Pangas s bramborovými špeclemi a špenátem
Potřebné ingredience
Pro 4 dospělé osoby : 750g mražené ryby pangas (pangasius - Tesco, Glóbus, Makro), 1 balení bramborových špeclí (Tesco, Glóbus), 1 balení mraženého listového špenátu, 1 větší cibule, 1 zakysaná smetana, špaldová mouka, 50-100g 30%eidamu, 2 stroužky česneku, sůl, (mletý kmín), olivový olej.
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibulku a položíme na ni mražené kusy pangase a necháme ho úplně změknout, až se začne rozpadávat, když do něj rýpneme špachtlí, na menší kousky (nepřiklápíme…
Zapečený pangasius z Velehradu
Potřebné ingredience
0,5 kg - kilo pangasiuse, 4 střední mrkve, 4 střední petržele, 1/2 středního celeru, 1 velkou cibuli (může být i šalotka), 3 stroužky česneku, 1 a půl smetany ke šlehání, 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, sůl, máslo na vymazání zapékací formy
Postup přípravy
Vymažeme pekáč, naskládáme rozmraženou, osolenou a okořeněnou rybu, přikryjeme směsí z nahrubo nastrouhané a promíchané zeleniny, cibule a lisovaného česneku, zalijeme šlehačkou,…
Smažený panganius a nové brambory
Potřebné ingredience
panganius, sůl, trojobal, olej
Postup přípravy
Rybu osolíme a klasicky obalíme v trojobalu.Smažíme na rozpáleém oleji.Jako příloha vařený brambor,maštěný máslem,okurkový salát.
* BLESKOVĚ zapečená treska *
Potřebné ingredience
4-8 ks tresčích filet (nebo jiná ryba - např. Pangacius), 4-6 velkých žampionů, 1 cibule, 1 zakysaná smetana, 100 g strouhaného sýra, sůl, ml. paprika, olej.
Postup přípravy
Omytou a osolenou tresku vložíme do pekáčku a maličko poprášíme mletou paprikou. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na oleji osmahneme cibulku na kostičky, pak přidáme…
ŠTIKA NA MÁSLÍČKU
Potřebné ingredience
štika nebo jakákoli jiná rybka (vynikající je i pangasius, filé...) hl. mouka, vegeta, koření na ryby Kotányi, máslo
Postup přípravy
Štiku nebo jakoukoli jinou rybku stáhneme z kůže, nakrájíme na podkovičky a dáme přes noc do mléka odležet. Přichystáme si hl. mouku, do ní nasypeme koření na ryby, vytáhneme…
Filetky na másle a česneku s novými bramborami a…
Potřebné ingredience
Filetky, máslo, česnek, podravka nebo koření na ryby,
Postup přípravy
Rozpustí se máslo a vmíchá do něj prolis.česnek a podravka nebo koření na ryby.Kousky ryb tím potřeme metličkou z obou stran a necháme klidně do druhého dne uležet.Potom krátce…
Kapr s bramborama v alobale - recept našeho rybáře…
Potřebné ingredience
celá ryba (vykuchaná), brambory, máslo, svazek cibule šalotky, koření na ryby, sůl, alobal
Postup přípravy
Myslím si, že to můžete udělat i v zapékací míse s poklopem. Na alobal pokladu oloupané nakrájené brambory, posypu je nakrájenou natí z cibulek, posolím a položím pár plátků másla…
Rybí treska na zelenině
Potřebné ingredience
balení rybích tresek,olej,zelenina(já použila 1/2 balíčku asijské směsi zmrazené),sůl,vegeta,špetka grilovacího koření,10dkg tvrdého sýru.
Postup přípravy
Tresky polorozmrazené vložíme na pekáček s olejem,posypeme zeleninou,kořením a dáme na 20minut péct.Pak vytáhneme,posypeme sýrem a dopečeme 10minut.Podáváme nejlépe s bramborem a…
Zapečený pangasius
Potřebné ingredience
filety z Pangasia nebo jiné rybí filety, pepř, balíček oliv, tvrdý sýr, pár kapek oleje, já navíc dávám koření na ryby, ale může být i jiné nebo bez. Jako přílohu doporučuji brambory a zeleninový salátek.
Olivy se dají po upečení kvůli dětem vytáhnout nebo tam vůbec nemusí být.
Pokud tam olivy nedáte, tak rybu trochu osolte.
Postup přípravy
Do zapékací mísy nakapeme trošku oleje, na něho dáme okořeněného Pangasiuse nakrájeného na větší kousky, nakrájíme olivy na kousky (komu nechutnají olivy, může dát rajčata nebo…
Ryby na cibuli - celkem jednoduché a rychlé
Potřebné ingredience
500g rybích filet (kupuji Pangas, jsou bez kostí)
2 cibule
máslo nebo olej
zázvor, provensálské koření, sůl, citrónová šťáva (nebo citrónka), citrónová kůra (kupuji v sáčku jako koření)
Postup přípravy
Rozmrazené rybí filety opláchnu, rozkrájím na menší kousky, v misce poliji citrónovou šťávou, posypu kořením, osolím a po chvilce obracím a opatrně promíchávám. Nechám odstát, čím…