Vynikající zapečené rybičky
Potřebné ingredience
1,5 kg brambor vařených ve slupce 250 g krabích tyček 300 g ryb /aljašská treska,okoun,filé,.../ 2 cibule kopr /nejlépe čerstvý/ drcený kmín,sladká paprika sůl,pepř 200 ml smetany 1 vejce alobal
Postup přípravy
Uvaříme brambory ve slupce,oloupeme pokrájíme na kolečka a dáme do pekáčku,osolíme,opepříme,okmínujeme,opaprikujeme a poklademe krabími tyčkami a na kousky velké jako krabí tyčky…
Kapr na pivě
Potřebné ingredience
6 očištěných porcí kapra sůl mletý pepř 250 ml světlého piva 2 polévkové lžíce oleje 1 středně velká cibule citronová šťáva 50 g másla mletý kmín sladká paprika
Postup přípravy
Kousky ryby osolíme, opepříme, pokapeme pivem (ne vším) a vložíme asi na hodinu do chladničky. Na oleji osmahneme na tenká kolečka pokrájenou cibuli a vložíme na ni porce kapra.…
Staročeský kapr
Potřebné ingredience
1 asi kilový kapr 1 celer 1 mrkev 1 petržel 1 velká cibule 10 zrnek pepře 10 zrnek nového koření 3 hřebíčky 3 bobkové listy 10 velkých sušených švestek 1 l piva 1 l vody 1/4 l octa cukr povidla perník na strouhání hrst rozinek hrst mandlí 1 lžička citronové kůry trocha zázvoru a tymiánu několik vlašských ořechů,
Postup přípravy
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kolečka. Přidáme pepř, nové koření, hřebíček, bobkovy list, zázvor,tymián, vlašské ořechy a švestky. Vše zalijeme pivem, vodou, octem…
Rybí file s rajčaty v alobalu
Potřebné ingredience
800 g rybího file, 40 g oleje, 80 g másla, 300 g rajčat, 80 g eidamu, 60 g hladké mouky, 1 vejce, 4 stroužky česneku, 30 g zelené petržele, sůl,mletý pepř
Postup přípravy
Rybí file nakrájíme na porce (2 kusy na osobu), osolíme a obalíme v rozšlehaném vejci a hladké mouce. Takto připravenou rybu naskládáme na větší plát alobalu, přidáme nakrájená…
Pangasius (filé) na víně s paprikou
Potřebné ingredience
2 dcl bílého vína, 1kg Pangasiuse (filé nebo jakákoliv ryba podle chuti), 2dcl vody,2 smetany ke šlehání, 2 čerstvé červené nebo oranžové papriky, sůl, solamyl
Postup přípravy
Papriku si nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce (nebo pekáčku) zalijeme 2dcl bílého vína a 1-2dcl vody. Vše vaříme nebo dusíme v troubě až je paprika měkoučká, přilijeme…
Losos na másle s rýží Basmati a zeleninou-Li
Potřebné ingredience
Kus lososa koření a citron rýže basmati zeleninka
Postup přípravy
Velký kus čerstvého lososa .-)
Bez kostí!Na nízký pekáček(já vzala od pizzi)se vystřihne pečící papír.Losos se zakape citronem,osolí a okoření.Já dala trochu vegety(vegi bez…
filetka ala BUDA
Potřebné ingredience
na 3porce- tři filetky( nebokostky mražené..) 1x smetana trocha másla sůl koření na ryby( jedno jaké) 6 x brambor 1x citron
Postup přípravy
-troubu nahřejem na 200C z obou stran
-rybu opláchnem pod vodou a dáme na plech s vysokým rantlem nebo do misky na pečení, osolíme ocitronujem, posipem kořením a na každý…
Zapečený pangasius
Potřebné ingredience
pangasius česnek celerová a petrželová nať cibule brambory máslo
Postup přípravy
Pangase lehce rozmrazíme a klademe na dno máslem vymazaného pekáčku. Posolíme, posypeme na kolečka nakrájeným česnekem, poklademe celerovou a petrželovou natí, cibulí a nakonec…
Zapečený Pangas
Potřebné ingredience
Pro 2 osoby: 2 filety Pangase 1 bílá paprika 2 rajčata 1 zakysaná smetana 2 velké stroužky česneku hrst pažitky trochu soli,pepře grilovací koření máslo pár kapek oleje
Postup přípravy
Do zapékací mísy dle počtu porcí rozvrstvíme nakrájenou papriku na proužky, rajčata na plátky. Na to pod každý filet pláteček másla, na máslo z obou stran grilovacím kořením…
Kapr po staročesku
Potřebné ingredience
800 g - 1 kg kapra, 1 celer, mrkev, petržel, velká cibule, 10 zrnek pepře, 10 zrnek nového koření, 3 hřebíčky a 3 bobkové listy, trocha zázvoru a tymiánu, několik vlašských ořechů a 10 velkých sušených švestek, 1 l piva, 1 l vody, 1/4 l octa, cukr, povidla nebo sirup, perník, hrst rozinek a hrst mandlí, 1 lžička citronové kůry
Postup přípravy
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kolečka. Přidáme zrnka pepře, nového koření, hřebíčky a bobkové lsity, trochu zázvoru a tymiánu, několik vlašských ořechů a švestky.