POMALÝ HRNEC - losos
Potřebné ingredience
Porce lososa, bylinky, niva, Gnocchi, smetana
Postup přípravy
Na dno pomalého hrnce nalejeme smetanu, nastrouháme nivu, položíme porce lososa, který nakořeníme bylinkama a dáme pomalit na 1,5 hod. na HIGH, pak přidáme Gnocchi a dopomalíme…
DOBRÝ KAPŘÍK GURMÁN
Potřebné ingredience
Kapr,sul,cesnek,kukuricna strouhanka,olej,maslo.
Postup přípravy
Kapra ocistime a nakrajime na platky.Cesnek ocistime,utreme se soli.Pozor cesneku hodne.
Kapra pomazeme utrenym cesnekem po obou stranach a obalime v kukuricne strouhance…
*+*+* Tygří krevety s pikantní omáčkou *+*+*
Potřebné ingredience
* tygří krevety * rajčata * česnek * paprika * rozmarýn * tymián * olivový olej * sůl * pepř
Postup přípravy
Krevety omyjeme a vyloupeme z krunýřů, rajčata rozmělníme a necháme okapat. Rozehřejeme olej a na mírném ohni na něm krevety osmahneme. Poté krevety vyjmeme z pánve a do šťávy…
*+*+* Grilované krevety *+*+*
Potřebné ingredience
* krevety * slanina * česnek * máslo * sůl
Postup přípravy
Krevety omyjeme, vyloupeme z krunýřů a očistíme. Každou krevetu ovineme plátkem slaniny a potom v polovině propíchneme párátkem. Česnek utřeme nebo prolisujeme. Máslo rozpustíme…
*+*+* Krevety s avokádem *+*+*
Potřebné ingredience
* 300 g mražených krevet (předvařených a vyloupaných) * 1 větší avokádo * 1 malá bílá cibule * kousek másla * 200 ml kysané smetany * sůl * zelená petrželka
Postup přípravy
Na másle osmahneme krevety, osolíme je, přidáme jemně pokrájenou bílou cibuli a pod pokličkou chvíli podusíme na mírném plameni. Pak přidáme kysanou smetanu, jemně posekanou…
ZAPEČENÝ FINSKÝ OKOUN-rychlovka
Potřebné ingredience
rybka,vejce,strouhaný aidam,sůl,koření na ryby,citrónový olej.
Postup přípravy
rybičku osolíme,okořeníme a naložíme na chviličku do citronového oleje.v misce rozšleháme 3 vejce a zasypeme sýrem.okouna vložíme do zapékací misky a polyjeme směsí.pečeme v…
PANGASIUS V SUPER TESTICKU+ SALAT K TOMU
Potřebné ingredience
PANGASIUS ASI 500G, 3-4 VEJCE, PRIPRAVEK OD MAGY-ZAPECENE RYBI FILETY & BYLINKY, HL.MOUKA NA ZAHUSTENI TESTICKA, SUL
Postup přípravy
FILETY ROZMRAZIME,VYSUSIME OKORENIME (sul.cerv.paprika,pepr,kmin) A OBALIME V PRIPRAVENEM TESTICKU A USMAZIME
RYBÍ FILÉ NA KARI
Potřebné ingredience
Olej,cibule,česnek,kari koření,zmrazené rybí filety(já dávám pangasius),kečup,sojová omáčka,sůl.
Postup přípravy
na oleji osmažíme cibulku s nakrájeným česnekem,přidáme malou lžičku kari koření a zamícháme.vložíme zmrazené filety a asi 2-3 pol.lžíce kečupu a 2x lžíci sojové omáčky.Pánvičkou…
Rybí filé po francouzsku
Potřebné ingredience
filé, slanina,kapary, kyselá okurka, osolená šlehačka, hořčice, strouhaný sýr
Postup přípravy
Filé pokapu citr.šťávou, pak potřu silně hořčicí, posypu kostičkami slaniny, pokrájenou okurkou, kapary,poliji šlehačkou, posypu sýrem a zapeču cca 35 min dozlatova
Rybí karbanátky
Potřebné ingredience
1 kg vykostěného kapra /může se dát i jiná ryba třeba treska,okoun,..../ sůl,pepř citron majoránka česnek 200 g anglické slaniny 1 rohlík trochu šlehačky trochu strouhanky
Postup přípravy
Kapří maso semeleme na masovém strojku,spolu s anglickou slaninou,nakonec semeleme 1 rohlík,abychom dostali vše z mlýnku ven,dáme do misky,přidáme majoránku,pokapeme trochu…