KAPŘÍKOVY NUGETY SE SALÁTEM - výýýborné
Potřebné ingredience
Nugety - syrový kapr (může být i naložený nebo jiná ryba), smetana, citrón, česnek, špetka soli. Trojobal -hl. mouka, 1 vejce, strouhanka Salát - pekingské zelí nebo ledový salát, mrkev, ol. olej, sůl, pepř, cukr, citr. štáva.
Postup přípravy
Trošku odlehčení po vánočním kapru s bramborovým majonézovým salátem. Prostě jsem dnes nemohla dceři říct, že bude už třetím dnem kapr a salát. Takže jsem v bleskové rychlosti pro…
Ryba zapečná s rajčaty, žampiony a pórkem
Potřebné ingredience
ryba (záleží, co kdo má rád, a nebo co má zrovinka v mražáku), rajčata, pórek, žampióny, sýr Cottage, kysaná smetana (když zdravě, tak light:-)), česnek, bylinky (oregáno, bazalka), sůl, pálivá paprika ( nebo chilli)
Postup přípravy
1. Do pekáčku narovnáme porce ryby, plátky oloupaných rajčat, pórek, čtvrtinky žampiónů.
2. Smícháme sýr, smatanu, bylinky a prolisovaný česnek, douchutíme paprikou a solí.
Steak ze žraloka s hořčično-pepřovou omáčkou a…
Potřebné ingredience
steak ze žraloka, kysaná smetana, francouzská hořčice, pepř (hrubě namletý), široké nudle, směs provensálské koření, Rama Culinesse
Postup přípravy
1. Steaky lehce osolíme, okořeníme pepřem a bylinkami. Krátce opečeme na Ramě.
2. Smetanu smícháme na woku s hořticí, dochutíme pepřem a solí. Prohřejeme
3. Uvaříme…
Mořský koktejl po čínsku
Potřebné ingredience
600 g mořské směsi mražené nebo vakuované, půl lžičky soli, 2 menší karotky, 1 střední pórek, mletý pepř, 2 lžičky vegety, čtvrt lžičky mletého zázvoru, 2 stroužky česneku, citrónová šťáva
Postup přípravy
Mořskou směs opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Pórek očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na másle. Potom k němu přidáme mořskou směs a opečeme do zlatova.…
Losos s plněnými žampiony v sýrové omáčce -pro…
Potřebné ingredience
2 plátky lososa, 6 čerstvých žampionů k plnění, cibule, hrst mandlí, vlašských a kešu ořechů, smetana, hermelín, 100g nivy smetanový taveý sýr, máslo, citronový pepř, 100g anglické slaniny, brambory zelenina na oblohu,
Postup přípravy
Oloupaným žampionům vyřízneme nožičky, které osmahneme spolu s cibulí, k polovině této směsy přidáme nastrouhanou nivu a touto hmotou naplníme kloboučky žampionů. Dáme je zapéci…
UTOPENCI z rybích karbanátků
Potřebné ingredience
2kg rybího masa - filety, cejn, pangas apod., 2 velké cibule, 4 větší česnekové stroužky, 2 housky namočené v mléku, 6 vajec, koření na ryby, sušená petržel, kmín, pepř, sůl, majoránka, špek, strouhanka, 1Deko uvařené dle návodu, cca 8-9 zavařovacích sklenic, funkční friťák popř. kastrol a olej, další 2 cibule nakrájené na plátky.
Postup přípravy
Syrové rybí maso pomeleme ve strojku, dále pomeleme syrovou cibuli, česnek a nakonec vymačkané housky.
Do hmoty přidáme celé vejce, koření tak nějak od oka, jen se soli pozor a…
LOSOS NA SLANINCE V ALOBALU.
Potřebné ingredience
losos-může být mražený, sůl, šťáva z citronu, anglická slanina, kousek asi 4 cm,1/12 papriky, 1-2 rajčata.
Postup přípravy
losose nakrájíme na podkovičky i s kůží nebo bez,jak kdo má rád,osolíme,opepříme,pokapeme citronovou šťávou, vložíme na alobal, na pánvi lehce osmahneme na kousky nakrájenou…
Čína z pangase
Potřebné ingredience
pangasius filety lehce rozmražené, pórek, mrkev, citron, sůl, zázvor čerstvý nebo sušený
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na tenké proužky - nejprve na špalíčky cca 3 cm vysoké, poté na plátky a nakonec z plátků podélné proužky. Vypadá to mnohem efektněji než klasická kolečka.…
LOSOS S OMÁČKOU A OPEČENÝMI BRAMBŮRKAMI
Potřebné ingredience
asi 800 g lososa, 2 lžíce citr. šťávy, 500-1000 g brambor, plátek másla, olej,hladká mouka,200 ml bílého vína, 250 ml smetany, hermelín, nebo jiný chutný třeba i tavený sýr
Postup přípravy
Lososa očistíme, maso oddělíme od kůže, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na stejně velké steaky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme lososa chvíli v chladu odležet.
Pangasius Provensal
Potřebné ingredience
Ingredience: 2 filety pangasiuse 50g másla směs provensálských bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka, saturejka, estragon) 150ml bílého vína (přívlastkového, nejlépe nějakou aromatičtější odrůdu) citronová šťáva sůl
Postup přípravy
recept je určen pro 2 osob(y)
doba přípravy je cca 40 min.
Ingredience:
2 filety pangasiuse
50g másla
směs provensálských bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka,…