Tmavá treska se sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
filé z tmavé tresky, cibule, mrkev, hrášek, parmazán (nebo sýr parmazánového typu - Grana Padano, Grand Moravia...), sladká smetana, citrónová šťáva, kousek másla
Postup přípravy
Připravit suroviny:
- cibuli nakrájet na půlkolečka
- mrkev pokrájet na kostky
- parmazán nastrouhat na jemno
- tresku lehce osolit a zakápnout citrónoou šťávou
Krevety s rajčaty, bazalkou a parmazánem
Potřebné ingredience
750 g malých krevet, 3-4 stroužky česneku, 2 lahůdkové cibulky, hrst bazalky, 1 konzerva rajčat (případně přiměřené množství čerstvých rajčat), čtyřbarevný pepř, olivový olej (ideálně panenský), parmazán
Postup přípravy
Nejprve připravit všechny suroviny:
- krevety opláchnout studenou vodou a nechat důkladně okapat (já dávám mražené, které stačí jen nechat rozmrazit a opláchnout, pokud…
Pstruh na másle, sypaný mandlemi
Potřebné ingredience
pstruh (1 kus na osobu), máslo, sůl, citrónová šťáva, koření na ryby, mandle (lupínky, nebo nasekané)
Postup přípravy
Vykuchaného pstruha pokapat citrónovou šťávou, lehce osolit a vnitřek vyplnit plátky másla.
Dno pekáčku pomazat máslem, ryby rozložit, posypat je kořením na ryby a navrch dát…
Výborné a voňavé rybí filé s hráškem
Potřebné ingredience
rybí filé (nejlepší jsou mražené kostky z tresky), cibule, česnek, hladká mouka (používám celozrnnou, ale může být i obyčejná), sladká paprika, bazalka (používám sušenou), estragon (sušený), citrónová šťáva, mražený hrášek, kečup, sůl, olej na smažení
Postup přípravy
Opravdu výborné a rychlé jídlo, naše děti to baští od malička :-)
Rybí filé nechat rozmrazit, slít uvolněnou vodu. Potom ho pokapat citrónovou šťávou a lehce osolit…