Zapečené rybí filátka se sýrem a rajčátkama!!Lehké,a…
Potřebné ingredience
Ryby,já používám rybí filé,oliv.olej ale může být i slunečnicový,sůl,koření kdo má rád,ja používám na ryby a trochu vegety,rajčata v plechu,ale kdo nemá tak čerstvá a slečená ze šlupky.....cibuli,a sýr,kdo nemá rád tak je to dobré i bez sýru!!
Postup přípravy
Filety okořeníte a osmahnete na pánvi s pokrájenou cibulkou,do zlatova,do pekáčku pokladete filé a cibulku a na vrch pokrájená rajčátka i s tím protlakem můžete je trochu okořenit…
Rybí filé zapečené se sýrem a bylinkami
Potřebné ingredience
500 g rybí filé
200 g strouhaný sýr eidam
čerstvé nebo sušené bylinky
hladkou mouku
sůl,olivový olej
Postup přípravy
Rybí filé si nasolíme, můžeme pokapat citrónovou šťávou,obalíme v hladké mouce a na oleji opečeme , až je povrch mírně dozlatova.Pak přendáme do zapékací misky a posypeme…
koktejl z krabího masa
Potřebné ingredience
250g krabích tyčinek,100g majonézy,špetka cukru,citron,sůl,lístky hlávkového salátu.
Postup přípravy
Tyčinky nakrájíme na drobné kousky,vmícháme majonézu,špetku cukru,osolíme a dochutímecitronem.Servírujeme do skleničky vyložené salátem,přizdobíme citronem a zelenou petrželkou.
Alpští pstruzi
Potřebné ingredience
Pstruhy,sůl,pepř,mouka,máslo,mandle.
Postup přípravy
Pstruhy důkladně omyjeme,osolíme,opepříme a obalíme v mouce.Opečeme na másle.Vyndáme a na zbytku másla přidáme nasekané nebo rozdrcené mandle.Těma pak pstruhy posypeme a podáváme…
zapečený losos
Potřebné ingredience
Losos pro dvě osoby cca 4 kousky
3-4 PL kečupu
1/2 kysané smetany, může být i klasická 33%
100 g eidamu
1 dcl bílého vína tak přiměřeně o)
oříšek másla
sůl
pepř
1/2 citronu
Postup přípravy
Lososa opláchneme, osušíme pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet. Rozpálíme troubu 200 stupňů
Připravíme si "zálivku" : smícháme, kečup, smetanu, víno a 1/2 nastrouhaného…
Rybí guláš
Potřebné ingredience
filé, červená paprika, zelená paprika, kukuřice a mrkvička v konzervě,fazole,jogurt bílý, instantní jíška.
Postup přípravy
Moje pochoutka a specialita.
Cibuli nakrájet a osmažit, také česnek. Přidat na kostičky nakrájené filé - nerozmrazovat, červenou papriku - koření, a nakrájenou papriku červenou…
Pikantní brambůrky se smetanou a rybička :o)
Potřebné ingredience
brambory (množství jako na francouzské brambory),
šlehačka,
Moravanka (pálivá sterilovaná zeleninka),
ryba (my rádi Pangasia, ale může být i filé),
popř. trojobal
Postup přípravy
Tenhle recept vymysleli chlapi (tedy doslova můj strýc hasič a jeho kamarádi, kteří si ho jako oblíbený pokrm připravovali).
Brambory uvaříme ve slupce (ze syrových to není…
Pstruh
Potřebné ingredience
pstruh
cibulka
máslo
slanina
česnek
sůl, steak koření, koření na ryby, bílé víno, sl. paprika, kmín
Postup přípravy
Pstruha zbavíme šupin. Omyjeme. Do pekáčku dáme angl. slaninu. Na to pstruha. Osolíme, i uvnitř. Česnek rozmačkáme a smícháme s trochou vody a pomažeme tím pstruha. Posypeme vším…
KREVETOVÝ KOKTEJL
Potřebné ingredience
loupané krevetky, bílý jogurt, majonéza, ananas, sůl, pepř, citronová šťáva
Postup přípravy
Používám mražené krevetky, které néchám rozmrazit. Propláchnu je vodou, nechám okapat a dám do mísy. Pokapu citronovou šťávou, přidám kompotovaný ananas bez šťávy, můžeme ho…
Rychlý oběd - pangasius s brokolicovou omáčkou
Potřebné ingredience
pangasius, brokolice, kukuřice, koření, trocha smetany a sýr
Postup přípravy
Plátek osolíme, pocitronujeme, na troše olivového oleje podusíme, přidáme koření (provensálké mám ráda), až změkkne, přidáme plátek sýra, zapečeme a podlijeme vodou, poté…