetka zázvoru, 1 smetana, 1 KL švestkových povidel, sůl
Postup přípravy
Filety lososa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou a zakápneme citr. šťávou, osolíme, okořeníme. V teflonové pánvi si rozpálíme 1 PL olivového oleje a lososa na něm opečeme z každé…
Jednoduchý losos
Potřebné ingredience
4 filety lososa, citr. šťáva, olivový olej, provensálské koření, kousek másla
Postup přípravy
Filety lososa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou a zakapeme citr. šťávou. Poté lososa okořeníme. V teflonové pánvi si rozpálíme 1 PL olivového oleje a dáme opéct lososa, z každé…
RYBÍ FILE SE ZELENINOU
Potřebné ingredience
rybička......mražená............. :-)))
300 g mražené zeleniny ( květák, mrkev, celer, kedlubny atd. )
1 kelímek bílého jogurtu
2 lžíce kečupu
1 lžíce másla
3-4 stroužky česneku
mletý pepř
bazalka
drcený kmín
sůl
Postup přípravy
Postup:
Plátky rybího filé potřeme prolisovaným česnekem, okořeníme a osolíme. Rozložíme je na dno tukem vymazané zapékací mísy, pokryjeme zeleninou a zalijeme jogurtem…
Rybí file
Potřebné ingredience
file, používám kostky od Nowaca bez kostí
hl. mouka
sl. paprika
citron
kmín
sůl
máslo
olej
voda
mražená zelenina, kterou má kdo rád
Postup přípravy
File necháme trochu povolit. Osolíme, pocitronujeme, posypeme sl. paprikou a zaprášíme hl.moukou. Dáme na rozpálený olej s máslem. Opečeme z obou stran. Přidáme kmín. Maličko…
KAPR po provensálsku
Potřebné ingredience
4 porce kapra,
1 lžíce oleje,
1 lžička tymiánu-může být i provensálské koření,
2 stroužky česneku,
sůl,pepř,citron,máslo,strouhanka
Postup přípravy
Tymián smíchat se solí,pepřem,lis.česnekem,olejem.Směsí potřeme porce ryby,uložíme do pekáčku,pokapeme citronovou štávou,posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.V troubě…
Mořské plody v těstíčku
Potřebné ingredience
koktejl mořských plodů, sůl,pepř,kari,sladká paprika
těstíčko - 100g hladké mouky, 60g bramborového škrobu, 1 bílek, 2 dl mléka, česnek dle chuti......já dávám hodně aspoň 4 stroužky:-))
Postup přípravy
- koktejl důkladně propláchneme horkou vodou
- osušíme, rozložíme na talířek a necháme chvíli oschnout
- suchý okořeníme solí,pepřem,paprikou a kari
- namáčíme v těstíčku…
Pangasius-karbanátky s brokolicí
Potřebné ingredience
2x filet pangasius
2x rohlík
1/2sáčku mražené brokolice
1/2cibule
1x stroužek česneku
1x vejce,
na zahuštění vločky,
trochu mléka
Postup přípravy
Rybí filety necháme rozmrznou,brokolici uvaříme v osolené vodě.Cibulku a česnek nasekáme na drobno(já to dělám v mixéru)Rohlíky namočíme do mléka.Do mixéru dáme rozmrzlé filety…
Pangas v těstíčku
Potřebné ingredience
500g pangas, sůl, koření na ryby
Těstíčko: 500ml mléka, 2vejce, hl. mouka dle potřeby, 1/2 kypřícího prášku do pečiva
olej na smažení
Postup přípravy
Rybu osolíme a okořeníme, připravíme si těstíčko, trošku hustší, namočíme v něm rybu a smažíme na rozpáleném oleji