Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Pangas s bramborovými špeclemi a špenátem

Pangas s bramborovými špeclemi a špenátem

Potřebné ingredience

Pro 4 dospělé osoby : 750g mražené ryby pangas (pangasius - Tesco, Glóbus, Makro), 1 balení bramborových špeclí (Tesco, Glóbus), 1 balení mraženého listového špenátu, 1 větší cibule, 1 zakysaná smetana, špaldová mouka, 50-100g 30%eidamu, 2 stroužky česneku, sůl, (mletý kmín), olivový olej.

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibulku a položíme na ni mražené kusy pangase a necháme ho úplně změknout, až se začne rozpadávat, když do něj rýpneme špachtlí, na menší kousky (nepřiklápíme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečený pangasius z Velehradu

Zapečený pangasius z Velehradu

Potřebné ingredience

0,5 kg - kilo pangasiuse, 4 střední mrkve, 4 střední petržele, 1/2 středního celeru, 1 velkou cibuli (může být i šalotka), 3 stroužky česneku, 1 a půl smetany ke šlehání, 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, sůl, máslo na vymazání zapékací formy

Postup přípravy

Vymažeme pekáč, naskládáme rozmraženou, osolenou a okořeněnou rybu, přikryjeme směsí z nahrubo nastrouhané a promíchané zeleniny, cibule a lisovaného česneku, zalijeme šlehačkou,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Smažený panganius a nové brambory

Smažený panganius a nové brambory

Potřebné ingredience

panganius, sůl, trojobal, olej

Postup přípravy

Rybu osolíme a klasicky obalíme v trojobalu.Smažíme na rozpáleém oleji.Jako příloha vařený brambor,maštěný máslem,okurkový salát.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
* BLESKOVĚ zapečená treska *

* BLESKOVĚ zapečená treska *

Potřebné ingredience

4-8 ks tresčích filet (nebo jiná ryba - např. Pangacius), 4-6 velkých žampionů, 1 cibule, 1 zakysaná smetana, 100 g strouhaného sýra, sůl, ml. paprika, olej.

Postup přípravy

Omytou a osolenou tresku vložíme do pekáčku a maličko poprášíme mletou paprikou. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na oleji osmahneme cibulku na kostičky, pak přidáme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
ŠTIKA NA MÁSLÍČKU

ŠTIKA NA MÁSLÍČKU

Potřebné ingredience

štika nebo jakákoli jiná rybka (vynikající je i pangasius, filé...) hl. mouka, vegeta, koření na ryby Kotányi, máslo

Postup přípravy

Štiku nebo jakoukoli jinou rybku stáhneme z kůže, nakrájíme na podkovičky a dáme přes noc do mléka odležet. Přichystáme si hl. mouku, do ní nasypeme koření na ryby, vytáhneme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Filetky na másle a česneku s novými bramborami a pažitkou

Filetky na másle a česneku s novými bramborami a…

Potřebné ingredience

Filetky, máslo, česnek, podravka nebo koření na ryby,

Postup přípravy

Rozpustí se máslo a vmíchá do něj prolis.česnek a podravka nebo koření na ryby.Kousky ryb tím potřeme metličkou z obou stran a necháme klidně do druhého dne uležet.Potom krátce…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr s bramborama v alobale - recept našeho rybáře strejdy Jendy

Kapr s bramborama v alobale - recept našeho rybáře…

Potřebné ingredience

celá ryba (vykuchaná), brambory, máslo, svazek cibule šalotky, koření na ryby, sůl, alobal

Postup přípravy

Myslím si, že to můžete udělat i v zapékací míse s poklopem. Na alobal pokladu oloupané nakrájené brambory, posypu je nakrájenou natí z cibulek, posolím a položím pár plátků másla…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí treska na zelenině

Rybí treska na zelenině

Potřebné ingredience

balení rybích tresek,olej,zelenina(já použila 1/2 balíčku asijské směsi zmrazené),sůl,vegeta,špetka grilovacího koření,10dkg tvrdého sýru.

Postup přípravy

Tresky polorozmrazené vložíme na pekáček s olejem,posypeme zeleninou,kořením a dáme na 20minut péct.Pak vytáhneme,posypeme sýrem a dopečeme 10minut.Podáváme nejlépe s bramborem a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Potřebné ingredience

filety z Pangasia nebo jiné rybí filety, pepř, balíček oliv, tvrdý sýr, pár kapek oleje, já navíc dávám koření na ryby, ale může být i jiné nebo bez. Jako přílohu doporučuji brambory a zeleninový salátek.
Olivy se dají po upečení kvůli dětem vytáhnout nebo tam vůbec nemusí být.
Pokud tam olivy nedáte, tak rybu trochu osolte.

Postup přípravy

Do zapékací mísy nakapeme trošku oleje, na něho dáme okořeněného Pangasiuse nakrájeného na větší kousky, nakrájíme olivy na kousky (komu nechutnají olivy, může dát rajčata nebo…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Ryby na cibuli - celkem jednoduché a rychlé

Ryby na cibuli - celkem jednoduché a rychlé

Potřebné ingredience

500g rybích filet (kupuji Pangas, jsou bez kostí)
2 cibule
máslo nebo olej
zázvor, provensálské koření, sůl, citrónová šťáva (nebo citrónka), citrónová kůra (kupuji v sáčku jako koření)

Postup přípravy

Rozmrazené rybí filety opláchnu, rozkrájím na menší kousky, v misce poliji citrónovou šťávou, posypu kořením, osolím a po chvilce obracím a opatrně promíchávám. Nechám odstát, čím…

Zobrazit více...

Kategorie